Gălăţeni reclamaţi pentru rufele întinse la uscat. Sancţiunile încep de la 500 de lei
Foto: Marian Calestru

Gălăţeni reclamaţi pentru rufele întinse la uscat. Sancţiunile încep de la 500 de lei
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

"Anul acesta, am sesizat Poliţia Locală - Secţia 2 de cel puţin cinci ori pentru încălcarea obligaţiei de a nu usca rufele pe faţada blocului sau pe domeniul public. Au venit angajaţii Poliţiei Locale doar ca să mă întrebe de ce mă deranjează rufele vecinilor. Şi în loc să aplice sancţiuni, au încurajat fapta mai departe. Unde trăiesc ei, în ghetou?", ne-a reclamat o cititoare a ziarului "Viaţa liberă", care locuieşte într-un bloc de pe strada Frunzei.

De la Poliţia Locală, am primit asigurări că sesizările gălăţencei n-au fost ignorate, chiar dacă nu s-a ajuns la aplicarea unor amenzi vecinilor prinşi cu rufele întinse, aşa cum şi-ar fi dorit autoarea reclamaţiilor: "Polițiștii locali de pe raza Secției Nr. 2 s-au deplasat la locul indicat, la toate solicitările transmise prin dispeceratul instituției de persoana în cauză. În cele mai multe dintre cazuri, i-au depistat pe cei care aveau rufele întinse la uscat, persoanele fiind avertizate pentru aceste fapte, cu precizarea că la următoarea abatere vor fi aplicate sancțiuni".

Sancţiunile înseamnă aplicarea unor amenzi cu o valoare cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei, conform noului Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galați, recent aprobat de Consiliul Local. Documentul cataloghează drept contravenţie încălcarea obligaţiilor cetăţeneşti de a nu utiliza domeniul public pentru diferite activităţi gospodăreşti, precum: spălat rufe, covoare sau obiecte de uz casnic, uscat rufe, gătit etc., aceste activități fiind permise doar pe domeniul privat (curte sau balcoane) și fără a produce disconfort vizual.

Citit 13151 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.