Nesimţire şi iresponsabilitate pe traseul 35. Nevoită să coboare din minibuz pentru a se proteja de COVID

Nesimţire şi iresponsabilitate pe traseul 35. Nevoită să coboare din minibuz pentru a se proteja de COVID
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

Deşi îşi compostase biletul de călătorie, o gălăţeancă a preferat să coboare din minibuz şi să aştepte un autobuz, pentru a evita îngesuiala şi riscul de infecţie cu COVID-19. Paradoxal, la momentul în care urcase, în minibuz erau doar cinci persoane care purtau corect măştile de protecţie şi respectau distanţarea socială, dar, până să pornească în cursă, mijlocul de transport a devenit neîncăpător, iar două dintre persoane nici măcar nu aveau măşti! S-a întâmplat ieri, la ora 11,30, pe traseul nr. 35, în staţia din Piaţa Centrală.

Revoltată, aşa ne-a contactat la redacţie o cititoare a ziarului „Viaţa liberă”, pentru a ne povesti experienţa neplăcută prin care tocmai trecuse: "Am urcat într-un minibuz de pe traseul 35, la capătul de linie din Piaţa Centrală. Eram doar cinci călători. Toţi purtam corect masca de protecţie şi respectam distanţarea socială. Până să pornească pe traseu, mijlocul de transport a devenit foarte aglomerat. Au fost ocupate inclusiv locurile care ar fi trebuit să rămână libere, iar două dintre călătoare nu aveau mască. Şi-au tras colţul baticului peste gură atunci când le-am atras atenţia că masca de protecţie trebuie purtată obligatoriu în mijloacele de transport. Au făcut glume pe seama mea! Mai mult, într-un limbaj suburban mi s-a cerut să mă mut şi să ocup scaunul pe care scria mare «Protejaţi-vă, nu vă aşezaţi aici»”, ne-a povestit gălăţeanca.

După cum ne-a explicat, a coborât din mijlocul de transport şi s-a îndreptat către grupul şoferilor care aştepta să plece în cursă pentru a le sesiza că nu este normal ce se întâmplă. „Am crezut că şoferul minibuzului le va cere călătorilor să respecte regulile: purtarea măştii şi distanţa socială, dar nu s-a întâmplat aşa ceva. Am fost privită de parcă eram de pe altă planetă şi ignorată. Şoferul şi-a luat locul la volan. Am refuzat să călătoresc în aceste condiţii şi am preferat să renunţ la biletul compostat şi să aştept un autobuz de pe linia 7, în care există mai mult spaţiu decât într-un minibuz. Ar fi normal ca în această perioadă de pandemie, minibuzele să fie înlocuite cu autobuze de dimensiuni normale. Sau ca numărul minibuzelor să fie suplimentat astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să stea înghesuiţi ca sardelele! Dacă nu ne protejăm noi, respectând regulile, nu o va face nimeni”, ne-a povestit cititoarea ziarului.

Aceasta a încercat să semnaleze şi autorităţilor ce i s-a întâmplat, dar la numerele de telefon pe care le-a apelat nu a răspuns nimeni. Ducem noi mai departe mesajul ei, în speranţa că vor fi luate măsurile necesare.

Citit 17376 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.