Doi traficanți de droguri s-au apucat de spart locuințe

Doi traficanți de droguri s-au apucat de spart locuințe
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Doi traficanți de droguri sunt principalii suspecți în cazul a numeroase furturi comise în locuințe și magazine, în ultimele patru luni, pe raza municipiului Galați. Unul dintre ei, abia condamnat pentru distribuție de stupefiante de risc, a fost prins pe ultima sută de metri, în timp ce se pregătea să fugă din țară. 

Poliția Galați a reușit să facă lumină în cazul a numeroase sesizări care au ajuns la secțiile din municipiu în ultimele patru luni în care persoane fizice și reprezentanți ai unor societăți comerciale reclamau că a fost vizitați de hoți. Mai exact, casele și respectiv magazinele acestora fuseseră sparte și golite de diferite valori. Timp de patru luni, anchetatorii au făcut cercetări, dar pe parcursul investigațiilor numărul plângerilor a devenit tot mai mare. S-a ajuns la concluzia că cel puțin unul dintre suspecți ar fi un personaj cu probleme legale, nu din trecut, ci cât se poate de actuale. Individul avea un proces pe rol în care era judecat pentru trafic de droguri de risc. 

”În urma activităților investigative efectuate s-a stabilit faptul că una dintre persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, un bărbat cu vârsta de 43 de ani, domiciliat în municipiul Galați, cu antecedente penale, intenționează să părăsească țara, în condițiile în care Curtea de Apel Galați a emis pe numele său, la data de 2 februarie 2023, un mandat de executare a pedepsei de 5 ani și 841 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, au precizat reprezentanții IPJ Galați. Polițiștii i-au luat urma și au reușit să îl ajungă din urmă în județul Brașov, pe raza localității Codlea. L-au identificat într-o mașină cu numere de Germania cu care se deplasa spre granița de vest, ca să iasă din țară. Odată adus la Galați, investigatorii au pornit pe urmele unui complice al individului arestat, și anume un tânăr de 35 de ani, de asemenea posesor al unei condamnări proaspete pentru trafic de droguri. 

”Au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Galați, atât la locuința bărbatului de 43 de ani, cât și la locuințele unor persoane suspecte din anturajul acestuia. La una dintre aceste adrese a fost depistat și arestat un alt bărbat, cu vârsta de 35 de ani, față de care Curtea de Apel Galați a emis pe numele său, la data de 2 februarie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani și 8 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, a punctat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Poliției Galați. La domiciliile celor doi au fost descoperite și urme ale mai vechilor preocupări, respectiv, resturi de diverse droguri și ustensile specifice consumului de stupefiante. Ambii suspecți au fost încarcerați în Penitenciarul Galați, unde își vor executa pedeapsa și unde își vor aștepta și condamnarea pentru furt calificat. 

Citit 3420 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 18:25

1 comentariu

  • postat de Existența dusă la limite
    Marți, 07 Februarie 2023 13:33
    109.166.130.***
    Ce contează, bani să iasă, doar suntem economie de piață, asta-i piața, asta-i oferta, dacă nu mai este de muncă, existență în a supraviețuiri și viețuiri, odată născut pe al nostru colț de plai, care nu arată deloc a rai.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.