PSD a decis majorarea taxelor şi a impozitelor locale

PSD a decis majorarea taxelor şi a impozitelor locale
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Deşi consilierii locali PNL, USR, PLUS şi PACT au respins ferm majorarea impozitelor şi a taxelor locale pentru 2021, hotărârea a primit votul consilierilor locali PSD. Mai mult, pe lângă indexarea cu rata inflaţiei, a fost propusă o cotă de 50 la sută a impozitului pentru mijloacele de transport. E greu de spus dacă decizia va putea fi pusă în aplicare pentru că în locul consilierului local PSD, Gheorghe Bezman, a votat o altă persoană şi practic procedura a fost viciată.

„O măsură nepotrivită”, aşa a catalogat consiliera locală PLUS Flavia Susnovschi-Luca proiectul de hotărâre privind indexarea impozitelor şi a taxelor locale pe 2021. Potrivit acesteia, Codul Fiscal nu prevede obligativitatea indexării, ci doar o posibilitate.

Consilierul local PNL Valeriu-Laurenţiu Onose a precizat că grupul consilierilor liberali a depus încă din perioada de consultare publică a proiectului o propunere de menţinere a taxelor şi impozitelor locale la nivelul celor existente în momentul de faţă, având în vedere condiţiile actuale.

„Taxele nu se cresc pe timp de criză şi nu ne dorim să împovărăm cetăţenii”, a spus şi consiliera PACT, Anamaria Mihai.

În contrapartidă, PSD, prin vocea consilierei locale Marcela Daniela Costea, a venit cu un amendament la proiectul de hotărâre: „În cazul impozitului asupra mijloacelor de transport cu tracţiune mecanică prevăzute la articolul 470, aliniatul 2 din Codul Fiscal, se stabileşte o cotă adiţională de 50 la sută, începând cu anul 2021”.

„Orice oraş, orice municipalitate se dezvoltă prin fonduri care vin din taxe şi impozite. Noi am demarat în mandatul trecut o serie de lucrări ample, care au necesitat un efort bugetar uriaş. Dacă credeţi că aceste lucrări pot fi dezvoltate doar aşa cu reduceri de taxe şi cu scutiri să ştiţi că nu o să ne putem atinge obiectivele niciodată. Mai mult, ceea ce propunem noi este deja realizat în oraşele la care faceţi referire mereu, vorbesc de Oradea, Cluj, Arad. Noi, practic, astăzi, o să creştem impozitul pe mijloacele de transport, cele cu masa mai mică de 12 tone, şi în rest rămân impozitele doar majorate cu rata de inflaţie, cu 3,8 la sută”, a explicat preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD, Sorin Enache.

Amendamentul a trecut cu 15 voturi favorabile, la fel şi proiectul de hotărâre. Problema este că între cei care au votat s-a aflat şi persoana care i-a ţinut locul consilierului Gheorghe Bezman. Rămâne de văzut dacă decizia va putea fi pusă în aplicare.

CITEȘTE ȘI: În şedinţa Consiliului Local Galați, în locul unui ales PSD a votat o altă persoană. Dar și ce spun autorităţile

