Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
36 comentarii

* Primarul Marius Stan vrea consultare publică pe tema termoficării * Ce spune directorul Calorgal despre distribuirea agentului termic


Primarul Marius Stan dă asigurări că în această iarnă zecile de mii de gălăţeni care depind de sistemul centralizat vor avea căldură, astfel că oamenii care au ales să nu părăsească sistemul public de termoficare nu vor îngheţa de frig în propriile locuinţe. Asigurările edilului-şef vin după ce, la finele lunii septembrie, primarul Galaţiului a declarat, în exclusivitate pentru „Viaţa liberă”, după numeroase zvonuri conform cărora autorităţile vor lăsa oraşul în frig, că, în urma unui sprijin financiar din fondul de rezervă al Guvernului, a unor fonduri de la bugetul local şi renegocierii condiţiilor impuse de Romgaz, sistemul centralizat de termoficare va putea să funcţioneze şi în sezonul rece 2015 - 2016.

Ce li se pregăteşte gălăţenilor

Ceea ce îi aşteaptă pe gălăţeni de anul viitor rămâne însă sub semnul întrebării. Cristian Istrate, directorul general al Calorgal, ne-a declarat, în urmă cu doar câteva zile, în cadrul unui interviu pe care îl veţi putea citi săptămâna aceasta, că viitorul în materie de căldură îl reprezintă tot sistemul centralizat. În acest sens, conducerea Calorgal a oferit spre exemplu oraşul Braşov, unde, după ce sistemul public de încălzire a fost pus la punct şi a devenit viabil, mai mulţi consumatori au renunţat la sursele alternative de încălzire şi s-au întors de unde au plecat: în sistemul centralizat de termoficare.

„Sperăm să facem sistemul să funcţioneze bine şi atunci multă lume se va întoarce. Nu vorbim din cărţi sau din ce ne dorim noi. Se poate vedea exemplul Braşovului. Au branşări acum. Lumea se va întoarce în sistem, încet, încet. Când vede că trebuie să îşi schimbe centrala după 10 ani, se gândeşte: de ce să dau peste 10.000 de lei? Uite, la ăştia chiar funcţionează. Mulţi oameni au ieşit din sistem şi au optat pentru asta (sursă alternativă de încălzire n.r.) şi din cauza nesiguranţei. S-a vehiculat şi s-a manipulat informaţia cu căderea Apatermului ca definitivă. Asta a fost speculată la colţul străzii. Şi pe o lipsă de reacţie a Calorgal, din păcate. În ciuda faptului că Primăria şi-a făcut treaba şi a zis clar că se caută soluţii”, a afirmat directorul general al Calorgal. Ba mai mult, acesta ne-a declarat că primarul Marius Stan a renunţat la ideea organizării unui referendum pe tema termoficării.

„Şi la Primărie apăreau de pe piaţă informaţii de tot felul. Aceiaşi oameni care spuneau că nu se va mai da căldură spuneau şi că lumea nu mai vrea, că toţi vor să renunţe la sistem. Noi ne-am luat informaţiile de undeva, dintr-o zonă foarte greşită, dar încet-încet domnul primar şi-a dat seama că nu e chiar aşa. Sunt oameni care nu îşi pot permite centrală, nu pot da 10.000 de lei ca să se încălzească şi atunci oamenii aceia au rămas în sistem centralizat. Cei mulţumiţi de sistemul centralizat, care au rămas, sunt în jur de 40.000. Avem acest nucleu. De la asta plecăm. Calorgal va da acest serviciu şi peste ani, întrucât are viitor. Şi nu că spun eu, nu că sunt eu aici. Pentru că aşa este normal. Este o variantă foarte ieftină. Şi tot ce este ieftin, dacă este şi viabil, este foarte bun. Întotdeauna în viaţă lumea alege calea cea mai uşoară. Peste ani, se vor bate partidele pe cine să pună director aici, vă dau în scris”, ne-a spus reprezentantul Calorgal.

Se impune consultare publică

Primarul Marius Stan contrazice însă conducerea Calorgal, întrucât edilul-şef nu a renunţat la ideea unei consultări publice pe tema termoficării. Astfel că, cel mai probabil, gălăţenii vor fi cei care vor decide, cel puţin la prima vedere, dacă sistemul centralizat va mai avea un viitor în municipiul Galaţi.

