UPDATE. Centura mare a Galaţiului, din nou la licitaţie

UPDATE. Centura mare a Galaţiului, din nou la licitaţie
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Lansată pe 5 octombrie 2019 şi suspendată pe 4 noiembrie 2019, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Galaţi - centura mare a oraşului - a fost repusă în desfăşurare. Conform datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), termenul de primire a ofertelor expiră peste numai două zile, pe 17 ianuarie 2020, la ora 15,00!

"Procedura va fi reluată de îndată ce se va publica răspunsul consolidat la clarificările solicitate de operatorii economici potenţiali participanţi la procedură. Menţionăm că termenul de depunere a ofertelor se va prelungi corespunzător", ne comunica, la solicitarea noastră, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Răspunsurile la clarificări au fost publicate pe 14 ianuarie 2020. Termenul de primire a ofertelor, stabilit iniţial pentru 12 decembrie 2019, expiră pe 17 ianuarie 2020, adică extrem de repede, în opinia noastră. Rămâne de văzut în ce măsură se vor înscrie ofertanţi până la această dată, în caz contrar licitaţia urmând să se anuleze. Şoseaua, în lungime de 33,6 km, ar urma să fie finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Valoarea estimată a contractului este de 1.070.471.630 de lei cu TVA.

Contactat telefonic, Marius Humelnicu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, ne-a declarat că, într-adevăr, termenul de depunere a ofertelor până pe 17 ianuarie este scurt. Este însă convins că acest termen va fi extins prin intermediul eratelor, astfel încât să poată fi depuse ofertele la licitaţie. Procedura prevede şi o a doua etapă de clarificări la care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va trebui să răspundă.

Urmează ca şi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila-Galaţi, în prezent suspendată, să fie repusă în desfăşurare, prin aceeaşi paşi.

Citit 9337 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.