Dezastru edilitar şi mirosuri grele, pe strada Tecuci. Slalom printre canalizări supraînălţate
Foto: Marian Calestru

Dezastru edilitar şi mirosuri grele, pe strada Tecuci. Slalom printre canalizări supraînălţate
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Slalom printre canalizări supraînălţate, iată provocarea la care sunt supuşi şoferii, dar şi pietonii, în zona blocului M7 de pe strada Tecuci nr. 211. O canalizare fără capac, din a cărei ţeavă spartă se ridică miros greu de fecale, "condimentează" olfactiv dezastrul edilitar, pune la grea încercare atenţia pietonilor - în special a copiilor - cât mai ales nevoia de aer curat a locatarilor.

Situaţia ne-a fost semnalată de către doamna Dumitra Cristea, una dintre cititoarele ziarului "Viaţa liberă", după numeroase mesaje transmise către pagina de Facebook a primarului Ionuţ Pucheanu. "Curg materiile fecale din ţeava spartă!", a ţinut să ne arate gălăţeanca, ajunsă la capătul răbdării din cauza mirosului şi a grijii că un copil ar putea cădea în canalizarea neacoperită din zona blocurilor M7 şi PM6.

"Constructorul care a lucrat în această zonă a acoperit provizoriu canalizarea rămasă acum fără capac. Şi asta pentru că o echipă de la Apă Canal a venit şi a avut o intervenţie aici. Au spart capacul provizoriu ca să intre şi să-şi facă treaba şi aşa a rămas, n-au mai acoperit. Ţeava din canalizare a fost spartă când a căzut capacul vechi peste ea", ne-a relatat gălăţeanca.

Ne-a arătat şi mesajele transmise către pagina publică de Facebook a edilului-şef: "Domnul primar mi-a răspuns că a trimis sesizarea mea la Apă Canal. Iar când i-am scris din nou, m-a întrebat dacă nu s-a rezolvat. I-am răspuns că nu. Nu primarul e vinovat, ci echipa care ar fi trebuit să remedieze. Aici este un pericol pentru copiii care se joacă, aleargă şi pot cădea în canalizare. Dacă se întâmplă asta, or să dea vina unul pe altul: constructorul pe Apă Canal şi Apă Canal pe constructor. De mirosul de fecale, ce să mai spun, că nu putem deschide geamurile!", ne-a reclamat locatara blocului M7.

Citit 3086 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 01:51

5 comentarii

 • postat de apy
  Marți, 12 Aprilie 2022 14:05
  86.124.201.***
  Alo !, apa-canal, vedeti ca prin toate cartierele din zona respectiva apa la robinet e cam inchisa la culoare. Asta e multumirea pe care o arati pentru umflarea tarifelor?
  0
  16
  Raportează
 • postat de teo
  Marți, 12 Aprilie 2022 11:09
  5.14.146.***
  Ma amuza ca oamenii fac petitii pe Facebook, scriu redactiei unui ziar , insa cu siguranta nu e nici o plangere adresata Inspectoratului de Stat in Constructii, singura autoritate abilitata sa aplice vreo sanctiune.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Miruna
  Marți, 12 Aprilie 2022 09:26
  86.120.120.***
  Teava de canalizare a fost sparta de constructorul care lucreaza la amenajarea parcarii, cand a intervenit la caminul de canalizare. A scapat capacul canalizarii in camin, direct pe teava si a crapat-o. Au fost si cei de la Apa Canal in zona sa constate avaria. Teava de canalizare este inlocuita recent (inainte de a incepe lucrarile la parcare, aveau facute trape pentru intrare in tunel). Ramasese sa remedieze constructorul avaria provocata si sa continue lucrarile la parcare. Urmaresc si eu, ca si vecina mea, ce se intampla in cartier.
  1
  15
  Raportează
 • postat de magis
  Marți, 12 Aprilie 2022 08:14
  89.121.200.***
  Aaaaa.... Apa-Canal..... aia unde sefimea de abia umbla girbovita de salariile prea mari. Si voi le cereti sa se miste repede si la timp? Pai, au greutati, mai, au greutati!
  1
  32
  Raportează
 • postat de Laur
  Marți, 12 Aprilie 2022 07:17
  109.77.160.***
  Dacă era vorba de o ridicare a prețurilor la apa și canalizare aveam parte de o reacție promptă din partea celor de la Apă Canal. Se mișcau rapid să facă ceva pentru... Dar așa ,dacă nu iese nimic de unde...Sau daca gura de canalizare era situată în altă zonă a orașului unde nasuri cu nările mai importante respirau mirosul respectiv se rezolva situația .
  In buna tradiție românească, lasă că mai merge și așa...
  1
  47
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.