PSD a decis majorarea taxelor şi a impozitelor locale

PSD a decis majorarea taxelor şi a impozitelor locale
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Deşi consilierii locali PNL, USR, PLUS şi PACT au respins ferm majorarea impozitelor şi a taxelor locale pentru 2021, hotărârea a primit votul consilierilor locali PSD. Mai mult, pe lângă indexarea cu rata inflaţiei, a fost propusă o cotă de 50 la sută a impozitului pentru mijloacele de transport. E greu de spus dacă decizia va putea fi pusă în aplicare pentru că în locul consilierului local PSD, Gheorghe Bezman, a votat o altă persoană şi practic procedura a fost viciată.

„O măsură nepotrivită”, aşa a catalogat consiliera locală PLUS Flavia Susnovschi-Luca proiectul de hotărâre privind indexarea impozitelor şi a taxelor locale pe 2021. Potrivit acesteia, Codul Fiscal nu prevede obligativitatea indexării, ci doar o posibilitate.

Consilierul local PNL Valeriu-Laurenţiu Onose a precizat că grupul consilierilor liberali a depus încă din perioada de consultare publică a proiectului o propunere de menţinere a taxelor şi impozitelor locale la nivelul celor existente în momentul de faţă, având în vedere condiţiile actuale.

„Taxele nu se cresc pe timp de criză şi nu ne dorim să împovărăm cetăţenii”, a spus şi consiliera PACT, Anamaria Mihai.

În contrapartidă, PSD, prin vocea consilierei locale Marcela Daniela Costea, a venit cu un amendament la proiectul de hotărâre: „În cazul impozitului asupra mijloacelor de transport cu tracţiune mecanică prevăzute la articolul 470, aliniatul 2 din Codul Fiscal, se stabileşte o cotă adiţională de 50 la sută, începând cu anul 2021”.

„Orice oraş, orice municipalitate se dezvoltă prin fonduri care vin din taxe şi impozite. Noi am demarat în mandatul trecut o serie de lucrări ample, care au necesitat un efort bugetar uriaş. Dacă credeţi că aceste lucrări pot fi dezvoltate doar aşa cu reduceri de taxe şi cu scutiri să ştiţi că nu o să ne putem atinge obiectivele niciodată. Mai mult, ceea ce propunem noi este deja realizat în oraşele la care faceţi referire mereu, vorbesc de Oradea, Cluj, Arad. Noi, practic, astăzi, o să creştem impozitul pe mijloacele de transport, cele cu masa mai mică de 12 tone, şi în rest rămân impozitele doar majorate cu rata de inflaţie, cu 3,8 la sută”, a explicat preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD, Sorin Enache.

Amendamentul a trecut cu 15 voturi favorabile, la fel şi proiectul de hotărâre. Problema este că între cei care au votat s-a aflat şi persoana care i-a ţinut locul consilierului Gheorghe Bezman. Rămâne de văzut dacă decizia va putea fi pusă în aplicare.

CITEȘTE ȘI: În şedinţa Consiliului Local Galați, în locul unui ales PSD a votat o altă persoană. Dar și ce spun autorităţile

Citit 13972 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.