„Primarul Marius Stan nu a renunţat la organizarea unei consultări publice pe tema termoficării. Consultarea se va face în legătură directă cu strategia de termoficare a Galaţiului pe termen mediu şi lung. Este important să ştim ce îşi doresc oamenii pentru viitor. Pentru sezonul rece 2015 – 2016, soluţia este încălzirea centralizată. Ne dorim să trecem cu bine de această iarnă şi apoi să vedem ce îşi doreşte populaţia pentru viitor”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citit 12955 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 15:58

36 comentarii

 • postat de dan. d Luni, 12 Octombrie 2015 15:29 81.12.148.*** Link la comentariu
  2
  16

  Tare as fi curios sa vedem, daca (...) asazisi sefuleti si directori de pe la toate institutiile si regiiile de stat ar fi dati afara si pusi sa munceasca in privat la niste firme mari, multinationale cati dintre ei ar fi acceptati ? Nici la coada maturii nu ar fi primite (...) care au intesat ca niste capuse toate institutiile statului numai pe baza de carnet de partid, amantlacuri, nepotism, pile si relatii, numai pe competente profesionale reale nu.
  Diletantul asta de la noua capusa Calorgal ce expertiza profesionala are, in afara de faptul ca a fost numit , uns de partid peste tot pe unde a fost ?
  Dar, oameni buni, toate (...) astea au un scop bine gandit : de a mulge bani pentru partid, pentru cei care i-au numit si ii sustin si pentru ei desigur. Ii doare fix in cot de nevoile urbei, ale cetatenilor.

  Raportează
 • postat de SPECIALISTUL Luni, 12 Octombrie 2015 14:53 81.12.149.*** Link la comentariu
  8
  8

  Sunt două mari probleme în situaţia de faţă pe care trebuie să le ştim toţi:
  1. Un sistem centralizat de căldură este într-adevăr mai eficient (mai ieftin şi mai comod) dacă este realizat cu echipamente performante şi cu pierderi minime! Aici sunt multe soluţii (exemplu Centralele de Cartier sau Centralele de Bloc), dar edilii noştri sunt incompetenţi şi am pierdut startul pentru demararea unui asemenea sistem, de aici şi neîncrederea cetăţenilor;
  2. Centralele termice de apartament sunt eficiente în comparaţie cu sistemul centralizat actual, dar costurile de instalare şi deranjul sunt mai mari. La fel spaţiul ocupat de CT este incomod pentru mulţi care au apartamente mici. Pe viitor însă, dacă toţi vor avea CT va fi o problemă. E de ajuns una din CT să se defecteze şi toţi din zonă să fie în pericol sau să se evacueze de urgenţă (deja au şi început aceste probleme, inevitabile de fapt: e gaz metan periculos!). Apoi mai este şi factorul estetic (pe holurile blocurilor vor fi păduri de ţevi destul de incomode) şi factorul de mediu (poluarea globală va fi mult mai mare, de aceia taxa de mediu va creşte în continuare).
  CONCLUZIA: Cele mai convenabile sunt centralele moderne şi performante de zonă (fie de clădire, fie de cartier). Când se vor realiza acestea, rămâne de văzut!

  Raportează
 • postat de Akbar Luni, 12 Octombrie 2015 14:47 81.12.148.*** Link la comentariu
  2
  27

  Pentru viitorul apropiat, adica 2016 - 2017, populatia isi doreste sa eliberati Primaria cu tot cu lipitorii vostrii de afise si "specialistii" lui peste prajit. Cat despre comparatia Galatiului cu Brasovul, sa fim seriosi, sunt ani lumina pana acolo.

  Raportează
 • postat de respect DNA Luni, 12 Octombrie 2015 14:30 5.13.231.*** Link la comentariu
  2
  18

  majoritatea tineretului am trait prin EUROPA ani de zile am vazut ce inseamna occidentul si amaratii astia de tarani comunisti care ne conduc ne ia cu prosteala si vrajeala ieftina in 2015...pacalicilor...!!!!

  Raportează
 • postat de ella Luni, 12 Octombrie 2015 14:18 78.96.253.*** Link la comentariu
  3
  22

  Cum poti sa spui o asemenea minciuna ca schimbi centrala cu 10000 de lei noi?Sint foarte curioasa daca acest directoras de la Calorgal se incalzeste de la sistemul centralizat,sau are didamai viloiul,cu centrala termica.Sinteti fara nici un pic de bun simt si tineti cu dintii de aceste posturi de conducere.De ce nu ajutati oamenii nevoiasi sa/si puna centrala in apartamente si cu banii ramasi sa faceti ceva in acest oras ce a ajuns ca ultima comuna.

