Campionii liceenilor. Poveştile de succes ale "zeciştilor" gălăţeni la Bacalaureat (II)

Campionii liceenilor. Poveştile de succes ale "zeciştilor" gălăţeni la Bacalaureat (II)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Nu e puţin lucru să reuşeşti să promovezi examenul de Bacalaureat cu medie maximă. E un efort uriaş de învăţare, dar şi o supravieţuire într-un război al nervilor întinşi la maximum. Cu toţii avem de învăţat de la cei care au reuşit să fie campionii generaţiei lor. Citiţi-le poveştile cu luare aminte, sunt sursă de motivaţie şi o asigurare că poţi să-ţi atingi visurile prin muncă susţinută şi constantă. Astăzi veţi face cunoştinţă cu cele două "zeciste" la Bac de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş", Ioana Irina Căşeru şi Estera Irimia.

Ioana Irina Căşeru: "zecistă" pe toată linia

Ioana Irina Căşeru s-a antrenat pe tot parcursul liceului să fie "zecistă", fiind şefă de promoţie. Ea a terminat Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" cu media generală 10,00 şi este şi una dintre elevele care au obţinut numai note maxime la Bacalaureat. În caz că mai e cineva care se întreabă care e secretul unei astfel de reuşite, Ioana le răspunde: "Munca. Susţinerea părinţilor şi a profesorilor, dar şi ajutorul lui Dumnezeu, pentru că fără el nimic nu se face".

Au fost patru ani de liceu în care şi-a propus nişte obiective, inclusiv media 10,00 la Bac, obiective pe care, iată, le-a atins. Cum este bună la orice materie, a fost destul de dificil să aleagă un drum. S-a gândit totuşi să se orienteze spre Informatică la Bucureşti, pentru că "e un domeniu care are legătură cu viitorul". Şi cum la această facultate se intră prin concurs de dosare, Ioana se poate considera deja studentă, probabil prima pe listă, cu media de admitere tot 10,00.

Estera Irimia: "O profesoară de Matematică pe sufletul meu"

Estera Irimia spune că nu se aştepta să ia 10,00 la Bacalaureat, deşi a muncit constant şi a dat întotdeauna tot ce a fost mai bun. Liceul pentru ea a fost perioada în care profesorii au ajutat-o să se descopere, ceea ce nu s-a întâmplat în gimnaziu. Mai mult decât atât, în clasa a IX-a a avut la matematică o profesoară abia ieşită de pe băncile facultăţii, care i-a devenit ulterior model: "Era foarte tânără, foarte apropiată de noi, cu drag de Matematică, pe care a reuşit să mi-l transmită şi mie, deşi nu-mi plăcuse materia în gimnaziu. Dar domnişoara aceea m-a apropiat de Matematică, astfel că acum îmi doresc să devin şi eu profesoară de Matematică. Mi-aş dori să fiu o profesoară de Matematică pe sufletul meu, profesoara după care am tânjit", explică Estera.

Ea a avut o medie generală în liceu de 9,93, pentru care a muncit din greu. Cu toate acestea, e mulţumită că a reuşit să păstreze un echilibru şi să poată face ce-i place, adică să citească foarte multe cărţi, dar şi să-şi ofere amintiri de neuitat alături de prieteni.

Citit 4944 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.