Evaluaţi acest articol
(56 voturi)
18 comentarii

Deşi îşi compostase biletul de călătorie, o gălăţeancă a preferat să coboare din minibuz şi să aştepte un autobuz, pentru a evita îngesuiala şi riscul de infecţie cu COVID-19. Paradoxal, la momentul în care urcase, în minibuz erau doar cinci persoane care purtau corect măştile de protecţie şi respectau distanţarea socială, dar, până să pornească în cursă, mijlocul de transport a devenit neîncăpător, iar două dintre persoane nici măcar nu aveau măşti! S-a întâmplat ieri, la ora 11,30, pe traseul nr. 35, în staţia din Piaţa Centrală.

Revoltată, aşa ne-a contactat la redacţie o cititoare a ziarului „Viaţa liberă”, pentru a ne povesti experienţa neplăcută prin care tocmai trecuse: "Am urcat într-un minibuz de pe traseul 35, la capătul de linie din Piaţa Centrală. Eram doar cinci călători. Toţi purtam corect masca de protecţie şi respectam distanţarea socială. Până să pornească pe traseu, mijlocul de transport a devenit foarte aglomerat. Au fost ocupate inclusiv locurile care ar fi trebuit să rămână libere, iar două dintre călătoare nu aveau mască. Şi-au tras colţul baticului peste gură atunci când le-am atras atenţia că masca de protecţie trebuie purtată obligatoriu în mijloacele de transport. Au făcut glume pe seama mea! Mai mult, într-un limbaj suburban mi s-a cerut să mă mut şi să ocup scaunul pe care scria mare «Protejaţi-vă, nu vă aşezaţi aici»”, ne-a povestit gălăţeanca.
După cum ne-a explicat, a coborât din mijlocul de transport şi s-a îndreptat către grupul şoferilor care aştepta să plece în cursă pentru a le sesiza că nu este normal ce se întâmplă. „Am crezut că şoferul minibuzului le va cere călătorilor să respecte regulile: purtarea măştii şi distanţa socială, dar nu s-a întâmplat aşa ceva. Am fost privită de parcă eram de pe altă planetă şi ignorată. Şoferul şi-a luat locul la volan. Am refuzat să călătoresc în aceste condiţii şi am preferat să renunţ la biletul compostat şi să aştept un autobuz de pe linia 7, în care există mai mult spaţiu decât într-un minibuz. Ar fi normal ca în această perioadă de pandemie, minibuzele să fie înlocuite cu autobuze de dimensiuni normale. Sau ca numărul minibuzelor să fie suplimentat astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să stea înghesuiţi ca sardelele! Dacă nu ne protejăm noi, respectând regulile, nu o va face nimeni”, ne-a povestit cititoarea ziarului.
Aceasta a încercat să semnaleze şi autorităţilor ce i s-a întâmplat, dar la numerele de telefon pe care le-a apelat nu a răspuns nimeni. Ducem noi mai departe mesajul ei, în speranţa că vor fi luate măsurile necesare.

Citit 15392 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:48

18 comentarii

 • postat de Sorin Vineri, 10 Iulie 2020 16:32 89.136.0.*** Link la comentariu
  6
  15

  Pe traseul 35 trebuie autobuze normale nu minibuze.
  Si Politia Locala trebuie sa faca control impreuna cu cei de la Transurb pentru a vedea daca cei din autobuz au bilete validate si masti.
  D ar totul pleaca de la marea gratuitate acordata numeroaselor categorii de cetateni din Galati la transportul public.

  Raportează
 • postat de lucian Vineri, 10 Iulie 2020 15:38 92.223.167.*** Link la comentariu
  4
  19

  De fapt doamna a dat dovada de sens civic. Frumos pentru ea! Este greu sa traiesti in Romania democratica! Cati ca ea in Galati?

  Pentru aiuritii cu anumite comentarii:
  - de cand soferii de autobuz sunt calificati sa controleze populatia daca poarta masca?
  - de cand autoritatile, partidele, politica, primarul... etc..... sunt responsabili de conduita populatiei?

  Aruncati vina pe unul si pe altul, dar de fapt poporul, de unde se trag si autoritatile, este la pamant! Lipsit de orice sens civic, fiecare la ce apuca! Hotii si politicienii condusi de cocalari dau tonul la moda. Si lumea-i urmeaza!
  Vina lor sau a mea, ca ma iau dupa toti incivilii?
  Calatorii trebuie sa respecte distanta si regulele, nu soferii sa faca politie!!!