  Raportează
 • postat de Gabriel Luni, 12 Octombrie 2015 13:45 5.13.196.*** Link la comentariu
  2
  20

  Nenea Cristian Istrate, directorasul care cred ca vrea sa-si asigure salariul ala baban de sute de milioane viseaza numai prostii ca se va intoarce lumea la sistemul centralizat de "incalzire", cand populatia a plecat tocmai pentru ca era un sistem profund dereglat, corupt, cu hibe majore si care prostea populatia incarcandu-le factura pentru nimic (la propriu nimic). El ne da exemplu Braşov, unde, după ce sistemul public de încălzire a fost pus la punct şi a devenit viabil... Si la Galati cand ar fi devenit "viabil" nene Istrate? Numai dupa ce v-ati fi facut voi buzunarele doldora cu banii galatenilor?

  Hai sictir.


  Nenea Cristian Istrate visezi aiurea bre ca ti se vor intoarce galatenii de la centrale proprii la sistemul centralizat. Ce? Cumva va disparut o sursa de venit pentru partidulet prin plecarea oamenilor din sistemul centralizat? Cumva v-ati facut o socoteala si nu se mai aduna niciun sfant? Cei care isi achtitau facturile la timp, acei oameni de buna credinta pe care i-ati lasat in frig in plina iarna nu se vor mai intoarce niciodata la sistemul vostru centralizat de "incalzire".  http://www.viata-libera.ro/societate/61054-galati-viata-libera-cotidian-exclusiv-viata-libera-seful-apaterm-datorie-uriasa-la-intretinere

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/regia-apaterm--falimentata-prin-clientelismul-politic-260570

  Raportează
 • postat de luke Luni, 12 Octombrie 2015 13:16 89.137.225.*** Link la comentariu
  12
  6

  Sa se faca drumurile cum trebuie,nu parcuri pt copkii care sta in soare.Bani aruncati degeaba.
  Sa se subventioneze instalarea unei centrale cu macar 20%din pretul total de instalare si sa nu se cheltuie banii din taxele locale pe CETuri sau datorii restante adunate la caldura de mocangii.SA STEA IN FRIG SAU SA ISI PUNA AEROTERME SI BOILERE DACA NU AU BANI DE CENTRALA..DACA SE VREA SE POATE.O gramada de lume fara posibilitati a reusit sa scape de kkgal:).MOKANGIII NU VOR,prefera sa se duca la mare vara cate 2saptamani....si sa faca gratare in paduru dupa care lasa gunoul aruncat ca la masa acasa:)
  Va fi caldura si la anul si peste 5 ani..etc...nu va mai kkati atata pe voi ca VAAI,STAU IN FRIG!!
  Nu va lasanimeni in frig,in cel mai rau caz o sa va opreasca caldura cand e gerul mai mare dar datoriile se vor.multiplica....MOCANGIILOR

  Raportează
 • postat de ro Luni, 12 Octombrie 2015 13:14 91.216.52.*** Link la comentariu
  2
  15

  A face consultare publica pe tema incalzirii centralizate este o aberatie. Era suficient sa fie citite comentariile si disputele care apar la fiecare articol care are ca tema incalzirea orasului. Pentru ca ziarul il citesc si iau atitudine cei carora le pasa de ce se intampla in oras....inclusiv deciziile politice.
  D-le Primar, acesta nu este un oras nou (chiar daca cu acest slogan ati castigat), nu-i intrebam pe cetateni cu ce-ar dori sa se incazeasca. Orasul era incalzit centralizat si de la aceasta situatie trebuia inceput. Toate analizele si rezolvarile trebuiau incepute de aici. S-a tras de timp....din motive usor de inteles, iar acum cand adevarul devine crud pentru comunitate, cineva sa gandeste cum sa schimbe lucrurile. NU pentru aceasta atitudine v-am ales, dupa cum NU pentru a falimenta un sistem care putea fi imbunatatit am crezut in promisiuni.
  Propuneti galatenilor solutii, bazate pe calcule, care sa dovedeasca eficienta unui sistem sau altul. Primaria trebuie sa aiba aceste calcule deja facute. Daca nu.....atunci Primaria nu exista si ar trebui desfiintata. Pana la urma este doar o asociatie, recunoscuta de lege, care ar trebui sa aiba grija de banii platiti ca impozit, in interesul galatenilor. Daca nu-i poate gestiona cu folos pentru comunitate atunci ne putem lipsi de oamenii care lucreaza in primarie....

