Ce taxe trebuie să plătească artiștii stradali care vor să performeze în Galați

Ce taxe trebuie să plătească artiștii stradali care vor să performeze în Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un regulament privind desfășurarea "actului artistic stradal" tocmai a fost aprobat de consilierii locali ai Galațiului. Conform documentului, artiștii stradali trebuie să depună solicitare la Primărie pentru a putea performa în spațiul public și să achite o taxă de ocupare temporară a domeniului public de 3,8 lei/mp/zi. Excepție fac elevii, care trebuie să aibă minimum 16 ani și studenții cu vârsta până în 26 de ani.

"Artiștii stradali pot prezenta performanțe teatrale (piese, scenete, recitaluri, joc cu marionete, teatru de păpuși), muzicale (exclus muzică de petrecere/ manele), scenete cu clovni, momente de dans, iluzionism, contorsionism, jonglerii, acrobații, pantomime sau statui vii, lucrări/ activități artistice executate de portretiști și pictori amatori, fără a pune în pericol integritatea corporală a spectatorilor, fără perturbarea circulaţiei rutiere şi/sau pietonale", prevede regulamentul proaspăt votat.

Pentru a putea susține momentele artistice stradale, protagoniștii trebuie să depună o solicitare la Primărie și să prezinte și o înregistrare audio-video a momentului lor artistic. În cazul minorilor, regulamentul impune să aibă cel puțin 16 ani.

Actele artistice stradale sunt permise în cursul săptămânii între orele 10,00 - 22,00, iar sâmbăta și duminica între orele 10:00 - 23:00.

Artiștii pot colecta bani în locul de desfășurare a actului artistic stradal, cu respectarea legislației, dar sunt interzise cererea expresă prin gesturi și/sau cuvinte a plății de către public și cerșetoria.

Citit 3418 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2022 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.