Poliția nu mai iartă niciun șofer prins ”amețit” la volan

Poliția nu mai iartă niciun șofer prins ”amețit” la volan
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Echipajele cu atribuții rutiere și-au intensificat controalele pe linie de consum de alcool și stupefiante, verificările intensive din trafic arătând un procent tot mai mare de șoferi care se urcă ”amețiți” la volan

Încă trei șoferi au fost prinși în județul Galați în decurs de numai câteva ore, sub influența alcoolului, unul dintre ei neavând nici permis de conducere. Cei care și-au riscat carnetul, libertatea și siguranța sunt un bărbat de 68 de ani din comuna Munteni, depistat la Gohor în timp ce conducea cu o alcoolemie de 0,68 la mie, un tecucean de 29 de ani, depistat în toiul nopții, la volan, cu o alcoolemie de 0,58 la mie, dar și un tânăr de 26 de ani din Braniștea, doar puțin băut, cu 0,30 la mie, dar care conducea fără a avea permis. Primii doi șoferi au ajuns la spital pentru probe biologice, au rămas fără permise și sunt cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului. Al treilea este și el anchetat pentru că s-a grăbit să șofeze înainte de a obține permisul. ”A fost sancționat cu amendă de 3.300 de lei pentru conducerea sub influența alcoolului, 3.300 de lei pentru lipsa inspecției tehnice periodice a autovehiculului și cu 2.000 de lei pentru lipsa asigurării auto obligatorii RCA. Au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare auto”, a completat agent-șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.   

Alcoolul și drogurile, declarate ”inacceptabile”

În condițiile în care șoferii care conduc cu simțurile ”viciate” sunt tot mai mulți, polițiștii gălățeni atrag atenția că atât consumul de alcool, cât și consumul de substanțe psihoactive pot afecta abilitățile de conducere, determinând o scădere a reacțiilor, a coordonării și a capacității de luare a deciziilor, crescând semnificativ riscul de producere a unui accident rutier.

”Atât consumul de alcool, cât și cel de substanțe psihoactive înainte de a conduce sunt inacceptabile și reprezintă un pericol grav pentru siguranța rutieră. Este esențial ca toți conducătorii auto să respecte întotdeauna legislația rutieră și să evite consumul de alcool sau de substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan. Recomandăm tuturor conducătorilor auto să planifice din timp deplasarea pe arterele rutiere în condiții de siguranță, să utilizeze serviciile de taxi sau să desemneze un șofer în acest sens”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

La finele săptămânii trecute, mai mulți șoferi au fost depistați în Galați având alcoolemii care depășeau valoarea de 1 la mie în aerul expirat. Unul dintre ei a fost depistat pentru că circula cu viteză excesivă în oraș și a fugit de poliție, fiind urmărit de mai multe echipaje.

Citit 3570 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 18:17

6 comentarii

  • postat de Gigel
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 08:28
    5.13.212.***
    Sa intelegem ca au mai iertat? Ar trebui marite pedepsele si pentru sustragerea de la recoltarea de probe si nu o dati in frica de ace ca daca are o problema si are nevoie de analize sau transfuzie isi baga singuri acul.
    1
    17
  • postat de andrei
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 08:20
    217.63.67.***
    frumos titlu... incurajator...
    3
    7
  • postat de Cum sa credem în comunicatele poliției?
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 06:05
    51.179.118.***
    Asta spune poliția.... că nu iartă. Dar la ce scandaluri de corupție vedem în poliție care de care mai absurde de zici ca mafia însăși e poliția putem presupune că unii sunt mai necontrolati decât alții?
    5
    19
  • postat de Hai ma ....
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 02:01
    108.245.201.***
    Nici pe procurori ???
    1
    14
  • postat de George
    Marți, 02 Aprilie 2024 23:09
    89.136.71.***
    Taximetristii au tot dreptul e a refuza clientii turmentati. Spune asta chiar in legea taximetriei. Deci cm sa folosesti taxi daca esti sub influenta alcoolului daca taximetristii audreptul de a refuza cetatenii turmentati? Daca e zi macar folosest transportl public dar daca e noapte perpedes
    1
    11
  • postat de Roman
    Marți, 02 Aprilie 2024 22:49
    5.13.215.***
    Politia doarme în bocanci. Asta e realitatea .Nu cred ca este normal ca trotuarele sa fie blocate de mașini. În tarile civilizate se dau și 2 amenzi pe zi ptr astfel de nereguli Parcate pe spațiul verde samd.Dormiti în continuare.Ca sunt prinși băuți la volan faceți filtre mai dese.
    13
    8

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro