FOTO/ S-a făcut pace? Primarul ales şi consilierii locali au ACTE ÎN REGULĂ
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

FOTO/ S-a făcut pace? Primarul ales şi consilierii locali au ACTE ÎN REGULĂ
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)


Ionuţ Pucheanu şi Nicuşor Ciumacenco şi-au strâns mâinile, s-au îmbrăţişat şi s-au pupat * Moment de reculegere pentru Doruleţ Resmeriţă * Primarul în funcţie, Marius Stan, şi parlamentarii Eugen Durbacă şi Eugen Chebac au lipsit de la ceremonie


Într-o atmosferă relaxată, cu aplauze reciproce, dar şi cu şampanie şi fursecuri oferite de primarul ales, Ionuţ Pucheanu, aleşii locali ai Galaţiului şi-au primit ieri, în Sala Mare a Palatului Administrativ, certificatele doveditoare de consilier, respectiv, de primar, din partea judecătoarei Diana-Mihaela Oancea, preşedinta Biroului Electoral Municipal. Înainte de începerea evenimentului, politicienii au socializat pe bisericuţe (de partid), Ionuţ Pucheanu având grijă să treacă pe la fiecare grup politic, pentru a schimba o vorbă, o glumă. Marii absenţi au fost senatorul ALDE Eugen Durbacă, primarul în funcţie Marius Stan, deputatul Eugen Chebac (UNPR) şi independenta Daniela-Simona Vreme.

Mesaj de pace şi conlucrare


Înainte de a le înmâna documentele, judecătoarea Daniela-Mihaela Oancea a ţinut să le adreseze noilor aleşi îndemnul de a continua ceea ce a fost bun în mandatul care se încheie şi de a veni cu idei şi planuri de viitor: „Chiar dacă până acum aţi fost competitori electorali şi s-au încrâncenat, poate, mai mult sau mai puţin, unele dueluri între dumneavoastră, de azi înainte va trebui să vă daţi mâna şi să reprezentanţi comunitatea gălăţeană. Avem nevoie de un oraş curat, de un oraş cu străzi pe care să nu ne rupem maşinile, un oraş în care să ne bucurăm că ne ducem viaţa de zi cu zi. Vă urez un mandat cât mai liniştit şi cât mai fructuos, şi să vă dea Dumnezeu multă înţelepciune în tot ceea ce faceţi”.

Cu emoţii, dar fără resentimente


"Îl am alături pe cel care s-a bătut la sânge cu următorul contracandidat, cu dl Ciumacenco”, l-a anunţat judecătoarea pe Ionuţ Pucheanu, care s-a simţit dator să intervină: „Nu s-a lăsat cu sânge!”. „Nu chiar! Duelurile au fost de aprige, noi le-am resimţit la nivelul Biroului Electoral Municipal. Ceea ce este de apreciat este faptul că amândoi aţi beneficiat de un sprijin electoral destul de substanţial, diferenţa a fost destul de mică, dar cred că indiferent ce va fi de acum încolo trebuie să conlucraţi pentru că fiecare poate veni cu idei, cu proiecte interesante şi utile pentru oraşul Galaţi”, a spus judecătoarea, înainte de a-i oferi lui Ionuţ Pucheanu certificatul de ales în funcţia de primar al Galaţiului.

"E un moment mai mult decât emoţionant, este prima oară când particip şi câştig această competiţie! Le mulţumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine în această campanie şi care au pus umărul la această victorie muncită, le mulţumesc cetăţenilor care mi-au dat girul, le mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot şi celor care nu m-au votat, pentru că, aşa cum am mai spus, lucrul acesta mă obligă în a-i convinge pe cât mai mulţi că am fost alegerea bună de la bun început, doar că trebuie să le arăt încă o dată că meritam mai mult din partea lor. Le mulţumesc şi competitorilor, pentru modul mai mult decât decent în care şi-au dus la bun sfârşit campania electorală. Să dea Dumnezeu să fie patru ani de zile presăraţi cu succese şi cu înţelegeri între noi. Şi să nu apucăm să vadă doamna preşedinte sânge, aşa cum spunea, deşi nu a fost cazul”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Cine şi-a primit certificatul


Unul câte unul, în ordinea grupurilor politice, aleşii locali au venit să-şi primească documentele. Grupul PSD a fost prezent în formulă completă: Zanfir Ilie, Cristian-Sorin Enache, Marcela-Daniela Costea, Bogdan-Ionuţ Ardean, Silviana Ciupercă, Hristache Bogatu, Lucian-Valeriu Andrei, Desilia Cocu, Claudiu-Ionuţ Vasile. Înmânarea certificatelor către consilierii PNL - Nicuşor Ciumacenco, George-Cătălin Stângă, Claudiu Iacob, Onuţ-Valeriu Atanasiu, Laurenţiu Ichim, Ion Cordoneanu - a fost marcat de un moment de reculegere pentru regretatul Doruleţ Nelu Resmeriţă.

Din partea ALDE au intrat în posesia certificatelor de ales Cristian Dima, Florin Râclea şi Eugen Găvan, iar din partea UNPR - Picu Apostol Roman şi Alexandru Marian. Când au fost strigate numele lui Eugen Durbacă şi Eugen Chebac, şi ei pe lista de consilieri, replica din sală a fost aceeaşi: cel mai probabil aceştia vor rămâne parlamentari.

Din partea PMP, şi-au primit documentele Cătălin Cristache - care a ţinut să precizeze că va opta pentru Consiliul Judeţean, şi Oana-Claudia Iurescu.

Ar mai trebui spus că Ionuţ Pucheanu a ţinut să dea mâna, să-i felicite, să-i îmbrăţişeze şi să-i sărute pe obraji pe toţi cei care şi-au ridicat mandatele de consilier local, inclusiv pe cel care i-a fost principal contracandidat, Nicuşor Ciumacenco. Apoi i-a invitat pe noii aleşi să ciocnească împreună un pahar de şampanie.

Citit 15628 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2016 18:58

15 comentarii

 • postat de Dana
  Marți, 14 Iunie 2016 19:33
  188.76.87.***
  Un sfat..
  Pentru cei din PSD Galati. Domnilor ..chiar nu mai aveti oameni in acest MARE partid? Aceeasi, aceeasi ....gen Zanfir Ilie, Hristache Bogatu. Cu scuzele de rigoare..au imbatrinit !Dupa atita ani de, in ghilimele, condus....cred ca, ar fi timpul sa iasa la pensie si sa stea pe banca de rezerva a PSD-ului. Sa vina generatia tanara! Cu idei, cu putere de viata si cu interes pentru municipiu, pentru galateni si nu pentru propriul interes. Cred ca , in toti acesti ani au adunat destul!!!! Lasati locul la altcineva!! Daca si cei tineri nu vor face nimic.. asta e! Dar merita si ei o SANSA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de jean valjean
  Marți, 14 Iunie 2016 18:58
  95.76.32.***
  in romania acum e vremea hotilor.........
  2
  5
  Raportează
 • postat de macovei
  Marți, 14 Iunie 2016 17:44
  89.137.137.***
  Toti sunt o clica si vor fura si vor ingropa Galatiul ! Se vede cu ochiul liber! Vrem locuri de munca !
  2
  3
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 14 Iunie 2016 14:12
  5.13.203.***
  Da-le draq de lumini, Puchene! Degeaba avem lumini ca sa ce? Sa ne vada cainii vagabonzi mai bine cand ne musca? Sau se vedem mai bine gropile din asfalt ca sa le evitam? Dar stai, ca daca stam cu ochii pe lumini fix in gropi o sa dam... In rest, s labe sanse ca in viitorii 4 ani sa nu mai facem ce facem acum: DAM PRIN GROPI SI NE MANANCA CAINII...Da, astea erau expresii cu sens figurat , dar in Galati ele sunt la PROPRIU!
  2
  6
  Raportează
 • postat de Alegatorii nu inteleg ! A fost sau nu frauda la vot ?
  Marți, 14 Iunie 2016 12:25
  5.13.247.***
  Si daca a fost , de ce se impart certificatele de" alesi " ? Conform articolului " Puterea va arata cum s-au fraudat alegerile ! " din 12.06.2016 , publicat in cotidianul national " Puterea " , au fost consemnate 9200 de voturi ilegal in sistem in mun. Galati , lucru ce ar putea rasturna ordinea intre primii 4 clasati !!! Cum clarificam daca votam degeaba sau nu ?
  6
  10
  Raportează
 • postat de john
  Marți, 14 Iunie 2016 12:03
  5.13.171.***
  Bravo gălățeni !Faptul că nu am ieșit la vot ne-a adus în fata faptului împlinit! Poza din acest articol vorbește de la sine.
  4
  14
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 14 Iunie 2016 11:50
  81.12.148.***
  Veselie mare, imbratisari si pupaturi ca la nunta. Masa si dansul vor dura 4 ani. Iar la sfarsit se va strange darul. Pentru altii 4 ani.
  2
  12
  Raportează
 • postat de Lucian-Freedom
  Marți, 14 Iunie 2016 10:32
  82.208.137.***
  Arer Galatiul primar si majoritate in CL? Spor la treaba! E mult de munca!
  20
  7
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Marți, 14 Iunie 2016 09:11
  5.13.215.***
  Ei de fapt sunt La grande fagmilia, noi suntem fraierii care i-am votat si ne-am certat pe argumente. Acum isi impart linistiti cascavalul conform algoritmului in timp ce fraierii de cetateni se uita si balesc. Sa va fie de bine,dragi alesi, noi ne intoarcem la traiul nostru mizer!
  2
  34
  Raportează
 • postat de toto
  Marți, 14 Iunie 2016 08:48
  194.105.20.***
  Sampanie, piscoturi... veselie. Ce sarbatoriti? Moartea Galatiului? Sau meciul Romania - Franta?
  Nu va mai dati atatea certificate si pupaturi, treceti la treaba mai rpd daca aveti e gand sa faceti ceva....desi ma indoiesc... e vara
  trebuie sa va duceti la mare sa va relaxati dupa campanie.
  2
  34
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Marți, 14 Iunie 2016 08:38
  193.230.156.***
  Cred ca si cunoaste madam judecatoarea problemele cetatenilor. Mascareala de doi bani. Majoritatea sunt indivizi care clocesc de peste 25 de ani in politic .
  2
  29
  Raportează
 • postat de Iancu din Hunedoara
  Marți, 14 Iunie 2016 08:22
  91.208.234.***
  Q.E.D. - Se cearta doar de ochii lumii!
  Ce liberali, ce social-democrati, ce rosii, verzi, albasti...
  Cand e vorba de rosul osului se aseaza toti la locurile lor si se pun pe hapait. Apoi se pupa, si se pun la nanitza pentru inca patru ani.
  Totul sub privirile tov. educatoare, tanti aia legata la ochi si cu mana intinsa
  0
  29
  Raportează
 • postat de linte-me
  Marți, 14 Iunie 2016 07:20
  79.116.97.***
  jos garajele madness
  5
  26
  Raportează
 • postat de pristanda
  Marți, 14 Iunie 2016 02:19
  5.13.240.***
  Caragiale, este zeul nostru!
  4
  26
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 14 Iunie 2016 00:25
  5.13.232.***
  INDIFERENT de abrevierele pentru prostit masele ca-i pdl, pnl, alte litere dizgratioase gen miscara popo lara... catunul Galati este terminat economic si social! FELICITARI domnilor! Ati distrus tara si mai ales orasul in 26 de ani! RIP fost Oras Covurlui!
  5
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.