Elevă de 10, fără meditaţii, doar cu muncă şi ambiţie

Elevă de 10, fără meditaţii, doar cu muncă şi ambiţie
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Ce poate fi mai frumos pentru un profesor decât bucuria de a vedea că, peste ani, sămânţa cunoaşterii, sădită de el în mintea şi sufletul elevilor, rodeşte spectaculos într-un om pregătit să răstoarne până şi munţii?

Elena Angelica Tănase nu este genul de copil care a trăit în puf. S-a născut şi a crescut în Drăguşeni, într-o familie modestă, dar foarte muncitoare. Iar lucrul acesta pare să-i fi prins bine. A fost un elev model, la şcoala din comună, de care-şi amintesc şi acum cu drag profesorii, iar la liceu a excelat, terminând "Emil Racoviţă" ca şefă de promoţie, dar şi cu 10 pe linie la Bacalaureat.

În prezent, este studentă la Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca, unde a intrat printre primii, la Facultatea de Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării, la specializarea Comunicare şi relaţii publice.

Cum Elena este o tânără modestă, despre povestea ei de succes ne-a scris profesoara sa de istorie din Drăguşeni: "Elena a fost un copil ordonat, conştiincios, implicat, perseverent, responsabil, talentat, sârguincios şi cu un caracter frumos. Pe cât de firavă pare la prima vedere, pe atât de ambiţioasă şi dornică este de a-şi croi un drum frumos în viaţă. Încă de mică a fost un copil model, prin rezultatele la învăţătură şi prin disciplină, discretă, delicată, implicată permanent în activităţi extraşcolare, cu un parcurs liniar, cu maximă seriozitate şi cu o prestanţă de cel mai înalt nivel. Meritele sale au fost răsplătite şi la concursurile şcolare, cu Premiul I la faza judeţeană şi Premiul special la cea naţională a Olimpiadei "Universul cunoaşterii prin lectură". La liceu a manifestat aceeaşi seriozitate şi acelaşi interes pentru toate disciplinele de studiu. A obţinut premii la olimpiadele judeţene, a absolvit clasa a XII-a cu 10 pe linie şi a fost şefă de promoţie, cu o medie de 9,90. Munca şi seriozitatea i-au fost răsplătite cu un frumos 10 absolut la Bacalaureat, dar şi prin faptul ca a intrat la o facultate pretenţioasă, printre primii, pe locurile de la buget. Şi toate acestea, fără nicio oră de pregătie în particular, doar pe munca, seriozitatea şi perseverenţa ei. Ce-şi poate dori un profesor decât să aibă cât mai mulţi elevi ca Elena!", scrie Claudia Deleanu.

Citit 7940 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.