  Raportează
 • postat de un gălățean Vineri, 10 Iulie 2020 13:21 82.137.12.*** Link la comentariu
  8
  25

  Nesimțirea e mare la nația asta, deci e mare și în Galați. Educația e un punct slab la noi. Dar prostia.... asta e problema cea mai mare. Nesimțit să fii e una, dar atât de prost să fii încât să nu înțelegi că trebuie să te protejezi, asta e grav rău de tot. Și nu prea există soluții. Unde neuronii nu sunt, ce poți să faci? Măcar să se dea amenzi ca să ajutăm bugetul.

  PS: Apropo de prosti, e unul care a dat 'dislike' la toate comentariile.

  Raportează
 • postat de Yamata Karasu Vineri, 10 Iulie 2020 12:19 5.13.171.*** Link la comentariu
  5
  12

  Este exclusiv vina Transurb pentru că a pus aceste cutii de conservă pe un traseu foarte aglomerat la orele de vârf...

  Raportează
 • postat de cetatean Vineri, 10 Iulie 2020 10:55 136.255.148.*** Link la comentariu
  28
  55

  Pentru aceste nesimtiri sa multumim politiei, CCR ului care considera ca toti fac ce vor in tara asta si ca nu sunt de respectat reguli, psd ului care , politic, vehiculeaza ca regulile în loc să fie respectate de toti, incalca dreptul cetatenilor și de fapt cetatenii respectivi sunt ”marlanii”care nu vor sa respecte legea, alegatorii psd, și uite asa tara devine SAT FARA CAINI, CU VOIA NOASTRA CARE NU STIM SA CEREM SOCOTEALA PENTRU APARAREA DREPTURILOR NORMALE NU CELE ANORMALE ASA CUM NU INTELES nici FOSILELE DE LA CCR ,PLATITI DEGEABA.

  Raportează
 • postat de Eu Vineri, 10 Iulie 2020 10:53 81.12.239.*** Link la comentariu
  13
  63

  Nesimtire mare a galatenilor dar si a Transurb care trebuia sa ia atitudine prin soferul microbuzului. In acest caz soferul ar trebui tras la raspundere, nu pentru coborarea persoanei din microbuz cat pentru faptul ca a acceptat urcarea in microbuz a mai multor persoane decat ar fi trebuit.

  Raportează
 • postat de costel Vineri, 10 Iulie 2020 10:50 93.122.251.*** Link la comentariu
  28
  56

  D-na a uitat ca galatenii timp de 30 de ani au votat numai cu PSD,partid care prin reprezentantii sai de seama au refuzat sa poarte masca si neaga existenta virusului !

  Raportează
 • postat de Adio! si n-am cuvinte! Vineri, 10 Iulie 2020 10:45 78.96.81.*** Link la comentariu
  21
  39

  Soferul iresponsabil inca mai este salariatul Transurb?!!

  Daca in zona pietei, unde a fost incidentul, ar fi fost un echipaj al politiei, sigur problema reclamata, de nesupunere unor dispozitii legale in aceasta perioada, ar fi fost alta!

  De aici rezulta doua mari deficiente:

  1. populatia nu respecta reguli stiind ca cei care le sanctioneaza, ori nu sunt pe teren, mai ales in zone in care se impune in mod expres prezenta lor, ori pur si simplu, le ignora din prostie si iresponsabilitate!

  2. organele de ordine nu se implica in a verifica si aplica dispozitiile legale, stiind ca oricum, atunci cand au actionat in numele legii, sanctiunile aplicate au fost anulate, asa ca stau deoparte, multi dintre ei nerespectand regulile, mai ales cu masca si distantarea, din pliciseala si lehamite!

  Si atunci te intrebi, ce rost mai au toate sporavoielile zilnice in media si pe toate canalele, toate in slujba si beneficiul mamelucilor iresponsabili, cand sunt anulate din start, la ora 13 fix, auzim ca a crescut infectatii si decedatii!

  Vorba lui Ghiorghi si Safta frectie, bre, frectie!

