Dezastru la intrarea în Pasajul ”Dunărea”, la doar cinci luni de la reabilitare (FOTO)

Dezastru la intrarea în Pasajul ”Dunărea”, la doar cinci luni de la reabilitare (FOTO)

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)
19 comentarii

Deşi n-au trecut nici cinci luni de la momentul inaugurării, intrarea în Pasajul "Dunărea" din zona Romarta începe să semene tot mai mult cu cea de dinainte de reabilitare. În pofida copertinei, plafonul este distrus pe o porţiune generoasă, iar apa pluvială acoperă treptele şi bălteşte în interior. Nu puţini sunt cetăţenii care se întreabă dacă reabilitarea Pasajului, care a costat 2.286.161,64 de lei cu TVA, n-a fost, de fapt, decât o spoială, problemele reale nefiind rezolvate.

"Este o prelingere a apei pluviale, cel mai probabil o omisiune a proiectanţilor. Soluţia tehnică este una extrem de facilă. Pentru că lucrarea este încă în garanţie, constructorul urmează să facă un fel de streaşină, un cozoroc pentru ca apa să nu se mai prelingă direct pe perete, în funcţie de cum plouă sau de cum bate vântul", declara, în decembrie, primarul Ionuţ Pucheanu, la Pro Lider FM, contrazicând opiniile gălăţenilor care au acuzat infiltraţii în pasaj.
Prelingerile par să fie însă mai grave decât în declaraţiile edilului. Luni, 11 ianuarie 2021, la ora la care 200 de gălăţeni stăteau la coadă pentru a-şi plăti impozitele şi taxele locale, imaginea de la intrarea în Pasaj dinspre Romarta era dezolantă. Amintea foarte bine halul în care arăta, înainte de reabilitare, intrarea în Pasaj dinspre fostul Hotel "Dunărea" şi de problemele acute cu care se confrunta. Şi ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva s-au "inversat polii" Pasajului.

Ce am întrebat noi

Pentru a lămuri situaţia, am solicitat Primăriei să ne răspundă la trei întrebări punctuale:
- Ce lucrări se execută în acest moment la Pasajul "Dunărea", cine le execută, care este termenul de realizare şi care este scopul acestor lucrări?;
- Ce măsuri ia în acest moment Primăria Galaţi pentru zona extrem de afectată de la intrarea în Pasaj dinspre Romarta?;
- Care este rolul copertinelor, în condiţiile în care se vede clar că apa pluviala curge pe treptele pasajului?.

Ce ni s-a răspuns

"Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că Primăria municipiului Galați tratează cu maximă atenție situația de la Pasajul "Dunărea", un obiectiv foarte îndrăgit de gălățeni. Pasajul este un obiectiv aflat în garanție, constructorul fiind cel ce va suporta toate cheltuielile pentru remediere. Menționăm că garanția se va prelungi cu perioada necesară lucrărilor de remediere. Acum se lucrează la identificarea cauzelor și înlăturarea deficiențelor, lucru ce presupune injectarea de substanțe care să nu mai permită infiltrarea apei. Cele două copertine au rol decorativ și de protecție, cu mențiunea că pasajul are un sistem de colectare și scurgere a apelor pluviale. Pentru prima dată, centrul municipiului Galați a primit un aspect modern și deschis, iar Pasajul "Dunărea" face parte din amplul proiect de modernizare a zonei centrale", ne-a comunicat Biroul de presă al administraţiei locale.

Citit 5789 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 19:31

19 comentarii

 • postat de gheorghe Vineri, 15 Ianuarie 2021 11:29 5.13.227.*** Link la comentariu
  0
  10

  Calitate ? O asemanare perfecta cu oamenii din politica orasului de 31 de ani incoace ! Spunea cineva: "nu o sa varuiti ca lumea nici in 20 de ani ce a construit tata" ! De reparat ca lumea, nici vorba !

  Raportează
 • postat de Marius Miercuri, 13 Ianuarie 2021 23:12 5.13.219.*** Link la comentariu
  1
  18

  Este cazul sa intervina si DNA-ul! Lucrarile au fost prost executate cu intentie. Nu trebuie sa fii specialist spentru a observa din poze ca lucrarea a fost executata de mantuiala deoarece au ramas aceleasi probleme, infiltratii, etc. . Mai votati dragilor cu PSD-ul...Traiasca specialistul Pucheanu si gasca lui. Ce s-a facut in zona Potcoava a iesit la fel de jenant si de proasta calitate! Ce arhitectura de comunism, ce calitate proasta!

  Raportează
 • postat de unu Miercuri, 13 Ianuarie 2021 20:45 72.35.91.*** Link la comentariu
  0
  13

  Si tot bezna e in pasaj....

