UPDATE: Sâmbătă, 31 iulie 2021, se deschide Plaja „Dunărea”. AFLĂ cât costă intrarea (FOTO)
Foto: Anca Melinte

UPDATE: Sâmbătă, 31 iulie 2021, se deschide Plaja „Dunărea”. AFLĂ cât costă intrarea (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(82 voturi)

UPDATE, joi 29 iulie 2021. Lucrări contracronometru pentru redeschiderea Plajei Dunărea. Foto Marian Calestru


UPDATE. Sâmbătă, 31 iulie 2021, se deschide Plaja „Dunărea”. AFLĂ cât costă intrarea * Deschiderea pentru public a Plajei „Dunărea” va avea loc sâmbătă, 31 iulie 2021, de la ora 9,00, a anunțat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. O veste mult-așteptată de gălățeni, după numeroasele termene de finalizare ratate și amânări.

Deocamdată, zona de agrement nu va fi deschisă la capacitatea maximă de 3.000 – 3.500 de persoane, ci pentru maximum 1.500, conform reglementărilor impuse de pandemie: „Solicit o ușoară clemență din partea cetățenilor, pentru că și noi vom învăța să ne adaptăm rigorilor și pretențiilor lor”, a declarat primarul la Pro Lider FM.

Foto: Anca Melinte

Ionuț Pucheanu susține că și-ar aduce familia la Plaja „Dunărea” și că fiica lui, în vârstă de doi ani și opt luni, a fost extrem de încântată de zona destinată copiilor, pe care a vizitat-o duminică, atunci când primarul a inspectat lucrările: „Mi-a fost foarte greu să o iau de acolo! Din păcate, rigorile funcției pe care o dețin nu îmi vor permite, cel mai probabil, să mă bucur de această investiție. Dar, știind ce industrie este în spatele tratării apei, m-aș duce. Cel mai înalt dintre tobogane are, cred, 20 de metri înălțime, cam cât șapte etaje. Să aluneci pe apă de la etajul șapte e, cred, o senzație extrem de interesantă”, a declarat primarul.

Reamintim, pentru accesul în aquapark, adulţii vor plăti 50 de lei de persoană, de vineri până duminică, şi 35 de lei de persoană, de luni până joi. Copiii între şapte şi 14 ani vor fi taxaţi cu 25 de lei de persoană, de vineri până duminică, şi cu 20 de lei, de luni până joi. Tarifele pentru cei care vor să intre doar pe plaja de nisip sunt: 15 lei de persoană, de luni până joi, şi 20 de lei de persoană, de vineri până duminică, în cazul adulţilor. Copiii între şapte şi 14 ani vor plăti 10 lei de persoană, indiferent de zi. Copiii în vârstă de până la şapte ani, însoţiţi de un adult, vor avea acces gratuit la aqua-parkul de la Plaja "Dunărea".


UPDATE. Primăria municipiului Galați anunță că deschiderea pentru public a Plajei „Dunărea” va avea loc sâmbătă, 31 iulie 2021.

Vom reveni.


Ultima promisiune oficială privind deschiderea mult-promisului aqua-park de la Plaja „Dunărea” este august 2021, rămâne să fie anunțată data oficială. Dacă ne luăm însă după ultimele achiziții directe făcute de SC Gospodărire Urbană, se poate spune că momentul inaugurării nu mai e așa departe și incert.

Cel mai recent contract încheiat de societatea care va administra Plaja „Dunărea” are ca obiect achiziția a 1.600 de bucăți brățări de acces (brățări RFID MiFare PlusX) dintre care 900 albastre, 300 negre, 300 roșii și o sută galbene la prețul unitar de 17,50 de lei fără TVA. Valoarea totală a contractului încheiat prin cumpărare directă este de 28.000 de lei fără TVA (5.688,86 Euro), furnizor fiind Genetyp Solutions SRL.

„Livrarea se va efectua cel mai târziu joi, 29 iulie, la adresa SC Gospodărire Urbană”, se arată în datele achiziției.

Tot prin cumpărare directă a fost atribuit și contractul pentru servicii de asistență medicală - prim ajutor și asistență de urgență pentru obiectivul Plaja „Dunărea”, în valoare de 12.400 de lei fără TVA, cu durata de două luni, ofertant fiind Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență.

Vedere de sus. Foto: Cristian Deceanu

„Operatorul trebuie să asigure: dotarea unui punct de prim ajutor cu cel puțin un defibrilator, targă de transport pacienți, materiale sanitare pentru cel mult o sută de pacienți, echipamente de imobilizare, personal medical și paramedical specializat în acordarea primului ajutor medical și în gestionarea situațiilor de urgență. Personalul o să fie dispus astfel: luni - vineri între orele 10,00 – 18,00, două persoane calificate în prim ajutor premedical ce vor asigura prima intervenție sub îndrumarea unui coordonator medical aflat în dispeceratul UVSAR; sâmbăta – duminica, între orele 10,00 – 18,00, două persoane calificate în prim ajutor premedical și un asistent medical calificat în urgențe medico-chirurgicale ce vor asigura prima intervenție sub îndrumarea unui coordonator medical aflat în dispeceratul UVSAR. La solicitarea beneficiarului, UVSAR poate pune la dispoziție și o autosanitară pentru suplimentarea efectivelor în perioade aglomerate”, se precizează în portalul achizițiilor publice.

Ultimul contract atribuit direct vizează achiziția de materiale pentru curățenie la Plaja „Dunărea”, în valoare de 2.058 de lei fără TVA, furnizor fiind SC Expert Chim Consum SRL.

Foto: Anca Spânu

Citit 83544 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.