Metoda ACCIDENTUL. Bătrânică din Galați, țepuită de un pușcăriaș din Arad

Metoda ACCIDENTUL. Bătrânică din Galați, țepuită de un pușcăriaș din Arad
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Trei infractori și-au unit forțele ca să păcălească bătrâni și să îi jefuiască de economii prin deja mult prea patentata metodă ”Accidentul”. Cea mai recentă victimă din Galați a fost o pensionară de 79 de ani, din Scânteiești, care le-a pus în palmă escrocilor 30.000 de lei după ce a fost mințită, la telefon, că nora ei ar fi în stare gravă după ce a suferit un accident rutier. Operațiunea, au dovedit polițiștii, fusese coordonată tocmai din Penitenciarul Arad. 

Lovitura grupului format din trei persoane a avut loc la începutul acestei luni, în noaptea de 4 octombrie, când una dintre ele a sunat-o pe o localnică din comuna gălățeană Scânteiești. Aproape de miezul nopții, femeia, în vârstă de 79 de ani, a aflat de la vocea de la celălalt capăt al firului că nora sa ar fi suferit un accident grav și că se afla în spital, unde urma să fie operată în schimbul unei sume mari de bani. Sub imperiul emoțiilor, bătrânica chiar a crezut că femeia de la telefon este nora ei și a acceptat să dea toți banii pe care îi avea, 30.000 de lei, unei persoane care urma să vină la ea acasă. Asta și după ce a mai discutat la telefon și cu un pretins reprezentant al unei societăți de asigurări. Convinsă că numai așa își va ajuta nora, femeia a scos banii și i-a dat străinului care i-a bătut la ușă în toiul nopții, fără să se gândească să verifice, în prealabil, dacă cele aflate erau adevărate. 

”În jurul orei 23,15, la domiciliul acesteia, s-a prezentat o persoană necunoscută de aproximativ 35 de ani, care s-a recomandat ca fiind reprezentantă a firmei de asigurări de sănătate și căreia i-a înmânat suma de 30.000 de lei. La scurt timp, femeia de 79 ani a contactat-o telefonic pe nora sa și când a întrebat-o dacă se simte bine, aceasta i-a răspuns că se află acasă și nu a fost victima niciunui accident auto, moment în care aceasta a realizat că a fost victima unei înșelăciuni”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Femeia înșelată a anunțat poliția, cazul, care s-a dovedit a fi unul complex, fiind preluat de Poliția Municipiului Galați. Investigațiile aveau să îi conducă pe polițiști la trei suspecți, doi din județul Galați și unul din Arad.

”După multiple activități investigative, au fost identificați prezumtivii autori ai comiterii acestei fapte. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani, din Galați, eliberat din penitenciar în luna august 2022, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Medgidia, aflat în prezent încarcerat în Penitenciarul Arad, și o tânără de 19 ani, din municipiul Tecuci”, au explicat reprezentanții Poliției.

Gălățeanul de 38 de ani a fost reținut după ce anchetatorii i-au percheziționat locuința, Judecătoria Galați dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Polițiștii sunt acum pe urmele tinerei de 19 ani, din Tecuci, și continuă cercetările și față de deținutul din Penitenciarul Arad, anchetat pentru aceeași faptă. Niciun leu din banii obținuți de la bătrâna din Scânteiești nu a fost recuperat până la acest moment.

Citit 3338 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.