Cine lărgeşte STRADA TRAIAN şi cu ce preţ. LICITAȚIE FINALIZATĂ

Cine lărgeşte STRADA TRAIAN şi cu ce preţ. LICITAȚIE FINALIZATĂ
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Nu mai puţin de 3.096.170 de lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru lărgirea carosabilului străzii Traian la patru benzi, pe segmentul Piaţa Centrală - strada Brăilei. Licitaţia, care a avut un preţ total estimativ de plecare de 4.399.585 de lei a fost câştigată, potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, de Asocierea SC Citadina ’98 SA & SC Vega ’93 SRL, care a oferit cel mai mic preţ, în condiţiile în care s-au depus, în total, şase oferte.

Asocierea va executa lucrări de construcţii de drumuri, lucrări pentru conducte de alimentare cu apă şi lucrări de construcţii de canalizări de ape pluviale. Conform fişei de date, durata contractului este de şase luni.

După cum v-am mai informat, municipalitatea doreşte extinderea părţii carosabile de la şapte la 14 metri (patru benzi de circulaţie), pe segmentul cuprins între străzile Brăilei şi Tecuci. De ce? Pentru că, după cum se arată în documentaţia de proiectare realizată de SC Sirius Proiectare Studii SRL - firmă plătită de Primărie cu 65.680 de lei fără TVA - strada Traian are, pe sectorul cu pricina, un profil caracteristic străzilor de categoria a III-a şi, odată cu creşterea intensităţii traficului, se impune eliminarea acestui punct de strangulare a circulaţiei şi aducerea la parametri normali pentru arterele de categoria a II-a. Lărgirea străzii la patru benzi, plus trotuarele de câte 1,5 metri, se va realiza printr-un coridor de expropriere în suprafaţă de 3.154 metri pătraţi. O expropriere pentru care sumele individuale aferente despăgubirilor acordate proprietarilor se ridică la 4.706.415 de lei cu TVA.

Pentru ca asocierea să aibă cale liberă, Primăria a atribuit direct, fără licitaţie, firmei SC Dascon Global Construct SRL demolarea imobilelor peste care va trece strada, plătind, aşa cum v-am informat, 440.023 de lei fără TVA. Firma are sediul social în sat Viile, comuna Fârţăneşti, şi are ca asociat unic pe Marian Dodu, care este şi administratorul companiei.

Citit 6117 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.