Magnolii albe, cireși japonezi și platani, cumpărați de Primăria Galați
Foto: Anca Melinte

Magnolii albe, cireși japonezi și platani, cumpărați de Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Magnoliile care, în urma lucrărilor de modernizare s-au uscat și au fost tăiate în zona Spicu ar putea fi înlocuite cu altele, cu flori albe. Primăria tocmai a atribuit direct un contract de achiziție a 370 de arbori ornamentali.

Nu mai puțin de zece magnolii albe, 60 de cireși japonezi cu flori de culoare roz, zece mesteceni și tot atâția arțari globulari, la care se adaugă 280 de platani au fost cumpărați de Primăria municipiului Galați, potrivit datelor din portalul achizițiilor publice. Contractul, cu o valoare de 199.600 de lei fără TVA a fost atribuit prin cumpărare directă firmei Passiflora Garden Green.

Conform caietului de sarcini, acești arbori ornamentali vor pune în valoare patrimoniul natural local, și vor înfrumuseța spațiile verzi. Primăria a cerut furnizorului ca arborii să nu fie deshidratați, uscați sau semiuscați, specificând: tulpină sănătoasă, trunchi drept, fără noduri, coroană fără ramuri rupte, simetrică și echilibrată, rădăcină bine dezvoltată și protejată de un balot de pământ cu ambalaj biodegradabil.

Potrivit reprezentanților Primăriei, arborii ar urma să fie plantați pe Faleză, în zona Spicu, în Parcul Carol (fost CFR) și în alte zone de promenadă ale orașului.

Citit 2832 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.