  Raportează
 • postat de ss Vineri, 10 Iulie 2020 10:11 188.24.201.*** Link la comentariu
  9
  41

  Solutia era, sunat la 112, dupa care cei aflati in culpa sa paraseasca autobuzul! Soferul era dator sa astepte autoritatile ca sa faca ordine1

  Raportează
 • postat de un platitor de taxe Vineri, 10 Iulie 2020 09:43 92.82.217.*** Link la comentariu
  6
  46

  Lauda autoritatilor cum ca protejeaza sanatatea galatenilor este un mit, NU se imtampla asta nici la Transurb, nici in alta parte. Transurbul n-a facut decat sa blocheze usa din fata a autobuzelor (scrie pe ea "usa blocata") ca sa protejeze soferii, calatorii sa plateasca, in rest nu conteaza...nici nu ai voie sa te apropii de partea din fata, e barata calea si toti oamenii se inghesuie pe usa ramasa sa urce si sa coboare frecandu-se unii de altii cu sau fara masca fiind, ca soferul nu spune nimic.
  Nu se respecta recomandarea de a se realiza un circuit, urcare prin fata si coborarea prin spate. In orasele civilizate asa procedeaza.
  Nu mai spun de faptul ca e plin peste tot in spatiile inchise de oameni care nu poarta masca si nu mentin distanta ba mai fac si scandal daca le spui ceva iar politia e ca in Caragiale, sublima dar lipseste cu desavarsire, n-am vazut picior de politist in autobuze, in Carrefour sau in alt loc aglomerat plin de oameni care "contribuie" activ la zadarnicira combaterii bolii.
  Aloo, administratia locala, se aude? Platitorii de taxe va roaga sa-i protejati!
  Daca se va continua asa, Galatiul va fi carantinat foarte curand.

  Raportează
 • postat de Moldoveanul Vineri, 10 Iulie 2020 08:38 109.102.62.*** Link la comentariu
  7
  46

  Foarte bine ca se anunta. Poate ca vor incepe si soferii sa atraga atentia. Ei chiar au puterea sa faca diferenta, dar din pacate majoritatea sunt indolenti. Multi dintre ei nu poarta nici ei masti asa ca de ce ar atrage atentia altuia?

  Raportează
 • postat de Cetatean Vineri, 10 Iulie 2020 08:05 109.166.131.*** Link la comentariu
  90
  16

  Pai dna, dacă nu are ce face, poate sa meargă pe jos sau să-și închirieze autobuz doar pt domnia sa!

  Raportează
 • postat de Nicu Vineri, 10 Iulie 2020 07:24 5.13.163.*** Link la comentariu
  8
  41

  DACA de la Primul Ministru si ilustri parlamentari (de toate culorile politice , vezi mai nou cei 2 de la PSD) in jos nu respecta regulile, ce pretentie mai avem de la altii ????? Doar in primile zile au fost respectate intr-o oarecare masura regulile in mijloacele de transport si bineinteles cind nu erau ore de varf, acum au disparun dozatoarele cu dezinfectant, cartoanele pe care scrie «Protejaţi-vă, nu vă aşezaţi aici». Conducerea Transurb, Primaria DSP-ul, CE FAC ? Oare nimeni din institutiile responsabile nu circula cu Transurb-ul ? SI mai tipa in gura mare ca vezi doamne au crescut numarul de infectati, personalul de la ATI sunt la pamant si sunt nevoiti sa isi faca perfuzii.

  Raportează
 • postat de Călător Vineri, 10 Iulie 2020 07:04 5.13.210.*** Link la comentariu
  5
  43

  Asta se întâmplă în fiecare mijloc de transport......

  Raportează
 • postat de Stefan Vineri, 10 Iulie 2020 06:51 5.13.162.*** Link la comentariu
  7
  44

  Poate ca politia ar trebui sa verifice si autobuzele, nu doar barurile si terasele..

  Raportează
 • postat de Jojo Vineri, 10 Iulie 2020 05:13 5.13.173.*** Link la comentariu
  4
  33

  Corect, asa sint c-am anumite traseie de minibuzele , dar si autobuzele la anumite ore, chiar si cu masca respiri fata in fata cu cel de linga tine.

  Raportează
 • postat de Comisarul Moldovan Vineri, 10 Iulie 2020 01:12 89.137.138.*** Link la comentariu
  6
  43

  Lipsă autorități pe stradă de mai multe luni. Prezența se face din pat pe telefon cred.

  Raportează
 • postat de Robert G Vineri, 10 Iulie 2020 01:02 213.233.85.*** Link la comentariu
  7
  53

  Inconștiență!
  Există reguli: mască în autobuz, număr limitat de călători, păstrarea distanței, dar unii sunt inconștienți.
  Șoferii ar trebui să-și facă și ei treaba să dea jos pe cei fără mască, să nu permită să urce dect un număr de călători. Vax, albina! Stau bine merci izolați la volan.
  Mai multe patrule de poliție locală.
  Amenda e minim 500 de lei fără mască în mijloace de transport.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.