O regizoare din Galaţi, nominalizată la Premiile UNITER

O regizoare din Galaţi, nominalizată la Premiile UNITER
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Regizoarea gălăţeană Leta Popescu se numără printre cele trei nominalizări de anul acesta ale Galei UNITER la Premiul pentru "Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută", cu piesa "Vrabia", pusă în scenă la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

"Spectacolul prezintă evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Cele patru acte (copilăria, adolescența, tinerețea, maturitatea) sunt legate de amintirile provocate de o plimbare pe Faleza Dunării a personajului Ema-ce-nume-urât, după mai bine de 10 ani de absență din orașul natal. Spectacolul vorbește despre copilăria și adolescența unei generații și reflectă provocările devenirii personale în tabloul mai larg al dificultăților tranziției", spune Leta Popescu, despre "Vrabia", o producţie sută la sută gălăţeană.

Leta Popescu (născută în 1989, la Galați) activează pe scenele din România începând cu anul 2013. Montează în teatrele naționale din Timișoara, Cluj, Craiova, Târgu Mureș, în teatrele "Figura" Gheorgheni și "Gong" Sibiu. Lucrează concomitent la Reactor-Cluj, Fabrica de Pensule, Zug.zone, Teatru3G-Târgu Mureș, Replika-București.

Spectacolele Letei Popescu au fost selectate pe parcursul anilor în festivaluri importante din țară, din care menționăm: Festivalul Național de Teatru București, FEST-FDR Timișoara, Festivalul de Teatru Nou Arad, Festivalul de Teatru Scurt Oradea, Festivalul de Teatru Piatra Neamț, Festivalul Temps d’Images Cluj.

 

Citit 3252 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2023 04:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.