  Raportează
 • postat de Știu eu... Miercuri, 13 Ianuarie 2021 18:36 188.24.243.*** Link la comentariu
  1
  18

  Pentru prima oara nu știu...... Știe cineva care este numele firmei care a realizat lucrările...... Mulțumesc

  Raportează
 • postat de ”Ora adevărului” Miercuri, 13 Ianuarie 2021 16:56 5.13.147.*** Link la comentariu
  4
  26

  Pentru prima dată pasajul Dunărea ,de altfel și unicul,a primit un aspect de chici,de bătaie de joc pe banii contribuabililor,cum poate fi acesta un aspect modern când el din capul locului nu are aspectul dat de arhitectul din proiectul inițial,una arată proiectul original și alta a ieșit,acum îi mai pune și un cozoroc să arate ca ce ,poate ar fi cazul să-i punem și niște uși și gata s-a rezolvat ,înălțime prea mare fașă de cota de intrare nu a dat posibilitatea aluviunilor să aibă altă direcție cu tot sistemul de colectare a aluviunilor.,problemele sigur vor evolua de-a lungul timpului,iar contribuabilii vor continua să privească consternați unde se duc banii lor.!

  Raportează
 • postat de ELLA Miercuri, 13 Ianuarie 2021 16:22 95.76.32.*** Link la comentariu
  6
  32

  La intilnirea cu primarul am spus ca aceste o.z.n. sint de prost gust,ca e o constructie futurista care nu isi avea locul in cest pasaj,dar am primit raspuns ca o sa fie ceva modern si s/a vazut.Asa cum e si parcul de la romarta si cel de vizavi.Bani cheltuiti aiurea.

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 13 Ianuarie 2021 14:58 82.79.132.*** Link la comentariu
  3
  32

  Asa se lucreaza cand este vorba de banul public, lucrari de proasta calitate si supraevaluate! Cati ani au trebuit sa acopere groapa de la Elice, va mai amintiti? De parca lucra mesterul Monole...

  Raportează
 • postat de Alexutz Miercuri, 13 Ianuarie 2021 14:57 5.2.205.*** Link la comentariu
  7
  26

  Sunt socat de voturile negative date la comentarii, probabil sunt psd-isti sau pensionari care sunt multumiti.

  Raportează
 • postat de Trecator prin pasaj Miercuri, 13 Ianuarie 2021 13:27 81.12.150.*** Link la comentariu
  5
  22

  "cel mai probabil o omisiune a proiectanţilor. ?!?!? Soluţia tehnică este una extrem de facilă. Pentru că lucrarea este încă în garanţie, constructorul urmează să facă un fel de streaşină, un COZOROC pentru ca apa să nu se mai prelingă direct pe perete".

  Cozoroc mai lipsea gandacilor !!!

  Raportează
 • postat de vader Miercuri, 13 Ianuarie 2021 12:51 193.230.156.*** Link la comentariu
  4
  19

  LEGEA SPUNE CA DACA LUCRAREA E IN GARANTIE, REMEDIEREA SE FACE PE CHELTUIALA EXECUTANTULUI. daca lucrarea nu mai e in garantie si daca poate fi dovedita in mod legal culpa cuiva (gen urmarire defectuoasa a lucrarilor, etc), remedierea se face pe cheltuiala celui vinovat. Dar faza asta dureaza cel mai mult.
  DAR CE CREDEATI, DRAGILOR, CA ASTIA AU CONSTRUIT MAREA PIRAMIDA, SA DUREZE MII DE ANI?

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 13 Ianuarie 2021 12:31 81.196.55.*** Link la comentariu
  39
  5

  Se repară, nu mai urlați, este în garanție!
  Mă mir că n-ați făcut atâta gălăgie când unii au lăsat gunoaie după ei sau au mâzgâlit pereții.
  Băi, urlăcioșii, sunteți șoșociști șoriciști?

  Raportează
 • postat de Alexutz Miercuri, 13 Ianuarie 2021 10:53 5.2.205.*** Link la comentariu
  7
  61

  Lucrare de mantuiala...frumos pe afara sa fure ochiul si cam atat.
  Si prostimea sta la coada sa plateasca taxele si impozitele.
  In ultima zi din an o sa le platesc......ei nu se grabesc cu modernizatul, nu ma grabesc nici eu cu plata.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:39 82.76.159.*** Link la comentariu
  5
  54

  "...centrul municipiului Galați a primit un aspect modern și deschis, iar Pasajul "Dunărea" face parte din amplul proiect de modernizare a zonei centrale" va dati seama cata nesimtire din partea autoritatilor dar si cata prostie. Cei care au construit acea "copertina moderna" nu i-au interesat daca peretii si tavanul din subsol au probleme, arhitectul doar a facut proiectul si l-a dat pe maina constructorilor, si aia alesi pe spranceana ca si arhitectul respectiv. Ar trebui ca toti galatenii sa dea in judecata primaria pentru banii irositi, dar ma indoiesc ca s-ar uni cu totii si ar protesta. Orice zice si ori ce face primaria nu e sfant daca iese prost, tu galatean, ai drepturi, dar poate ca nu le cunosti. Din cauza greutatii acestui OZN, sigur sa s-au largit crapaturile tavanului din subsol si in final se va prabusi.