  Raportează
 • postat de Pasa Luni, 12 Octombrie 2015 13:07 86.104.131.*** Link la comentariu
  2
  16

  Citez: "Peste ani, se vor bate partidele pe cine să pună director aici, vă dau în scris". Gura pacatosului..... Asa a fost si pana acum. Nu conteaza ca habar n-ai ce-i aia transfer termic sau mecanica fluidelor. Important este sa cotizezi la partidul corect. Si daca nici la capitolul management nu se are in vedere competenta ce ma face sa cred ca din punct de vedere tehnic sistemul de termoficare este privit asa cum trebuie. Daca va functiona si peste ani este pentru ca va functiona pe criterii strict politice si nu pe baza unor principii de eficienta. In iarna asta nu cred ca mai sunt mai mult de 20000 de apartamente bransate. Ghimpele din coasta lor e ca Romgaz nu mai e companie de stat care sa le suporte incompetenta si invartelile strict bazate pe criterii politice. Romgaz vrea banii pe gaz. CET nu a platit facturile la gaz de la 1 ianuarie si vrea acum 50 de milioane pentru energia termica in valoare de 10 milioane vanduta in iarna. Si da cu pumnul in masa. Tineti minte: 2,5% din banii astia merg la administratorul judiciar nu la Romgaz. C-asa e regula: Comisioanele mai intai.

  Raportează
 • postat de luke Luni, 12 Octombrie 2015 12:25 89.137.225.*** Link la comentariu
  11
  10

  Prostimea care s.a agitat asta vara pe tot vlgul sta acu linistita#:))))
  V.ati agitat ca un Pepsi ca nu va da caldura;na ca o sa aveti ,.,.mocangiilor....iar faceti datorii iar o parte din ele vor sista apa rece altor buni platnici di acest oras:(
  MOLDOVENI MOKANGII....ASTA SUNTETI TOTI CEI CARE V.ATI PLANS CA NU O SA VA DEA CALDURA...PAI DEH,de ce sa investiti 6000DE LEI PE O CENTRALA CAND SE POATE SI MOKA:))...WHATEVER...

  Raportează
 • postat de Nats Suiram Luni, 12 Octombrie 2015 12:08 46.97.57.*** Link la comentariu
  3
  27

  "Cei mulţumiţi de sistemul centralizat, care au rămas, sunt în jur de 40.000." Oare acest domn, Cristian Istrate este multumit de sistemul centralizat, sau detine centrala termica...dar Marius Stan ??? Si apoi Galati nu e Brasov!!! La fel de bine putea sa compare Galati cu Viena...
  Asta se intampla cand nimeni nu protesteaza....suntem tratati ca niste idioti!

  Raportează
 • postat de e Luni, 12 Octombrie 2015 12:00 82.137.14.*** Link la comentariu
  4
  17

  Regele a murit (apaterm), traiasca regele (calorgal). Acest mort, e purtat pe la nasul galatenilor cu promisiunea ca va invia si va misca in fata lor doar pentru ca aceasta clientela politica sa-si ia salariile in continuare. Daca faci un mic sondaj, calorgal ca si defuncta apaterm e de fapt societate personala in familie, fiecare e cu fiecare, nas, cumatru, frate, sora, tata, mama, verisor, socru, si tot ce iti poti inchipui. De ce sa nu ia ei salarii frumusele platite de noi toti pentru a incalzi si asigura conditii celor care n-au platit intretinerea de la calendrele grecesti. Din pacate in Galati ca in toata Romania din toti asistatii sociali 10% merita sa fie in acest sistem social, restul refuza sa munceasca si stau la ajutor social ca doar prostii muncesc pentru 700 de lei /luna cand poti sa stai acasa la umbra cu 500 nu? Inevitabil sistemul va pica, ca oricata apa calda si caldura vor da, sa-i vad pe aia care stau la ajutor social ca vor plati macar un leu.

  Raportează
 • postat de RADULIAN Luni, 12 Octombrie 2015 11:45 81.12.150.*** Link la comentariu
  29
  6

  Cred in SISTEMUL CENTRALIZAT DE INCALZIRE SI APA CALDA SI NU SUNT ADEPTUL ** CENTRALELOR DE APARTAMENT** PERICULOASE SI POLUANTE. Am dat un exemplu de accident grav. Doamna Corina Dobre, de ce imi tot stergeti postarile mele decente si documentate ? DE CE, DE CE...??? Postarea de astazi, ca de altfel si cele de zilele trecute, nu s-au abatut de la conditiile enumerate la **Lasa un comentariu**. RUSINICA, RUSINICA, RUSINICA ...!!!

  ADMIN: Uitaţi-vă mai bine, nu este niciun comentariu semnat de dumneavoastră invalidat.

  Raportează
 • postat de e Luni, 12 Octombrie 2015 11:44 82.137.14.*** Link la comentariu
  3
  18

  Minciuni, de 2 lei, ca sa schimbi o centrala iti trebuie cel mult 3000 de lei sa zicem ca iei una in condensatie. O alta minciuna e ca trebuie sa o inlocuiesti la 10 ani, daca centrala merge si e in paramentri nu te obliga nimeni sa o schimbi daca ii faci verificarea periodica. Sistemul va merge la fel de bine ca pana acum sau chiar mai prost avand in vedere iesirile din sistem cand stateai o ora cu apa curgand ca sa se incalzeasca. Cand sistemul centralizat o deveni viabil, multa apa va mai curge pe Dunare. Sa vedem zise orbu...

  Raportează
 • postat de lus Luni, 12 Octombrie 2015 11:17 89.137.231.*** Link la comentariu
  3
  19

  Sa dea Dumnezeu sa fie apa calda si caldura in sistemul centralizat in aceasta iarna. Dar daca vor continua sa fie in continuare rau platnici se va ajunge de unde s-a plecat , adica in toiul iernii se va opri furnizarea agentului termic , cum de altfel s-a intamplat si asta-iarna.Si de aici intrebarea : -De ce nu se renunta la Calorgal, pentru ca oamenii sa-si poata monta CT ? Raspuns: Pentru ca respectivul Calorgal este o vaca buna de muls pentru politicienii locali.

  Raportează
 • postat de pana cand Luni, 12 Octombrie 2015 10:15 5.2.208.*** Link la comentariu
  1
  28

  Curios , noi trebuie sa punem centrale de ultima generatie dar Primaria poate cumpara autobuze scoase din uz . Nu e vorba de aceeasi poluare crescuta sau acelasi risc de accidente . Si e o diferenta , poate este o centrala model mai vechi dar este noua .

  Raportează
 • postat de CUM SUFLETUL CONDUCATORULUI, ASA-I SI VIATA POPORULUI! Luni, 12 Octombrie 2015 10:10 78.96.253.*** Link la comentariu
  3
  22

  De conductele de distributie a agentului termic, pe 5 KM, nu se pomeneste.
  Conducte supradimensionate, in raport cu cantitatea de energie necesara la momentul actual.
  Retea de distributie plina de rugina, pe multe segmente neizolata.
  Un specialist adevarat, pus pe bune pe post de director, ar face o analiza tehnica pertinenta.

  Cand in plin ger aceste relicve comuniste vor plesni, atunci sa comparam spusele lipsite de profesionalism a lui Istrate, pupicurismul fata de primar, si galatenii sa hotarasca.
  Ma indoiesc ca vreun galatean ar protesta.
  Prefera sa moara de frig, sa-i umple paduchii,in lipsa apei calde, sa fie inhumati in gropi comune, ca nici macar locuri de veci nu mai are orasul asta.

  Grava situatie este in orasul asta, si, culmea!, pe primar il doare in trei litere.

  Raportează
 • postat de Realitatea Luni, 12 Octombrie 2015 10:05 109.166.137.*** Link la comentariu
  2
  25

  Am 48 de ore de cand am sosit de la Brasov,este o mare diferenta dintre orasul nostru si orasul din ardeal nici peste 20 de ani nu-i ajungem ce infrastructura au reusit ei sa faca incepand de la sistemul de incalzire,pana la parcuri ,locuri de agrement,transport, locuri de munca, turism, e diferenta mare ,bine e un oras cu multa civilizatie. la noi la Galati pe langa faptul ca suntem inconjurati de ape mai mare rusinea sa nu avem apa calda si caldura , ca sa nu mai zic la cata apa este nici nu ar mai trebui sa platim apa...dar asta-i Romania!!!

