De la ce şcoli provin elevii gălățeni cu medii de admitere la liceu de peste 9,50

De la ce şcoli provin elevii gălățeni cu medii de admitere la liceu de peste 9,50
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

O medie de 9,50 la admiterea la liceu înseamnă note foarte mari la cele două discipline de examen, dar şi un parcurs ireproşabil în cei patru ani de gimnaziu. Anul acesta sunt 272 de absolvenţi de gimnaziu care au reuşit să exceleze la admiterea la liceu.

Care sunt instituţiile de la care provin aceşti elevi cu medii foarte mari am reuşit să aflăm consultând ierarhia la Admitere la liceu. Mai rămâne de descoperit cât la sută este meritul şcolilor respective şi cât le revine meditaţiilor în particular. Indiferent de acest aspect, rămâne performanţa copiilor care au muncit, pentru că niciun profesor, fie el de la catedră, fie meditator nu poate turna învăţătura cu pâlnia în capul copiilor.
De departe, pe prima treaptă în topul mediilor de peste 9,50 se află cele două clase de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", unde s-au înregistrat 42 de astfel de copii de excepţie. Pe locul al doilea, cu 25 de medii peste 9,50, se află Şcoala Nr. 29. Pe locul al treilea sunt trei instituţii cu acelaşi număr de 16 elevi de performanţă: Colegiul Naţional "C. Negri", Şcoala Nr. 28 şi Şcoala Nr. 12.
După acestea, urmează Şcoala "Ştefan cel Mare", cu 14 medii peste 9,50, apoi Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", cu 10 medii de la 9,50 în sus, şi Şcoala "Iorgu Iordan" din Tecuci, cu nouă astfel de medii. Opt medii de excepţie sunt la Colegiul Naţional "Spiru Haret", şapte la Şcoala "Grigore Moisil" şi câte şase la Şcoala Nr. 11 şi Şcoala Nr. 25. Câte patru medii foarte mari sunt la Liceul "Dunărea", Şcoala "Grigorie Teologul", Şcoala "Dan Barbilian" şi Şcoala "Dimitrie Sturdza" din Tecuci.
Sunt însă şi comune cu elevi eminenţi, care s-au întrecut în medii frumoase cu cei de la oraş. Ca să nu mai amintim că, dintre cele patru medii de 10,00 la admitere, două sunt din mediul rural, de la Fântânele şi Cudalbi. Cele mai multe medii peste 9,50 obţinute de elevii unei comune sunt la Matca, cu şapte astfel de performeri. Cudalbi are şase copii de excepţie, Lieşti - cinci, iar Independenţa - patru.

Citit 8140 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:41

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro