Cum se demolează garajele în Micro 21 (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Cum se demolează garajele în Micro 21 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

„Verifică, totuşi, cineva, modul în care sunt demolate garajele şi este readus terenul la starea iniţială? În Micro 21, gropile rămase de la garaje sunt astupate cu moloz, resturi de construcţie şi tot felul de gunoaie. Le dă voie legea să facă asta?!”, ne-a semnalat un gălăţean pe adresa redacţiei.

Într-o sesizare trimisa pe adresa redacţiei „Viaţa liberă”, un gălăţean susţine ca „buncărele” sau gropile amenajate în garaje sunt astupate cu molozul rezultat din demolări, dar şi cu alte gunoaie, cum ar fi cauciucuri, copaci, sticle şi navete goale. „Le dă voie legea să facă asta? Nu ar trebui ca cineva să verifice?”, ne-a întrebat, îngrijorat, cetăţeanul.

Zona la care se referă este în cartierul Micro 21, în apropiere de Şcoala Nr. 3. Am ajuns acolo la finele săptămânii trecute şi am descoperit - aşa cum puteţi vedea în imagini - că gălăţeanul nu a exagerat cu nimic. Cauciucuri, resturi de construcţie şi alte obiecte au rămas în locul garajelor demolate şi semnalează fundaţiile şi gropile acoperite în grabă.

Motiv pentru care am solicitat Primăriei Galaţi să ne comunice câte construcţii provizorii au fost sau urmează să fie desfiinţate în zona respectivă şi cu ce scop. De asemenea, am întrebat cine poate verifica şi sancţiona modul în care este adus la starea iniţială terenul de către foştii deţinătorii ai garajelor. Şi, desigur, care sunt sancţiunile în caz că nu se conformează.

Ce spun autorităţile

„Referitor la solicitarea dumneavoastră privind cartierul Micro 21, vă comunicăm că în zona vizată au fost trimise 97 de notificări (96 pentru garaje și una pentru un spațiu comercial). Conform clauzelor contractuale, deținătorii garajelor, în urma desființării acestora, trebuie să lase terenul la forma inițială, fără gropi, sub cota zero și fără resturi de moloz.

Dacă se constată că pe teren sunt lăsate gropi sau resturi de moloz, deținătorii construcțiilor vor fi notificați cu privire la desființarea neconformă, fiind acordat un termen de 10 zile pentru a aduce terenul la starea inițială. Dacă după trecerea termenului terenul nu este conform, se vor aplica punctual măsuri suplimentare.

În zona respectivă avem în vedere realizarea de noi locuri de parcare”, ne-a transmis Biroul de presă al administraţiei locale.

Citit 5828 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 15:48

5 comentarii

  • postat de Adrian
    Luni, 09 Octombrie 2023 12:39
    86.124.200.***
    Si acum probabil urmeaza sa stea asa vreo 2 ani cum s-a stat si in alte parti dupa demolare.
    4
    14
  • postat de Dani
    Luni, 09 Octombrie 2023 10:15
    46.64.49.***
    Lasă că o să constatăm la viitoarea construcție că ne scufundam
    7
    17
  • postat de Corectitunide
    Luni, 09 Octombrie 2023 09:16
    5.13.198.***
    Proprietarii garajelor să facă curat pe cheltuiala lor, și cu penalizări dacă se poate.
    12
    23
  • postat de Mir
    Luni, 09 Octombrie 2023 08:24
    46.97.169.***
    "Ed0cația?" d-aia "en sictir?"...
    Nu cumva asta ați promovat, adulat, unii...!?? Ca apoi, tot voi, unii, să vă mirați de starea, stadiul(precar) al orașului/jodețului?, "di zăși?di hani"("di trăizăși și civîa di hani?" ~ lozinca voastră???, a unora dintre voi, preferatî??‍♂️?‍♀️)...??
    15
    6
  • postat de sitizen
    Luni, 09 Octombrie 2023 06:16
    5.13.142.***
    TOATE garajele din galati (care aveau subsol tehnic) au fost desfiintate prin...implozie :D ...adica introducerea fostei constructii in beci. :))
    3
    25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.