  Raportează
 • postat de popo Luni, 12 Octombrie 2015 10:01 89.136.7.*** Link la comentariu
  2
  11

  Scriptic , la ora actuala este mai bine in sistemul centralizat, datorita subventiilor date de la primarie . Dar practic , cei care sint in sistem centralizat , sufera fizic si psihologic . Deci masura de deschidere piata prin oferirea unui pret mic al gigacaloriei inca nu are un efect concret . Dealtfel , acesta masura este realizata din fonduri colectate de la noi toti . ! Sintem obligati sa platim taxe si impozite toti la fel !
  Alte masuri luate pentru deschidere piata ? Cei din Brasov ce masuri concrete folosec ?

  Raportează
 • postat de Vlad S Luni, 12 Octombrie 2015 09:48 109.166.208.*** Link la comentariu
  3
  23

  @Cristian Istrate: Normal ca pentru tine viitorul e sistemul centralizat de incalzire: de aici iti iei leafa aia politrucata si nesimtita!
  Pntru ceilalti, viitorul e incalzirea individuala, pe baza de energie electrica subventionata!

  PS:Pun pariu ca acasa la tine te inclazesti de la o centrala pe gaz!

  Raportează
 • postat de corneliu Luni, 12 Octombrie 2015 09:34 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  23

  A-ti pomenit de Brasov? Cum "ca la Brasov"? Acolo nu exista furnizor unic de apa calda si nici nu este facut pe banii publici ca in orasul care nu a intinat nobilele idealuri ale comunismului. Mai mult, jaful , aroganta, minciuna si prostia de Galati nu are echivalent mai ales in Ardeal.

  Raportează
 • postat de Nic Luni, 12 Octombrie 2015 09:16 91.216.52.*** Link la comentariu
  4
  15

  Bun! Si pana la urma CAND se da drumul la caldura?
  O data, ceva???? De exemplu in Bucuresti au dat drumul de azi.
  Vorbele bune chiar nu tin de cald!

  Raportează
 • postat de da Luni, 12 Octombrie 2015 09:11 95.76.37.*** Link la comentariu
  2
  23

  Domnule Istrate sunteti bun de propagandist de partid,mai ales cand recunoasteti ca partidele s-au batut ,se bat ,si se vor bate pe numirea directorului la apaterm,ma rog calorgal!de ce?pentru ca genul acesta de companii de stat in Romania sunt rezervoare de bani pt partid si de contracte pt oligarhii orasului,din banii celor care nu au posibilitati sa scape de sistemul falimentar pe care cu onoare il reprezentati!oare de ce a dat faliment apaterm,cred ca stiti !nu o bagati pe aia cu ,oamenii nu si-au platit obligatiile ca nu tine!analizati politica trecuta de personal(neamuri,partid,cunostinte,relatii),politica de contracte cu furnizorii de materiale si servicii si o sa va minunati!nu exista nici un motiv sa credem ca noua societate va fi altceva atat timp cat Dvs.ati fost numit pe baza de canet de partid(oricare ar fi el).

  Raportează
 • postat de Marcela Avram Luni, 12 Octombrie 2015 08:51 5.13.220.*** Link la comentariu
  3
  16

  Faceti ceva va rog si cu administratorii de bloc, care jefuiesc locatarii. Spre exemplu dna Mihaela Ichim administrator la bl I1 din Tiglina 1, dar si la alte blocuri, incarca facturile intr-un mod efectiv grosolan. Si atunci cum vreti ca amaratii de pensionari sa va poata achita la timp si integral cand ei abia isi taraie zilele??

  Raportează
 • postat de GALATEAN Luni, 12 Octombrie 2015 08:46 5.13.130.*** Link la comentariu
  1
  30

  Galatenii nu trebuie sa se mai lase pacaliti si manipulati indiferent de ce partid!
  AM FOST PACALITI DE 25 DE ANI DE ACESTI " GUSTERi" POLITICI CARE SAU TOT ROTIT INTRE EI SI ORASUL ARATA JALNIC!!!
  SA AJUTE PE CE- SARACI SA-SI PUNA CENTRALE DE APARTAMENT SI TOTUL VA FI OK!

  Raportează
 • postat de IC Luni, 12 Octombrie 2015 08:36 5.13.144.*** Link la comentariu
  2
  27

  Iata ce a spus directorul Calorgal :"Când vede că trebuie să îşi schimbe centrala după 10 ani, se gândeşte: de ce să dau peste 10.000 de lei?" Bai nene, schimbam numai centrala iar una cu condensatie (cum vrea UE) costa 2600-3600 lei nu 10000 lei.Eu unul m-am lamurit ,probabil ca asa se vede si pretul Gcal prin ochii reprezentantului CL galatean. De fapt articolul in loc sa lamureasca mai mult ne abureste.....