Citit 13442 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:30

24 comentarii

 • postat de caddy
  Duminică, 20 Decembrie 2020 17:22
  86.122.210.***
  Bla, bla, bla, va sta in gat inca. FORZA PSD
  5
  6
  Raportează
 • postat de Tofan Chirichita
  Duminică, 20 Decembrie 2020 09:41
  213.233.88.***
  Sunt de acord cu tot ce a spus Alt Sergiu. Mai terminati cu prostiile si cu exagerările.
  19
  6
  Raportează
 • postat de PNL = PDL
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 21:31
  5.13.240.***
  16
  4
  Raportează
 • postat de Ganduri dupa alegeri
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 18:08
  82.79.132.***
  Deja incep sa ma gandesc serios sa ma mut.
  Fara loc de munca, fara sanse de angajare, fara consiliere de a deschide o afacere, fara rezonabilitatea administrativa... toate se aduna. Poti sa ai si 3 facultati ca orasul este mort ca optiuni de a fi valorizat si respectat. Cand nu mai ai ce face aici.... ce mai ramane sa alegi?
  8
  27
  Raportează
 • postat de Radu
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 16:03
  89.136.0.***
  De ce trebuie sa subventionam masiv abonamentele la Transurb SA.
  Cati bani acorda Consiliul Local Galati anual catre Transurb S.A. ?
  De ce trebuie sa mearga gratis : elevii, studentii si 50% dintre pensionari ?
  Ca sa plateasca cei care muncesc impozite mai mari. Cred ca elevii si pensionarii cu pensii mici ar putea plati un abonament redus cu 50%.
  De ce trebuie sa inchirieze Primaria Galati la preturi derizorii la toti rromii case ( nu grozave), dar in centru, in care se baga foarte multi bani pentru reparatii ?
  Poate ar trebui marite aceste chirii si pusa si o clauza foarte dura, ca in cazul in care chiriasii acumuleaza contraventii ( de genul: amenzi pentru scandaluri, amenzi Transurb, amenzi pentru nrespectarea curateniei in oras) acestia sa nu mai aiba dreptul sa locuiasca intr-o casa proprietatea Primariei.
  Primaria Galati nu face niciun efort pentru colectarea selectiva a deseurilor, care inseamna venituri in plus pentru Consiliul Local Galati. Langa blocul meu nu sunt pubele dedicate pentru PET-uri, hartie, sticla. Gunoiul inseamna bani multi. Cu foarte mare toleranta politistii locali lasa tot felul de indivizi dubiosi sa ia PET-urile din gunoi si sa lase in urma mizeria in exteriorul pubelei. Acest lucru, aparent neinsemnat, inseamna pierdere de venituri pentru Primaria Galati.
  Primaria mai are foarte multe cheltuieli de functionare:
  - facturi pentru energia termica la: scoli, gradinite, teatre, fundatii.
  - salarii pentru functionari.
  - salarii Politia Locala.
  Se poate umbla la ajustarea cheltuielilor si in aceasta zona
  5
  28
  Raportează
 • postat de Mascatu
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 15:24
  89.136.184.***
  Salariile marite din primarie credeti ca se platesc singure?
  2
  28
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 14:53
  109.166.137.***
  În sfârșit un partid care se ocupă cu bunăstarea românilor! O creștere cu 50% era necesară ! Eu am spus de mult, pe orice pune mâna PSD crește! Salariile cresc, pensiile cresc, datoriile națiunii cresc, impozitele cresc, sărăcia românilor crește! Bravo!
  5
  82
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 13:41
  89.136.76.***
  PSD a marit taxele ca sa dea vina pe guvern minciuna care prinde bine la prosti care nu stiu sa faca diferenta intre taxele impuse de la nivel local si cele impuse de la guvern.
  5
  64
  Raportează
 • postat de Lira
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 13:33
  5.13.182.***
  Cu fonduri europene , nu majorari de taxe s au dezvoltat Cluj , Oradea . Impozitati videocheatistii!
  5
  73
  Raportează
 • postat de Un cotribuabil.
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 12:50
  89.137.138.***
  Va laudati in campania electorala,ca ve-ti obtine pe proiecte,bani europeni !? Este mai avantajos,sa mariti taxele
  locale de la populatia saracita an de an si in timp de pandemie?
  5
  59
  Raportează
 • postat de Alt Sergiu
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 12:03
  46.97.176.***
  SUPERFICIALITATE!
  Dacă respectabila jurnalistă căuta mai amănunțit, ar fi avut o minimă cultură economică și s-ar debarasa de demagogie rezenta corect situația.
  Majorarea de 50% se referă la mașini cu capacitate cilindrică mare, poluante, asta spune ”articolul 470, aliniatul 2 ”.
  Rata inflației este 4%, dar ați simțit-o mai mare văzând și plătind prețurle la raft aproape dublate.
  Nenumăratele măsuri anti covid (carantinații, cazare și hrană, dezinfecții, bani pentru școli și spitale) sunt scumpe și reprezintă cheltuieli neprevăzute mari din bugetul local.
  Modernizarea orașului, accesarea de fonduri europene, duc la o creștere a cheltuielilor. Fondurile europrne nu sunt cu aport 100% bani europeni, trebuie să mai pui ceva și tu, uneori 40%.
  Nu le ia nimeni în calcul, nu?
  Vise dă, dar voi ce dați în schimb?
  Ați păstrat curățenia orașului?
  V-ați comportat civilizat în miloacele de transport?
  Ați ajutat pe vreme de covid, pe cei în nevoie?
  Ați dus gunoiul selectiv?
  Sunt câteva din lucrurile pe care trebuie să le facem, dac vrem o țară ca afară.
  În schimb ne-am înrăit, unii latră aiurea, și haita se mărește.
  Plecați urechea la niște habarniști demagogi.
  Puneți umărul la treabă și stați uniți, altfel ne ducem de râpă!
  În ședința de CL, dacă v-ați uitat, ăia care urlau mai tare, ăia erau pe lângă problemă. Stimabilii aleși gen ”Gică-contra” nici nu trecuseră pe la comisiile de specialitate din care fac parte, habar n-au legislația după care se guvernează CL-ul! Ei doar au păreri infantile, superficiale și incompetente!
  52
  24
  Raportează
 • postat de Mihai
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 11:18
  62.231.94.***
  O masura buna dar nepopulara, ce a fost amanata d ani de zile, o masura de dreapta ce nu e specifica PSD care a obisnuit populatia doar cu scutiri, exceptii si subventii. Dezvoltarea orasului nu se poate face fara resurse, iar marirea propusa chiar e infima fata de nevoi...
  51
  14
  Raportează
 • postat de andone
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 10:12
  5.13.198.***
  Asa, asa mariti taxele auto, iar o sa fie orasul plin de masini inmatriculate in Bulgaria...oricum votantii PSD merg in marea lor majoritate cu autobuzul ca li se dau abonamente mok (doar pana la alegeri))).
  Pai hai sa marim si taxele de habitat cu 50 la suta...nu de alta dar sa fie bani de recompensat sponsorii
  si daca tot traim asa de bine, prosper as spune, hai si cu o taxa de rahat de caine
  In rest o urbe din ce in ce mai sumbra si prafuita (la propriu si la figurat) ... lasi masina intr-o parcare si intr-o zi are praful de 2 mm...
  10
  42
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 10:06
  89.136.0.***
  Pamflet. Trebuie bani pentru noul contract de ” (”re”)- eliminare a infiltratiilor” pluviale sau extraterestre la a VIII -a minune a lumii - pasajul psd (ca doar este sediul lor acolo, si al ”Taxelor locale”) din centrul orasului ! Asta pentru ca din fondurile europene nu se prea poate fura cu ambele maini, inclusiv ale neamurilor si afinilor castigatori de licitatii (a bagat Codruta frica in hotii de fonduri comunitare)! Ca tot motivase costea necesitatea maririi taxelor, inclusiv pe auto! Sa aveti parte in viata, impreuna cu urmasii urmasilor vostri, de ce ne oferiti ! Citand clasici in viata - avem o conducere locala si judeteana ”aleasa cu majoritate covarsitoare”, ce poate fi numita pe drept a ”praduirii”!
  5
  30
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 09:49
  5.13.150.***
  Chir sunt curios ce masuri se vor lua impotriva lu' nenea Bezman. Mai mult ca sigur nimic.
  3
  38
  Raportează
 • postat de Culj
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 09:22
  89.136.185.***
  Allo gara ,de cand ne punem la egal cu orase ca ,Oradea, Cluj, Arad?
  viceprimar PSD, Sorin Enache fa o vizita urgenta la Cluj sa vezi cum sa dezvoltat o urbe romaneasca.

