Gălățeni arestați pentru atac mafiot și tâlhărie. Jaf de 30.000 de euro

Gălățeni arestați pentru atac mafiot și tâlhărie. Jaf de 30.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Poliția din Arad a reușit să facă lumină într-un atac mafiot în care au fost implicați gălățeni și care l-a avut drept țintă pe un localnic, deposedat de câteva zeci de mii de euro, într-o benzinărie, în miez de noapte. S-a întâmplat la aproape șase luni de la jaful comis de mai mulți indivizi cu cagule, care și-au atacat victima cu bastoane telescopice și i-au tăiat cauciucurile unei limuzine Rolls-Royce. Atacatorii bănuiau că victima avea o sumă mare de bani, motiv pentru care au făcut tot posibilul să o împiedice să scape sau să ceară ajutor. I-au tăiat cauciucurile mașinii și i-au luat 30.000 de euro, au precizat procurorii care au instrumentat cazul.

"În data de 17 august 2023, în jurul orei 00,15, autori necunoscuţi, având cagule de culoare neagră pe faţă, prin ameninţarea persoanei vătămate S.I.M cu bastoane telescopice şi prin tăierea a trei anvelope ale autoturismului marca Rolls-Royce, au sustras din acest autoturism o borsetă de tip plic, în care se afla o sumă de bani, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro, din care suma de 5.000 de euro a fost recuperată, deoarece autorii au scăpat banii pe jos", a anunțat, zilele trecute, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

În urma investigațiilor, polițiștii arădeni au dat de urma principalilor suspecți. Mai exact, zilele trecute, doi bărbați din Galați au fost reținuți de poliție pentru ca ulterior Judecătoria Arad să emită pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Virginel Chiric (30 ani) și Maricel Jahn (67 ani) au ajuns în arestul IPJ Arad.

Cel din urmă are însă șanse mari să nu stea prea mult în țară, deoarece, după ce a fost reținut, polițiștii au constatat că pe numele lui există emis un mandat european de arestare, pentru infracţiuni comise în Germania. Curtea de Apel Timișoara a admis punerea în aplicare a mandatului, urmând ca Jahn să fie predat poliției germane, care îl acuză de tâlhărie calificată.

Citit 4445 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2024 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.