UPDATE În şedinţa Consiliului Local Galați, în locul unui ales PSD a votat o altă persoană | Ce spun autorităţile

UPDATE În şedinţa Consiliului Local Galați, în locul unui ales PSD a votat o altă persoană | Ce spun autorităţile
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

UPDATE. Zece proiecte de hotărâre, printre care şi majorarea impozitelor şi a taxelor locale pe 2021, au fost aprobate, joi, 17 decembrie 2020, în şedinţa ordinară a Consiliului Local cu votul unei persoane care nu deţinea calitatea de ales local, dar care a ridicat mâna în locul social-democratului Gheorghe Bezman.

Şedinţa Consiliului Local din 17 decembrie s-a desfăşurat pe Zoom şi a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galaţi. După o oră şi 13 minute, în timp ce era dezbătut proiectul 24 al ordinii de zi, în imagini se vede cum consilierul local PSD Gheorghe Bezman se ridică şi îi „predă ştafeta” unui bărbat. În intervalul de timp 1:13:15 - 1:40:00, cetăţeanul respectiv a votat toate proiectele de hotărâre la fel ca grupul PSD.

După votul celui de-al 34-lea proiect, consilierul local PNL Valeriu-Laurenţiu Onose i-a atras atenţia preşedintelui de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache: „În locul domnului Gheorghe Bezman votează altcineva!”. „Îl punem să se prezinte?”, a replicat viceprimarul. „Ar trebui, că altfel e un vot viciat”, a spus Onose. 

Auzind discuţia, persoana s-a ridicat şi a dispărut din imagine. Viceprimarul a ţinut să le reamintească aleşilor că pot vota şi pe chat: „Fiecare om poate avea nişte probleme speciale. Din câte am înţeles, se află la o conferinţă şi vrea să îşi aducă aportul şi dumnealui la acest Consiliu Local”. „Nu prin mandatari”, a punctat liberalul Onose.

Gheorghe Bezman a revenit în şedinţă, dar n-a fost întrebat cine a exercitat votul său în mod ilegal.

Ce spun autorităţile

„Situația de la ultima ședință a Consiliului Local care s-a desfășurat online este în analiză”, ne-a transmis Primăria Galaţi.

„Acele proiecte vor fi transmise pentru legalitate la Instituţia Prefectului şi atunci vom vedea. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, iar dacă ceilalţi consilieri n-au avut foarte mult de comentat, înseamnă că incidentul n-a fost foarte grav”, a declarat subprefectul judeţului Galaţi, Viorica David, care a participat ca invitat la lucrările şedinţei.

Consilierul Gheorghe Bezman nu a putut fi contactat, iar liderul executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, nu a avut prea multe comentarii cu privire la şedinţa CL: „Nu ştiu exact care este fapta şi cât de gravă este, dar dacă este foarte gravă nu ne permitem să acceptăm astfel de greşeli”.

CITEȘTE ȘI: PSD a decis majorarea taxelor şi a impozitelor locale pentru 2021


O situaţie pe cât de absurdă pe atât de reală s-a petrecut în şedinţa ordinară a Consiliului Local din această după-amiază, întrunire desfăşurată on-line şi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galaţi. În locul consilierului local PSD Gheorghe Bezman a votat o cu totul altă persoană!

În imaginile transmise live se vede clar cum, după o oră şi 13 minute de şedinţă, Gheorghe Bezman se ridică, iar în locul său se aşază un bărbat. În intervalul de timp 1:13:15 - 1:40:00, cetăţeanul respectiv votează toate proiectele de hotărâre, la fel ca grupul PSD.

Probabil că ar fi votat liniştit până la finalul şedinţei, dacă nu ar fi intervenit consilierul local PNL Valeriu-Laurenţiu Onose, atrăgându-i atenţia preşedintelui de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache: „Mi se pare că în locul domnului Gheorghe Bezman votează altcineva!”.

„Îl punem să se prezinte?!”, a replicat viceprimarul.

„Ar trebui, că altfel e un vot viciat. Votează altcineva”, a spus consilierul liberal.

„A lăsat camera şi a plecat!”, a precizat şi consilierul local USR Andrei Postică

Auzind toată discuţia, persoana cu pricina s-a ridicat şi a dispărut din imagine.

Viceprimarul Sorin Enache a ţinut să le reamintească aleşilor că pot vota şi pe chat, în cazul în care nu pot fi în faţa camerei de luat vederi: „Fiecare om poate avea nişte probleme speciale. Din câte am înţeles, se află la o conferinţă şi vrea să îşi aducă  aportul şi dumnealui la acest Consiliu Local”, a încercat să explice viceprimarul.

„Nu prin mandatari”, a punctat liberalul Onose.

În imaginea de mai jos, adevăratul Gheorghe Bezman:

Gheorghe Bezman a revenit în şedinţă, dar nu a cerut cuvântul pentru a explica ce anume s-a întâmplat şi cine este persoana care a exercitat un vot în mod ilegal.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu proiectele de hotărâre aprobate în intervalul în care în locul social-democratului Bezman a votat altcineva.  

 

Citit 8339 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 03:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.