Elevă de 10, fără meditaţii, doar cu muncă şi ambiţie

Elevă de 10, fără meditaţii, doar cu muncă şi ambiţie
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Ce poate fi mai frumos pentru un profesor decât bucuria de a vedea că, peste ani, sămânţa cunoaşterii, sădită de el în mintea şi sufletul elevilor, rodeşte spectaculos într-un om pregătit să răstoarne până şi munţii?

Elena Angelica Tănase nu este genul de copil care a trăit în puf. S-a născut şi a crescut în Drăguşeni, într-o familie modestă, dar foarte muncitoare. Iar lucrul acesta pare să-i fi prins bine. A fost un elev model, la şcoala din comună, de care-şi amintesc şi acum cu drag profesorii, iar la liceu a excelat, terminând "Emil Racoviţă" ca şefă de promoţie, dar şi cu 10 pe linie la Bacalaureat.
În prezent, este studentă la Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca, unde a intrat printre primii, la Facultatea de Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării, la specializarea Comunicare şi relaţii publice.
Cum Elena este o tânără modestă, despre povestea ei de succes ne-a scris profesoara sa de istorie din Drăguşeni: "Elena a fost un copil ordonat, conştiincios, implicat, perseverent, responsabil, talentat, sârguincios şi cu un caracter frumos. Pe cât de firavă pare la prima vedere, pe atât de ambiţioasă şi dornică este de a-şi croi un drum frumos în viaţă. Încă de mică a fost un copil model, prin rezultatele la învăţătură şi prin disciplină, discretă, delicată, implicată permanent în activităţi extraşcolare, cu un parcurs liniar, cu maximă seriozitate şi cu o prestanţă de cel mai înalt nivel. Meritele sale au fost răsplătite şi la concursurile şcolare, cu Premiul I la faza judeţeană şi Premiul special la cea naţională a Olimpiadei "Universul cunoaşterii prin lectură". La liceu a manifestat aceeaşi seriozitate şi acelaşi interes pentru toate disciplinele de studiu. A obţinut premii la olimpiadele judeţene, a absolvit clasa a XII-a cu 10 pe linie şi a fost şefă de promoţie, cu o medie de 9,90. Munca şi seriozitatea i-au fost răsplătite cu un frumos 10 absolut la Bacalaureat, dar şi prin faptul ca a intrat la o facultate pretenţioasă, printre primii, pe locurile de la buget. Şi toate acestea, fără nicio oră de pregătie în particular, doar pe munca, seriozitatea şi perseverenţa ei. Ce-şi poate dori un profesor decât să aibă cât mai mulţi elevi ca Elena!", scrie Claudia Deleanu.

Citit 7558 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2020 18:27

4 comentarii

 • postat de Racoviță
  Miercuri, 07 Octombrie 2020 15:11
  109.166.130.***
  Copila, adolescenta, tanara Elena Anișoara Tanase, mereu prezenta in ultima banca din mijloc, te privea cu ochii sai blajini si participa cu atat seriozitate la fiecare lectie, fiecare test, fiecare incercare! Ne bucura suflerul aceasta reusita personala, care incununeaza cu succes munca permanentă a ei, pe de o parte, si a dascălilor ce i-au calauzit pasii spre un examen de 10, pe de alta parte! Succese si reusite, copil frrumos si bun!
  0
  7
  Raportează
 • postat de chris
  Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:23
  86.124.201.***
  ma scuzati dar nu inteleg de ce "a face meditatii" are o conotatie negativa, iar lipsa acestora trasforma elevul intr-un fel de prodigy supererou.
  pana la urma, la examene tot elevul se duce, nu profesorul de meditatii. tot elevul depune munca si are ambitie sa invete cand vine acasa de la meditatii.
  nu stiu ce credeti voi ca se intampla la meditatii, dar va zic experienta mea:
  la engleza: profesorul m-a adus la un nivel cu mult peste ce se discuta la clasa.
  la matematica: profesorul m-a luat de la 0 si mi-a explicat notiunile si problemele pe care profesorul de la clasa a venit si le-a scris pe tabla fara sa ne intrebe daca am inteles ceva, fara sa ne ofere vreo explicatie.
  la romana: profesoara m-a facut sa indragesc cititul, am dezbatut teme si subiecte din romane si am adus discutiile la un nivel filosofic, nivel la care profesoara de la clasa(care apropo, a devenit profesor doar pentru ca a fost impinsa de la spate de tatal ei) nu facea fata. mai mult de atat, orice incercare de a discuta in afara constrangerii lectiei era abolita imediat, deoarece aceeasi profesoara nu era in stare sa predea sau sa ofere explicatii fara sa citeasca din cartea ei.
  asa ca va intreb: cand nu exista nici un filtru pentru potentialii profesori, cand oricine poate ajunge la catedra indiferent de pregatire, chiar mai are rost sa ne prefacem ca meditatiile reprezinta personajul negativ din aceasta poveste?
  9
  18
  Raportează
 • postat de Citizen
  Miercuri, 07 Octombrie 2020 08:56
  92.85.61.***
  Bravo ei! Felicitări și succes în cariera!... Dacă toți elevii ar urma acest model am avea o generație de aur... Dar dezinteresul față de școală este mare... Telefoane mobile de ultima generație și bani de buzunar fără număr ăsta e trendul actual... Când deschid gura nu pot purta o discuție dar au aere de filozofi...Felicitări celor care se ridică de jos și obțin rezultate remarcabile!
  1
  13
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 07 Octombrie 2020 01:23
  81.85.13.***
  Felicitări si mult noroc de acum înainte in frumosul drum ales de către tine, în viață!
  Să-ți ajute BUNUL DUMNEZEU in tot ce-ți dorești să realizezi !
  Respect!
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.