  Raportează
 • postat de ss Luni, 12 Octombrie 2015 08:26 5.13.223.*** Link la comentariu
  2
  24

  Culmea tupeului, sistemul muribund e "viitorul" iar schimbarea unei centrale de 2.800 lei, "dupa 10 ani" costa 10.000 lei. Nu zau? A anuntat la Antena 3 sau la Romania TV? Miau, miau!

  Raportează
 • postat de arisiul Luni, 12 Octombrie 2015 08:08 5.13.171.*** Link la comentariu
  3
  37

  santeti nebuni la cap.de 20 de ani tot fug de hoti si tocmai am aflat ca se maresc impozitele pe case.am inceput contorizarea cu apometrele,dupa care mi s-au bagat nu stiu ce pierderi,am pus calorimetre si am inghetat de frig,mi-am pus centrala de apartament si m-au pus sa-mi izolez tevile ce traversau apartamentul,mai apoi sa platesc caldura ce trecea prin ele,le-am taiat de tot fiindca proiectul imi permitea si au gasit o teava pe la subsol pe care o platim toti fiindca trece caldura prin ea,acuma au scoso cu codul energetic al apartamentului si incadrarea acestuia,daca e anvelopat ori nu,intr-un cuvant bai oameni buni iata ce spunea parintele arsenie boca inainte de a muri;Vi se va lua si cenusa din vatra.

  Raportează
 • postat de Vasile Luni, 12 Octombrie 2015 07:35 5.13.142.*** Link la comentariu
  4
  33

  Mi se pare fenomenal directorul Calorgal. Mai ales felul in care lauda pe domn primar.

  Citez: "Cei mulţumiţi de sistemul centralizat, care au rămas, sunt în jur de 40.000." - dupa ce recunoaste inainte ca sunt oameni care nu au bani sa isi puna centrala, are tupeul de a-i declara pe acestia "multumiti de sistem"? Asta este una dintre cele mai mari jigniri pe care le-am primit de la unul platit din banii mei.

  Zdrang are dreptate, nu esti OBLIGAT sa iti schimbi centrala la 10 ani! Poate ca domn director ar trebui sa isi ia mai multe informatii corecte, ca reprezinta ditamai vaca de muls... Scuze, voiam sa spun companie serioasa.

  Personal, cred ca iarna asta chiar va fi caldura, ca urmeaza an electoral si Stan vrea inca un mandat. Dar iarna urmatoare, cine ramane in sistem, pe romaneste, a pus-o. Fireste, conform lui Istrate, cei care vor ramane in sistem sunt OAMENI MULTUMITI.

  Ce mizerie!

  Raportează
 • postat de Traiasca si infloreasca CALOR GOL ! Luni, 12 Octombrie 2015 07:24 84.117.40.*** Link la comentariu
  2
  36

  Cum poate fi eficient un sistem de incalzire centralizat ce cara apa calda si caldura prin subsolul rece si inghetat al orasului pe zeci de km ? In marile orase ale lumii New York, Paris, Londra, Bruxelles nu exista asa ceva, e o inventie pur romaneasca, sa cari apa calda pe sub pamant sute de km prin reteaua de termoficare. In marile orase exista doar centrale de bloc (scara).

  Raportează
 • postat de Zdrang Luni, 12 Octombrie 2015 07:22 78.97.221.*** Link la comentariu
  2
  45

  Citat Directorul Calorgal:
  " Lumea se va întoarce în sistem, încet, încet. Când vede că trebuie să îşi schimbe centrala după 10 ani, se gândeşte: de ce să dau peste 10.000 de lei? "
  Acesta este un exemplu de dezinformare si manipulare grosolan.
  In primul rand: nu exista obligativitatea schimbarii centralei dupa 10 ani;
  In al doilea rand: realizarea unei instalatii de incalzire cu centrala proprie se poate face lejer cu cheltuieli de sub 10000 lei, iar o eventuala schimbare a centralei costa max 3000 lei.
  Ce nu zice in schimb politrucul de la Calorgal:
  Cheltuielile montarii unei centrale proprii si a instalatiei aferente se amortizeaza in cativa ani (5~8 ani); dupa acesti ani detinatorul face economii.
  Cu centrala proprie platesti cat consumi;
  Confortul oferit de un sistem cu centrala centrala proprie nu este nici pe departe egalat de confortul oferit de serviciile Calorgal
  Sentimentul de satisfactie in urma ruperii de un sistem centralizat care iti ofera servicii scumpe cand vrea, daca vrea, cum vrea si cat vrea este nepretuit.

