Un elev de 14 ani a ascuns un cuţit în toaleta şcolii şi plănuia să-și atace colegii

Un elev de 14 ani a ascuns un cuţit în toaleta şcolii şi plănuia să-și atace colegii
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Cazul șocant s-a înregistrat la Școala Gimnazială Nr. 2 și l-a avut ca protagonist pe un elev de clasa a VII-a

Copilul ar fi introdus în școală un cuțit, pe care l-ar fi ascuns în toaletă, cu intenția de a se răzbuna pe colegii care l-ar fi pârât profesorilor. În timp ce cazul este anchetat de poliție, iar adolescentul se află în grija medicilor psihiatri, conducerea școlii încearcă să facă lumină în această situație pe care o califică drept neașteptată și fără precedent.

Un elev care nu ridică probleme deosebite și cu rezultate bune la învățătură. Astfel este caracterizat adolescentul de 14 ani, care, în clasa a VII-a, a ajuns subiect de anchetă internă și penală după ce a fugit de acasă și a ascuns în toaleta unității de învățământ o armă albă.

"Nu a ridicat niciodată probleme deosebite. E la fel de neastâmpărat ca toți ceilalți. Au mai fost mici probleme între el și colegi, dar în limitele normalului, se mai șicanează, se mai îmbrâncesc, dar de fiecare dată le-am gestionat bine. Au fost consiliați, și el, și colegii. Nu am crezut că situația ar fi urmat să escaladeze", ne-a declarat prof. Aurelia Florescu, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2 "Constantin Gh. Marinescu" Galați.

Cu toate că "normalitatea" nu prevedea vreun act de mare violență al elevului de-a VII-a, aflat de la începutul acestei săptămâni în centrul atenției poliției din Galați și al conducerii unității de învățământ, inevitabilul s-a produs. Din fericire, fără victime, primele semnale de alarmă fiind dispariția adolescentului de la locul de muncă al tatălui, unde acesta îl luase ca să îl supravegheze mai bine, după ce primise telefoane de la părinții mai multor colegi care reclamau faptul că fiul său fusese violent în clasă. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a alertat Secția 1 după ce a constatat că băiatul a plecat fără să îl anunțe.

Citește și Teribilism și terorism în pantaloni scurți

"Au fost alertate toate unitățile de poliție la nivelul municipiului Galați, fiind comunicate semnalmentele minorului, precum și obiectele de vestimentație pe care le avea în acel moment. În aceeași zi, în jurul orei 23,00, un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție l-a depistat pe minor pe strada Regiment 11 Siret, în apropierea Palatului de Justiție, din municipiul Galați. A fost condus la sediul secției de poliție, unde în prezența tutorelui legal a declarat că în perioada cât a plecat voluntar s-a plimbat pe raza orașului și nu a fost victima vreunei infracțiuni", a precizat cms. șef Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Anchetă a poliției pentru un gest teribilist

Șirul mărturisirilor elevului nu s-a oprit aici. În fața părintelui și a polițiștilor, el a recunoscut că a ascuns în toaleta de la școală un cuțit pe care surse apropiate anchetei susțin că ar fi vrut să îl folosească pentru a le da o lecție colegilor care îl pârau. Elevul a fost internat la Psihiatrie, pentru a fi supravegheat medical și a primi un tratament care să îl ajute să depășească momentul.

Între timp, polițiștii au mers la școală și au verificat toaleta unde copilul a spus că ar fi dosit arma albă. Au găsit un cuțit, pe care l-au ridicat pentru cercetări, în cadrul dosarului penal deschis pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. La rândul său, conducerea școlii a deschis o anchetă în care se caută nu doar cauze, dar și soluții.

"A fost un lucru total neașteptat, noi am aflat de la familie cele întâmplate, că a plecat de acasă și restul. Noi avem o comisie care cercetează acum evenimentele, s-a deschis procedura specială pentru combaterea violenței, în care sunt implicați profesorii, psihologul, poliția. Vor fi consiliați toți, și colegii lui, și el. Sperăm să treacă cu bine peste acest episod și să termine școala fără probleme", a adăugat directorul unității de învățământ.

Citit 3750 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 10:37

4 comentarii

  • postat de marr
    Vineri, 12 Ianuarie 2024 19:48
    86.124.203.***
    Ce vreau sa zic(rectind mai bine articolul) ...orice probleme ar , cineva(taica'su) trebuie sa se ocupe foarte serios de el ...violenta e un semn de multe frustrari acumulate ...care rabufnesc .
    Totul e ca nu s-a ajuns la Fapte cu Consecinte f. grave .
    1
    0
  • postat de marr
    Vineri, 12 Ianuarie 2024 19:39
    86.124.203.***
    Ehh...ne-a Declarat Profesoru ! Dom' Profesor stie BINE Bullying-ul si Violenta din scoli . Cei care au terminat generala , prin 90'-2000-2010 stiu ei bine . Intelegeti ...el a fost dus la Psihiatrie(cutit/ne-cutit) dar aia de l-au hartuit , Nu Patesc Nimic ! Vedem numai o jumatate de pahar ?!
    1
    2
  • postat de dfg
    Vineri, 12 Ianuarie 2024 17:17
    84.117.46.***
    Nu mai dati cristale si droguri la copii si nici zahar prea mult sau fast food ca se umfla si apoi la mintea pe care o au corpul le-o iau razna
    0
    7
  • postat de George
    Vineri, 12 Ianuarie 2024 10:50
    109.166.132.***
    Sunt mulți părinți,care nu acceptă faptul că, odrasla are probleme psihice" (...primise telefoane de la părinții mai multor colegi care reclamau faptul că fiul său fusese violent în clasă.") ,”Pentru egalitate de șanse,..."
    2
    28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.