Drogat ”până în al nouălea cer”, a băgat doi oameni în spital

Drogat ”până în al nouălea cer”, a băgat doi oameni în spital
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Un eveniment rutier care ar fi putut însemna sfârșitul pentru doi soți din județul Galați a avut loc duminică dimineață, pe drumul care leagă localitățile Matca și Valea Mărului. Un BMW, la volanul căruia se afla un tânăr de 25 de ani, a spulberat Loganul celor doi pensionari, impactul provocându-le leziuni atât șoferului cât și soției, aflată pe locul din dreapta. Șoferul, băut și drogat cu substanțe foarte puternice, a refuzat să fie testat și se află în libertate. 

Un aparent ”banal” accident de circulație scoate la iveală pericolele la care se expun tot mai mulți conducători auto și nu numai atunci când se urcă la volan cu credința că vor ajunge în siguranță la destinația dorită. Evenimentul s-a petrecut pe o șosea din nordul județului Galați, iar victime au fost un bărbat de 68 de ani și soția sa, aflați într-un Logan. PE DJ 251, între Matca și Valea Mărului, aveau să afle că nimic nu e prea sigur când în trafic apar șoferi care ori nu își pot stăpâni reflexele, ori se cred zeii șoselelor și ignoră cea mai elementară regulă. Mașina în care se aflau cei doi soți a fost lovită din spate, susțin polițiștii, de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 25 de ani și care se deplasa în același sens de mers. În urma impactului violent, autoturismul lovit a fost aruncat de pe șosea și grav avariat, șoferul și soția lui fiind răniți. Ceea ce aveau să afle la fața locului agenții de la Rutieră depășește, însă, limitele. Șoferul de 25 de ani era total incapabil să conducă, fiind și băut și drogat. ”În urma testării, a rezultat că șoferul în vârstă de 25 de ani avea o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,93  mg/l, iar în privința consumului de substanțe stupefiante, testul a ieșit pozitiv la cocaină și metamfetamină. A fost condus la Spitalul Municipal din Tecuci, pentru prelevarea de probe biologice, dar a refuzat recoltarea”, a subliniat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Tot la spital au ajuns și cei doi soți, care s-au ales cu multiple fracturi în urma impactului cu BMW-ul condus de șoferul mult mai tânăr, băut și drogat. Acesta este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe și refuz de prelevare a probelor biologice. Acestor acuzații le va face față în libertate, pentru că anchetatorii nu au luat nicio măsură restrictivă împotriva lui. 

Nevoia de ”fericire”, altă boală a secolului

În rândul șoferilor care conduc sub influența stupefiantelor se regăsesc tot mai mulți consumatori de droguri ”tari”, cocaina - drogul vedetelor - fiind pe primul loc. Cunoscută pentru efecte precum senzații euforice, fericire, putere, creștere a capacității de concentrare și energie, cocaina produce rapid dependență și creează nevoia de consum tot mai frecvent și în cantități tot mai mari. Aceleași efecte și le au si metamfetaminele, un drog sintetic care, odată consumat, atrage nevoia tot mai acerbă de creștere a dozelor. Odată pierdut efectul, apar senzații depresive, care generează nevoia de a consuma din nou, doze mai mari și cu frecvență crescută.

Citit 9553 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.