Dezastru la intrarea în Pasajul ”Dunărea”, la doar cinci luni de la reabilitare (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Dezastru la intrarea în Pasajul ”Dunărea”, la doar cinci luni de la reabilitare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Deşi n-au trecut nici cinci luni de la momentul inaugurării, intrarea în Pasajul "Dunărea" din zona Romarta începe să semene tot mai mult cu cea de dinainte de reabilitare. În pofida copertinei, plafonul este distrus pe o porţiune generoasă, iar apa pluvială acoperă treptele şi bălteşte în interior. Nu puţini sunt cetăţenii care se întreabă dacă reabilitarea Pasajului, care a costat 2.286.161,64 de lei cu TVA, n-a fost, de fapt, decât o spoială, problemele reale nefiind rezolvate.

"Este o prelingere a apei pluviale, cel mai probabil o omisiune a proiectanţilor. Soluţia tehnică este una extrem de facilă. Pentru că lucrarea este încă în garanţie, constructorul urmează să facă un fel de streaşină, un cozoroc pentru ca apa să nu se mai prelingă direct pe perete, în funcţie de cum plouă sau de cum bate vântul", declara, în decembrie, primarul Ionuţ Pucheanu, la Pro Lider FM, contrazicând opiniile gălăţenilor care au acuzat infiltraţii în pasaj.

Prelingerile par să fie însă mai grave decât în declaraţiile edilului. Luni, 11 ianuarie 2021, la ora la care 200 de gălăţeni stăteau la coadă pentru a-şi plăti impozitele şi taxele locale, imaginea de la intrarea în Pasaj dinspre Romarta era dezolantă. Amintea foarte bine halul în care arăta, înainte de reabilitare, intrarea în Pasaj dinspre fostul Hotel "Dunărea" şi de problemele acute cu care se confrunta. Şi ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva s-au "inversat polii" Pasajului.

Ce am întrebat noi

Pentru a lămuri situaţia, am solicitat Primăriei să ne răspundă la trei întrebări punctuale:

- Ce lucrări se execută în acest moment la Pasajul "Dunărea", cine le execută, care este termenul de realizare şi care este scopul acestor lucrări?;

- Ce măsuri ia în acest moment Primăria Galaţi pentru zona extrem de afectată de la intrarea în Pasaj dinspre Romarta?;

- Care este rolul copertinelor, în condiţiile în care se vede clar că apa pluviala curge pe treptele pasajului?.

Ce ni s-a răspuns

"Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că Primăria municipiului Galați tratează cu maximă atenție situația de la Pasajul "Dunărea", un obiectiv foarte îndrăgit de gălățeni. Pasajul este un obiectiv aflat în garanție, constructorul fiind cel ce va suporta toate cheltuielile pentru remediere. Menționăm că garanția se va prelungi cu perioada necesară lucrărilor de remediere. Acum se lucrează la identificarea cauzelor și înlăturarea deficiențelor, lucru ce presupune injectarea de substanțe care să nu mai permită infiltrarea apei. Cele două copertine au rol decorativ și de protecție, cu mențiunea că pasajul are un sistem de colectare și scurgere a apelor pluviale. Pentru prima dată, centrul municipiului Galați a primit un aspect modern și deschis, iar Pasajul "Dunărea" face parte din amplul proiect de modernizare a zonei centrale", ne-a comunicat Biroul de presă al administraţiei locale.

Citit 8427 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.