(FOTO) Cozi imense la benzinăriile din Galați. Ministrul Energiei anunță controale în toată țara, la cei care au majorat nejustificat prețul

(FOTO) Cozi imense la benzinăriile din Galați. Ministrul Energiei anunță controale în toată țara, la cei care au majorat nejustificat prețul
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

După ce prețul motorinei și al benzinei a sărit, marți, de 8 lei pe litru, precum și după ce presa a prezentat cazul unei benzinării private din Bihor la care prețul unui litru de combustibil ajunsese la un neverosimil 11 lei, România a intrat în panică.

Cozi imense, de zeci și sute de metri, s-au format la benzinăriile din marile orașe, inclusiv la Galați.

La benzinăria Petrom de pe Saturn, în această seară erau două cozi. Prima începea de la rondoul de la Trecere Bac, iar cea de-a doua, în sens invers, de la Parcul Șahiștilor din apropiere de intersecția cu strada Brăilei, conform imaginilor și comentariilor postate pe Grupul Șoferilor din Galați.

Centura Galațiului era aproape blocată, iar pe bulevardul Coșbuc, în zona benzinăriilor, era (vorba unui gălățean ironic) „circulație îngreunată, se circulă în condiții de polei, gheață la mal”.

Comentariile sunt împărțite, dar cei mai mulți îi acuză pe „participanții” la cozi că ar contribui, prin numărul lor absurd de mare, la o eventuală scumpire pe o piață care se reglează prin cerere și ofertă.

Reacții pe rețelele sociale

Iată doar câteva dintre reacțiile apărute pe Grupul șoferilor:

„Ce e cu nebunia de la benzinării? E pe bune chestia cu scumpirea de mâine?”.

„Duceți-vă acasă, benzinăriile profită de naivitatea voastră. Voi chiar nu vedeți? Suntem oi sau oameni? Meritați prețul ăsta, voi ăștia care stați la cozi! Duceți-vă acasă lângă familii, nu mai stați la cozi ca să sufere o țară întreagă din vina voastră. Ei doar profită astăzi de situația creată din cauza minciunilor... ei nu sunt proști”.

„De ce faceți mișto de oamenii care s-au îngrămădit la pompe să bage combustibil? Nu vă este așa un pic rușine? Poate că pentru ei orice mic bănuț contează, bogaților. Ați uitat că locuiți în una dintre cele mai sărace țări din Europa!? Poate mulți dintre voi, cei care faceți mișto de ei, aveți afaceri și trăiți de pe spatele lor. Știu, vi se pare banal ceea ce vedeți, dar ăsta este rezultatul unui guvern... și de aici știți și voi! Și n-am nevoie de contraziceri, pentru că mi se pare de prost gust să râd de necazul altora!”

„Nu ai cum să blochezi centura și să stai la coadă la motorină!”

„Bătaie pe carburant…”

„După hârtia igienică, paracetamol, măști... a venit criza la combustibil, valută și pașapoarte... asta da... mai scumpă, mult mai scumpă... am uitat și pastilele de iod. Bine ne-am întors în comunism. F**k you, Putin!!!”

Ministrul Energiei amenință cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul

Într-o intervenție telefonică, miercuri seara, la Digi 24, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a amenințat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul. El spune că este vorba de speculații, care trebuie pedepsite.

„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mâine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie asupru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus, la Digi24, Virgil Popescu, citat de Mediafax.

El susține că în această perioadă apar multe zvonuri. „Suntem cu un război la frontieră. Există foarte multe zvonuri, foarte multe fake-news-uri, este un război hibrid și ne putem aștepta ca în această perioadă să mai apară tot felul de zvonuri, așa cum am avut și cu valuta, că nu există valută în România. Există valută în România”, a mai spus ministrul.

Virgil Popescu a spus că nu sunt justificate cozile apărute miercuri la benzinării. „Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”, a spus Popescu. El susține că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină și motorină.

Sursa foto-colaj și galerie: Facebook/GSDG

Citit 17029 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Martie 2022 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.