  Raportează
 • postat de cetatean Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:13 136.255.148.*** Link la comentariu
  6
  51

  reabilitarea ,UN CADOU UNI FIRME CARE POATE APARTINE TOT SACALILOR DIN INSTITUTIILE DE STAT . TREABA DE MANTUIALA , SI NU NUMAI LA ACEASTA LUCRARRE. CETATENII TREBUIE SA CEARA SOCOTEALA FIRMEI. BANII AU FOST DE LA NOI. DE ACEEA SE CRESC IMPOZITELEL CU NEMILUITA . SA EXISTE BANI PENTRU ASTFEL DE INVARTELI. CINE II CONTROLEAZA???? NIMENI CETATENII AR TREBUI SA O FACA....

  Raportează
 • postat de Goe Miercuri, 13 Ianuarie 2021 07:10 5.13.206.*** Link la comentariu
  4
  57

  Cele doua copertine au rol decorativ. Intrebarea este urmatoarea: ce mare designer si-a exersat cunostintele in materie de frumos si a concluzionat ca cele doua copertine ce acopera acum pasajul sunt frumoase si fac parte integranta din acel peisaj. Nici macar folositoare nu sunt pentru ca la ce volum mare au nu protejeaza in nici un fel pasajul. Proiectul initial nu seamana cu ceea ce s-a realizat.

  Raportează
 • postat de Dezastru pe banii cui ???? Miercuri, 13 Ianuarie 2021 06:50 108.245.201.*** Link la comentariu
  16
  30

  Si mai vroiati tunel pe sub Dunare =)=)=)!!!??? Oare podul ala de la Braila cat va tine ???
  Centura si ....vesta de siguranata obligatorii.

  Raportează
 • postat de Vociferor Miercuri, 13 Ianuarie 2021 06:28 77.111.247.*** Link la comentariu
  4
  61

  Ăștia nu numai ca ne cred proști dar ne si trateaza cu aroganță si dispreț. Cum adica " se lucreaza la identificarea cauzelor"? Pai sunt aceleasi cauze care au dus la degradarea lui inițială. Nu au fost identificate atunci? Pai daca nu au foat identificate inseamna ca lucrarile efectuate nu au avut scopul de a înlătura aceste cauze ci de a le acoperi. Adica a fost o "spoiala" , ceva tipic românesc , executat dupa tiparul asfaltărilor galatene . Asa cum la asfaltari se acopera totul fie ca e pamânt fie ca sunt frunze , apa etc , fara sa se respecte procedurile de lucru, asa si in cazul pasajului s-au dat straturi de glet/ipsos peste straturi vechi sau elemente structurale problematice.
  Cum adica sa injectati substanțe acum ? Pai era greu ca atunci cand s-a lucrat sa montati membrane hidroizolante? Acum gauriti finisajele pentru a introduce substanța? Pai si cu apa care nu va trece ce se intampla , unde se dreneaza? Aaa, vom remedia peste un an cand dupa deteriorarea asfaltului se va ajunge tot la decopertare.
  Aveti acolo conductori electrici ascunsi in stratul de glet si care nu sunt protejati. Era prea scump un tub de protectie? Daca pune mana cineva pe pereti atunci cand ploua ?! Cine a verificat lucrarea ? Sau era prea cald afara si a preferat biroul in locul terenului?
  Domnilor , ar trebui sa va asumati esecul . Daca executantul nu a respectat procedura , ar trebui sa plateasca tot . Decopertati si rezolvati problema ca la carte , nu prin substante ca acestea se folosesc in alte imprejurari.
  Iar dupa remediere nu mai ramane decat sa parasiti locul de munca . Trebuie sa recunoasteti ca ati eșuat si asta e , nu va judeca nimeni , dar e clar ca este un esec.

  Raportează
 • postat de Alicante Miercuri, 13 Ianuarie 2021 05:18 86.124.206.*** Link la comentariu
  8
  50

  Bani aruncați pe fereastră ca să i-a ochii galățenilor în campania electotală de un primar de mucava care zămbește strămb la TV Galati!

  Raportează
 • postat de Aderin Miercuri, 13 Ianuarie 2021 01:19 93.122.249.*** Link la comentariu
  7
  33

  Atenție, se dărâmă OZN.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro