Dezastru edilitar şi mirosuri grele, pe strada Tecuci. Slalom printre canalizări supraînălţate
Foto: Marian Calestru

Dezastru edilitar şi mirosuri grele, pe strada Tecuci. Slalom printre canalizări supraînălţate
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Slalom printre canalizări supraînălţate, iată provocarea la care sunt supuşi şoferii, dar şi pietonii, în zona blocului M7 de pe strada Tecuci nr. 211. O canalizare fără capac, din a cărei ţeavă spartă se ridică miros greu de fecale, "condimentează" olfactiv dezastrul edilitar, pune la grea încercare atenţia pietonilor - în special a copiilor - cât mai ales nevoia de aer curat a locatarilor.

Situaţia ne-a fost semnalată de către doamna Dumitra Cristea, una dintre cititoarele ziarului "Viaţa liberă", după numeroase mesaje transmise către pagina de Facebook a primarului Ionuţ Pucheanu. "Curg materiile fecale din ţeava spartă!", a ţinut să ne arate gălăţeanca, ajunsă la capătul răbdării din cauza mirosului şi a grijii că un copil ar putea cădea în canalizarea neacoperită din zona blocurilor M7 şi PM6.

"Constructorul care a lucrat în această zonă a acoperit provizoriu canalizarea rămasă acum fără capac. Şi asta pentru că o echipă de la Apă Canal a venit şi a avut o intervenţie aici. Au spart capacul provizoriu ca să intre şi să-şi facă treaba şi aşa a rămas, n-au mai acoperit. Ţeava din canalizare a fost spartă când a căzut capacul vechi peste ea", ne-a relatat gălăţeanca.

Ne-a arătat şi mesajele transmise către pagina publică de Facebook a edilului-şef: "Domnul primar mi-a răspuns că a trimis sesizarea mea la Apă Canal. Iar când i-am scris din nou, m-a întrebat dacă nu s-a rezolvat. I-am răspuns că nu. Nu primarul e vinovat, ci echipa care ar fi trebuit să remedieze. Aici este un pericol pentru copiii care se joacă, aleargă şi pot cădea în canalizare. Dacă se întâmplă asta, or să dea vina unul pe altul: constructorul pe Apă Canal şi Apă Canal pe constructor. De mirosul de fecale, ce să mai spun, că nu putem deschide geamurile!", ne-a reclamat locatara blocului M7.

Citit 3323 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.