Cinci ofițeri, cercetați pentru pontaje și transferuri preferențiale

Cinci ofițeri, cercetați pentru pontaje și transferuri preferențiale
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Dosarul în care cinci ofițeri de la vârful unor structuri din cadrul IPJ Galați sunt anchetați pentru mai multe infracțiuni de serviciu bate pasul pe loc de doi ani, de când au ieșit la iveală o serie de nereguli ca urmare a unui control venit de la București. Cazul a fost preluat recent de Parchetul Curții de Apel Galați, asta deoarece pe lista acuzaților sunt ofițeri care au competențe de poliție judiciară, iar anchetarea acestora nu putea fi făcută de o structură inferioară. 


Abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată, respectiv, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, tot în formă continuată sunt faptele care fac obiectul unui dosar ”fierbinte”, aflat de puțin timp pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați. Vizați de acuzații sunt cinci ofițeri ”de top” din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, urmăriți penal după ce Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne ar fi constatat, în urma unor verificări făcute în cursul anului 2018, mai multe nereguli privind modul în care s-ar fi făcut pontarea cadrelor, plata orelor suplimentare ori modul de acordare a salariilor de merit, avansările, transferurile și mutările în cadrul IPJ Galați. Oficialii de la București au sesizat atunci Parchetul, care a întocmit dosar penal, cercetările vizavi de presupusele fapte fiind efectuate ”in rem”. După doi ani, deoarece calitatea de ofițeri de poliție judiciară a unora dintre cadrele vizate impunea cercetarea de către o structură superioară, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Potrivit surselor din cadrul acestei unități, la acest moment nu pot fi făcute publice numele și funcțiile exacte ale celor cercetați, decât în cazul în care stadiul anchetei sau măsurile dispuse ar afecta capacitatea de exercitare a funcției publice. Surse din cadrul anchetei au confirmat doar faptul că lista suspecților vizați acum direct de acuzații este formată din ofițeri din primul eșalon al comenzii IPJ, dar și din fruntea unor servicii strategice. 


Citit 4708 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 22:10

8 comentarii

 • postat de Anodin
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 10:09
  93.122.248.***
  Păi , nu-i normal că fraierii de la privat să muncească cu salariul minim pe economie și ei să iasă la pensie la 45 ani ? Și cu pensii speciale?
  3
  15
  Raportează
 • postat de cetatean
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 09:51
  136.255.148.***
  Sa se verifice toate concursurile organizate în cadrul IPJ Galați, sa se vada cate aranjamente se fac in cadrul acestei institutii. Chiar la ultimul , cum au fost ramasi doi candidati , din 20, doar pentru nimicuri la dosare. Cand s-a sustinut examenul la Penitenciar LA FEL. NU S-AU ANUNTAT CANDIDATII INSCRISI , DETALII FATA DE CARE NU AVEAU VOIE SA SUSTINA CONCURSUL FARA ACESTE MINIME CONDITII. PE muteste se face totul. ASTA E POLITIA?????????????????SPERAM SA NU FIE ANCHETA DOAR DE IMAGINE CA IN GENERAL PROCURORII SE DAU CA FAC CEVA , APOI SE EVAPORA CAZUL. DEPINDE CINE LA CINE ESTE DATOR. NE PARE RAU, CETATENII CHIAR INTELEG CE FACETI, DE ACEEA TINETI PASUL CU NOI SI INFORMATINE PERMANENT DE FFINALUL ANCHETEI.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Stiutu…
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 09:40
  5.13.157.***
  Prezentati si veniturile legale ce le incasau ,,onorabilii,, si o sa va cruciti cand o sa vedeti, pana unde poate merge LACOMIA unora, nu sunt singurii, ca sa nu mai vorbim ca la 45 de ani sunt la pensie…si ce pensii, pensii echivalente cu salariu unui profesor universitar, adica de la 5000 in sus…iar cand sunt prinsi cu furatu, pedeapsa e una singura, trecerea in rezerva, adica la pensie….
  0
  15
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:48
  5.2.205.***
  Bai nene nu se mai satura de bani.......
  0
  12
  Raportează
 • postat de MISU
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:44
  86.124.205.***
  Sa nu divulgati nume ca va este rusine!!!Ei sunt stat in stat cu salariile lor,cu statutul lor,cu abiceiurile lor iar noi cu tristetile si necazurile noastre pentru ca nu avem statu ca al lor!!!Si ne mai intrebam cum de o mai iau peste bot cite un politist de la unii!!!ASTA EE!!!
  1
  12
  Raportează
 • postat de M.A.I.
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:16
  62.231.94.***
  Pe surse asteptam si numele granzilor...putin cate putin iese la suprafata mizeria!!!
  0
  12
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 06:25
  109.166.134.***
  Siguranța și încredere ? Ăștia sunt " oamenii legii" ?
  0
  9
  Raportează
 • postat de Alin
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 06:01
  95.76.32.***
  Daca pontarea cadrelor, plata orelor suplimentare, avansarile si modul de acordare a salariilor in Politie se pot numi
  abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată, respectiv, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, cum se pot pedepsi aceste fapte intr-o societate privata?
  2
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.