Gălățean acuzat de un asasinat înfiorător în Spania. Criminali dați de gol de un furt banal

Gălățean acuzat de un asasinat înfiorător în Spania. Criminali dați de gol de un furt banal
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

La trei ani de la comiterea unei crime înfiorătoare a cărei victimă a fost un bijutier din orașul spaniol Carmona, anchetatorii scot la iveală detalii șocante din filmul evenimentelor. Autorii faptei, trei români, dintre care un gălățean prins aici, în oraș, în această vară și extrădat, și-au premeditat atacul și au încercat să scape, furând monitorul sistemului de supraveghere. Tocmai acest detaliu, dezvăluit de un trecător oarecare, i-a ajutat pe polițiști să dea de urma asasinilor. Doi dintre criminali au primit deja pedepse al căror total depășește 50 de ani de închisoare.

Pe 6 august 2018, o crimă a cărei victimă era bijutierul Francisco Cintado șoca opinia publică din orașul spaniol Carmona. Omul a fost găsit fără viață în prăvălia lui, având numeroase leziuni suferite în urma unui atac extrem de violent. Practic, fusese ucis în bătaie, de persoane care intraseră cu intenția clară să jefuiască, aveau să constate anchetatorii, sesizați de fiica bărbatului, cea care descoperise cadavrul. Polițiștii nu ar fi ajuns atât de repede la principalii suspecți dacă un trecător, care îi întâlnise pe stradă imediat după ce aceștia părăsiseră bijuteria, n-ar fi remarcat comportamentul agitat al acestora și faptul că aveau în brațe un televizor. Era, mai exact, monitorul sistemului de supraveghere pe care persoanele, identificate ca trei cetățeni români, îl furaseră din prăvălie, crezând că astfel își vor șterge urmele și că detaliile omorului și identitatea lor vor rămâne secrete. Nu au bănuit că sistemul de stocare rămăsese în magazin și, în baza filmării, dar și a imaginilor preluate de pe camerele de supraveghere din oraș și din Madrid, Guardia Civil avea să le afle curând identitatea.

Și-au pregătit terenul

Conform surselor din anchetă, citate de presa spaniolă, românii tatonaseră terenul înainte cu câteva zile. Merseseră la bijuterie, ceruseră să vadă câteva podoabe și chiar lăsaseră un ceas pentru a fi reparat. Astfel, s-au asigurat că bijutierul îl cunoaște și îi va primi oricând. În după-amiaza de 6 august s-au dus peste el, l-au legat și l-au bătut cu bestialitate, până l-au ucis. Până să se urce în mașina cu care veniseră la locul faptei, s-au certat pe stradă, moment în care au fost remarcați de martorul care a observat monitorul furat și care a relatat totul poliției. Faptul că vorbeau românește a restrâns mult cercul suspecților, poliția punând cap la cap mai multe informații, inclusiv că cei trei părăsiseră Spania, plecând în Germania, unde au abandonat mașina și s-au întors în ţară cu mijloace de transport în comun, pentru a li se șterge urmele. Doi dintre suspecți au fost arestați ca urmare a cooperării internaționale și au fost condamnați la 20 și, respectiv, 33 de ani de închisoare, potrivit presei spaniole. Al treilea, gălățeanul Ionuț Airinei, de 33 de ani, a fost însă mai greu de capturat. A fost identificat în România, în casa părinților săi, de pe strada Brateș, în luna iulie a acestui an. Se ascundea într-un locaș amenajat în sufrageria acestora. "Acesta a fost găsit de polițiști la domiciliul părinților, de pe strada Brateș, ascuns într-o încăpere special amenajată, în care se pătrundea printr-o firidă, disimulată cu ajutorul unui perete fals. Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați", anunțau reprezentanții IPJ Galați, imediat după capturarea suspectului. Airinei a fost dus în fața Curții de Apel Galați, care a emis pe numele său mandat de arestare provizorie, necesar efectuării formalităților de extrădare în Spania, pentru a fi judecat și condamnat.

Citit 6631 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.