Obiect strălucitor și neidentificat, semnalat pe cerul Galațiului

Obiect strălucitor și neidentificat, semnalat pe cerul Galațiului
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Apariția unui obiect misterios, însoțit de o lumină puternică, urmată de o explozie, a pus pe jar autoritățile, în noaptea de miercuri spre joi.

Apelul a venit dinspre Tulucești, de la o fermă, din partea unui bărbat care a sunat la 112 și a spus că a văzut pe cer, la mare altitudine, circa 7.000 de metri, un corp strălucitor, care ar fi explodat și s-ar fi împărțit în aer, în patru bucăți, după care s-ar fi prăbușit pe pământ.

La ferma de unde a fost trimis apelul telefonic pe 112 au fost trimiși, conform protocolului, reprezentanți ai ISU Galați și polițiști. Forțele de intervenție s-au dus pregătite pentru orice, așteptându-se să găsească de la artificii, la un echipament de zbor. Niciuna dintre aceste ipoteze nu s-a confirmat.

”Noi am intervenit la fața locului cu o autospecială și o ambulanță SMURD de tip B, conform protocolului. În urma discuției cu apelantul, care nu a putut indica locul unde ar fi căzut fragmentele, și a verificării zonei, nu s-a găsit nimic care să dovedească producerea vreunui incident”, a explicat col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Nici poliția nu a putut face mai multă lumină în privința misterioasei întâmplări, semnalate de bărbatul care este pensionar MApN și are experiență inclusiv în teatrul de operații din Afganistan. Nici măcar o amendă nu au putut să aplice pentru apelarea fără motiv la 112, pentru că nu s-a putut dovedi că omul a mințit. ”La apelul pe 112, bărbatul a spus că a văzut o explozie, fără a preciza natura acesteia sau a sursei care a provocat-o și nici nu a solicitat intervenția forțelor de ordine. Nu s-a putut vorbi de o inducere în eroare, astfel că nu s-a impus aplicarea vreunei sancțiuni”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Nu este însă exclus ca cele semnalate de fostul militar să fie adevărate, în sensul că, în orele următoare apelului, în spațiul public au apărut mai multe semnale din partea unor gălățeni aflați în tranzit pe drumurile județului și care au susținut că au văzut o lumină puternică, asemenea unui fulger sau unui foc puternic de artificii, ceea ce ar putea indica prezența unui meteorit de mici dimensiuni, care s-a dezintegrat.

Citit 11809 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:24

6 comentarii

  • postat de Oglinda Marian
    Duminică, 22 Ianuarie 2023 13:49
    86.124.202.***
    Cedez leasing de dat la ***Braniștea Galați
    0
    0
  • postat de Chiriac Adrian Daniel
    Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 10:19
    5.13.157.***
    Este adevărat ce spune omul…. Am văzut același lucru pe cer doua lumini puternice ca doua fulgere și un obiect care s-a rupt in patru sau cinci bucăți! Eram cu soția afara și copilul și pot confirma! Ei atât știu ….amenda …. Repede….. Menționez ca stau in zona stadionului Otelu … s-a văzut extraordi
    0
    0
  • postat de Catalin
    Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 05:35
    5.13.164.***
    Asa este , în jur de ora 17 , am văzut și eu o lumina puternica de dimensiuni mici in miscare . Eram la munca în intr-o clădire în piață mare și lumina se vedea spre Vanatori cumva. Eu personal am crezut ca e elicopterul SMURD , fiindcă lumina semna cu un gen de far ca dimensiuni, cu lumina putern
    0
    0
  • postat de Richard Morisson
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 01:52
    93.122.251.***
    Rachetele lu' Putin.
    0
    0
  • postat de teo
    Joi, 19 Ianuarie 2023 22:44
    86.124.126.***
    Probabil nu e insurat, daca era insurat putea vedea farfurii zburatoare si prin casa.
    0
    0
  • postat de Irina
    Joi, 19 Ianuarie 2023 22:18
    213.233.88.***
    Sosesc investitorii lui Ionuț Pucheanu în Parcul Industrial.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.