  Raportează
 • postat de portavoce Luni, 12 Octombrie 2015 06:41 51.179.98.*** Link la comentariu
  3
  34

  Cand se va face tunelul, mall-ul si stadionul de 5 stele, atunci va semna lumea cu pusculita de partid calorgal.

  Raportează
 • postat de Marian Luni, 12 Octombrie 2015 06:29 82.137.11.*** Link la comentariu
  3
  44

  Am centrala veche.O so schimb in 10 ani dar acum una in condensare este 2700 ron se poate vedea pe piata.vara dau la gaz maxim 15 ron .Cat dau cei de la calorgal pe apa calda s gaz???? Va spun eu vreo 20 de ron de pers pe apartament si 25ron metru apa calda.Iarna am dat maxim 250 ron caldura si apa calda la 3camere asa ca terminati cu calorgalu hotilorrrrr!!!!! O CENTRALA COSTA 6000 RON CU TOTUL

  Raportează
 • postat de Satul de minciuni Luni, 12 Octombrie 2015 06:15 5.13.163.*** Link la comentariu
  2
  43

  Fratilor sunt satul de minciuni
  De cel putin 4 ani nu am apa calda asta datorita restantierilor din cauza asta mi-am tras centrala.
  Caldura care venea inainte de la punctul termic de abia dezmortea aerul din camera
  Blocul in care locuiesc desi este plasat pe o zona buna a orasului are niste oameni de foarte proasta factura. Nu mai spun de debransarile repetate si pe termen lung de la apa rece.
  Voi credeti ca se vor rebransa oamenii din Galati la sistemul centralizat?
  Luati situatia celor cu centrale termice proprii de la Distrigaz si veti vedea ca sunt cateva zeci d emii de centrale proprii si au ramas in sistem cateva sute de rau platnici. Dar fiindca se vrea sa existe sistemul centralizat tot aruncati in fata niste situatii rasturnate a realitatii.
  Sistemul nu mai poate merge asa. sa nu uitam ca tevile de transport din Electrocentrale sunt supradimensionate si erau calculate pt consumul din oras de acum 30 de ani.
  Domnule Primar vedeti va rog realitatea in fata si deabia atunci vorbiti

  Raportează
 • postat de ioan Luni, 12 Octombrie 2015 05:48 79.116.97.*** Link la comentariu
  2
  39

  Nu ati facut nimic pana acum, nici de acum nu veti face . Oricum va urez SUCCES-uri in "visele" voastre.

  Raportează
 • postat de Inteleptul Luni, 12 Octombrie 2015 03:16 5.13.157.*** Link la comentariu
  2
  61

  Eu am fost obligat sa plec din sistemul centralizat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Blocul in care locuiesc nu mai are apa calda de la 1 aprilie 2015 si m-am saturat sa incalzesc apa la aragaz.
  Din luna august 2015 blocul meu a renuntat la apa calda pentru-ca in zona centrala a orasului Galati nu este apa calda si nu este rentabil sistemul centralizat pentru 5 consumatori de apa calda
  Eu nu pot sa uit niciodata urmatorul lucru grav - La -7 grade in luna februarie 2015 peste jumatate din orasul Galati a ramas fara caldura si
  apa calda. Acest lucru a fost un atentat la sanatatea locuitorilor din orasul Galati. Imi pare foarte rau ca autoritatile din orasul Galati nu a res-
  pectat Constitutia Romaniei.
  M-am saturat de scandaluri,amenintari si de incompetenta autoritatilor din orasul Galati
  La sfarsitul lunii septembrie 2015 mi-am pus centrala termica si am scapat de SISTEMUL CENTRALIZAT FALIMENTAR de incalzire a orasului Galati.
  Acum mi-am adus aminte de urmatoarea informatie - Din cele 320 orase cu sistem centralizat de incalzire din Romania au ramas numai 67 de orase cu sistem centralizat de incalzire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Vreau sa va spun in anul 2015 foarte multi galateni si-au pus centrale termice legal si ilegal.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.