  nu iti fie teama , o sa fii lasat sa intri in oras
  7
  45
  Raportează
 • postat de Hotz
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 08:29
  5.102.14.***
  @bleah dar gălățenii îi sunt alături psd-ului. L-au votat masiv. Ia uite să vezi ce majoritate au în cl și cj, practic au un cec în alb în mână. Acum să vă plângeți că hoții ăștia fura, nu prea mai are sens. Să vedeți după revelion cum se vor înghesui pensionarii cu plasele de catena să plătească birurile, chiar și mărite. Nu vă mai plângeți atât acum pentru că trebuie să munciți din greu să îi îmbogățiți pe hoții cărora le-ați dat mandat.
  P. S. În taxele cele noi care oricum vor întra în vigoare este și paguba provocată de procesul pierdut de primărie cu tunelul pe sub Dunăre? Că doar nu plătește stan sau pucheanu.
  6
  40
  Raportează
 • postat de paloma
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 08:08
  5.13.166.***
  In campania electorala nu au mentionat de cresterea taxelor; doar grija pentru galateni ! Asta da grija ! Votantii psd pot fi mandri acum !!!
  5
  46
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 07:46
  86.124.207.***
  Morala: "PSD-ul exista pentru ca oamenii buni nu fac nimic" ! dedicatie pentru cei care au stat acasa la vot, caci puteau schimba ceva, dar au preferat gargara in retele sociale !
  6
  47
  Raportează
 • postat de hip hop
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 06:15
  5.13.196.***
  Tovarasi , aveti de platit bani cu cei cu care va-ti judecat [tunelul] si a-ti pierdut sute de mii de euro , acesti bani trebuie oarecum recuperati prin mariri de taxe si impozite , in aceste mariri intra si habitatul adica mizeria de nedescris de pe strazi , canalizari infundate, copaci uscati care la un vint cad bucati peste oameni , drumuri cu gropi . Afost un an in care sa nu se mareasca birul?Autobuzele promise unde sint? A-ti spus ca incepind cu luna Decembrie vor veni cate doua autobuze hibrid , in fiecare luna , unde sant?S-au papat banutii cumva si nu mai e valabil contractul?
  1
  39
  Raportează
 • postat de corneliu
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 04:11
  92.85.13.***
  OK. Marim taxele locale. Pentru pestii grasi de la PSD care au ramas pe uscat cand s-a micsorat balta electorala?Vad cu amaraciune ca nimeni nu spune ca taxele nu sunt echitabile! Taxele mari se platesc unde primaria nu face nimic pentru rezidenti.Si asta nu este OK.Putem suporta taxe mari dar juste!
  2
  34
  Raportează
 • postat de Dan
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 03:40
  188.24.199.***
  Cei care nu au iesit la vot sunt deacord cu toate maririle ce le vor face cei din PSD
  La vot sa nu iesiti !! Obligat o sa platiti! Stati in case ca vin taxe ,impozite toate marite asa va multumesc ei si va ureaza sarbatori fericite !!!
  Dar lasa ca e bine, se pare ca va convine !
  6
  32
  Raportează
 • postat de Adrian
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 00:48
  89.39.81.***
  Psd ))))) ce propagandă.....cam asta face duduia pe aici )) cand nu au fost marite taxele??? Propagandă
  55
  29
  Raportează
 • postat de Bleah
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 00:08
  86.124.204.***
  Mulțumim PSD!! Ați dat, încă o data, dovada ca sunteți alături de gălățeni! Bleah!
  25
  110
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.