EXCLUSIV. S-a vândut fostul hotel ”Turist”. Tranzacție surprinzătoare pe piața imobiliară

EXCLUSIV. S-a vândut fostul hotel ”Turist”. Tranzacție surprinzătoare pe piața imobiliară
Foto: Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Fostul hotel "Turist", clădirea cu una dintre cele mai zbuciumate istorii din Galațiul ultimilor 30 de ani, are un nou proprietar. Acesta este omul de afaceri Dan Neicu, patronul celei mai mari firme de jocuri de noroc din oraș. Acesta ne-a declarat că vrea ca fostul "Turist" să devină "cel mai bun hotel din Galați".

Istoria hotelului gălăţean în ultimele trei decenii a fost una cu numeroase evenimente şi cu mai mulţi proprietari. "Turistul" a fost înstrăinat de mai multe ori, se pare că uneori chiar şi ilegal, a adus procese, condamnări şi amenzi penale, a fost ipotecat, scos la executare silită, iar la un moment dat s-a vorbit chiar şi de propunerea ca el să devină sediu pentru Primăria Galaţi. În final, a rămas hotel doar cu numele şi cu un interior dezolant, ieşind practic din circuitul turistic.

La sfârșitul anului 2014, a fost transformat în centru de afaceri de unul dintre foștii săi proprietari, Mario Aloi, decedat săptămâna trecută. A primit atunci numele de "Coșbuc Business Center", iar camerele primelor trei etaje au fost transformate în birouri și au fost închiriate.

Și numele clădirii s-a schimbat de foarte multe ori în anii de după decembrie 1989. A fost mai întâi "Turist", apoi "Regina", o scurtă perioadă de timp s-a numit "Valeologia", după numele firmei din Republica Moldova care îl deţinea la acea vreme, s-a transformat în "Sofin", după care a redevenit "Turist", apoi "Coşbuc Business Center", iar astăzi pe frontispiciul său stă scris "Ada Business Center". Rămâne de văzut ce nume îi va da noul proprietar, care este hotărât ca fostul "Turist" să redevină hotel.

Dan Neicu, patronul rețelei sălilor de jocuri de noroc "Royale" și "Lisboa", ne-a confirmat că el este noul patron al "Turistului", tranzacție finalizată zilele trecute. "Vreau ca Turistul să devină cel mai bun hotel din Galați", ne-a spus Dan Neicu. Surse din piața imobiliară vorbesc de un preț de două milioane de euro pe care acesta l-ar fi achitat foștilor proprietari, turcii de la All Seasons, însă Dan Neicu a refuzat să confirme. "Am uitat suma!", ne-a spus el. Noul proprietar ne-a precizat că imobilul va avea în continuare şi spaţii de birouri.

Neidan SRL, firma patronată de Dan Neicu, este cel mai mare organizator de jocuri de noroc din Galaţi şi a patra din România dintre toate firmele cu profil similar. Conform ultimelor trei ediții ale Topului IMM-urilor, Neidan SRL a ocupat - în anii 2016, 2017 și 2018 - locul 3 la categoria întreprinderi mijlocii pe toate domeniile de activitate, în Galați. Numai în anul 2018, firma lui Dan Neicu a avut o cifră de afaceri netă de 25,3 milioane de lei, un profit brut de 11 milioane de lei, cu un număr mediu de 58 de salariați.

Citit 20622 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.