ABSURD DE GALAŢI/ Imobilizată la pat din cauza unei dale lipsă

ABSURD DE GALAŢI/ Imobilizată la pat din cauza unei dale lipsă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Şocant, dar adevărat! Este păţania unei gălăţence, plecată peste Ocean, care în toamna trecută s-a întors în Galaţi pentru o vacanţă de cinci săptămâni. Avea în plan multe întâlniri cu prietenii, o excursie la mănăstirile din Moldova, dar… planurile i-au fost năruite, într-o clipă de neatenţie, de o pavelă lipsă din zona Modern. Tocmai ce admirase trotuarul de pavele şi îşi ridicase privirea spre o vitrină când… s-a trezit pe jos, cu genunchii zdreliţi de pavajul pe care tocmai îl admirase. Atunci a realizat că a călcat în golul lăsat de o pavelă care lipsea. A crezut că nu e nimic serios, dar peste trei zile genunchii i s-au inflamat, iar durerile au devenit insuportabile. În urma unui control medical a primit diagnosticul de „artrită”, deşi simptomele ei nu corespundeau acestei maladii. Pentru că ambii genunchi îi înţepeniseră, a pus punct vacanţei şi s-a întors peste Ocean. Adevărata problemă avea să iasă la un RMN: fractura de menisc la ambii genunchi! Aşa că vor urma câteva luni de imobilizare la pat.

„Dacă se întâmpla aici, aş fi fost răsplătită «generos» pentru tot necazul. Nu mă plâng şi nu acuz pe nimeni. Dar mă întrebam astăzi: oare a înlocuit cineva pavela lipsă? Şi câte alte persoane or fi păţit la fel ca mine?! Ar fi bine să ştie lumea că o pavelă lipsă îţi poate face mari probleme! Dar nu doresc nimănui să i se întâmple, poate, şi mai rău”, ne-a transmis gălăţeanca. Îi dorim însănătoşire grabnică!

În ceea ce priveşte pavela şi genunchii nenorociţi, ce-ar mai fi de spus? Am scris de nenumărate ori, la sesizarea cititorilor noştri, dar şi din proprie iniţiativă, despre starea absolut dezastruoasă a trotuarelor din Galaţi, chiar şi a celor din zone centrale foarte circulate. Anul trecut s-a mai reparat câte ceva, dar nici pe departe suficient, e destul să ne uităm la trotuarul din Micro 18, dintre Farmacia Hygeia şi Dunărea Mall, de exemplu.

Zi de zi, de la copii care abia învaţă să meargă, la bunici care nu mai au pasul foarte sigur, suntem cu toţii în pericol să ne rupem nu doar genunchii, ci şi gâtul, într-un Galaţi care a ajuns neprietenos cu toate categoriile de cetăţeni.

Absurd, dar adevărat!

Citit 3506 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2016 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.