S-a constituit noul Consiliu Local Galați. IONUȚ PUCHEANU a depus jurământul de primar (FOTO)
Foto: Foto Remus Basalic

S-a constituit noul Consiliu Local Galați. IONUȚ PUCHEANU a depus jurământul de primar (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)


Primarul Ionuţ Pucheanu şi viceprimarii Cristian-Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR) formează noua echipă de conducere a municipiului


Ionuţ Pucheanu a depus ieri jurământul de primar al municipiului Galaţi în faţa Consiliului Local legal constituit. Cel care i-a oferit tânărului edil eşarfa tricoloră de primar şi cheia oraşului Galaţi nu a fost, aşa cum ar fi trebuit, Marius Stan, ci preşedintele de şedinţă, social-democratul Cristian-Sorin Enache. Motivul pentru care fostul primar nu i-a predat simbolurile funcţiei de primar este acela că, la momentul învestirii în funcţie, Marius Stan nu se mai afla în sală, el părăsind şedinţa imediat ce mandatul de consilier local i-a fost invalidat. Singurele propuneri pentru funcţiile de viceprimari au fost Cristian-Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR).

"Voi încerca să nu fac aceleaşi greşeli ca fosta administraţie"


"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Cei care nu m-au votat nu fac decât să mă ambiţioneze ca în următorii patru ani să le demonstrez că nu au făcut alegerea bună şi poate că a doua oară îi voi convinge. Voi fi primarul tuturor gălăţenilor. Voi încerca să nu fac aceleaşi greşeli pe care le-a făcut administraţia trecută", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

"Priorităţile sunt extrem de multe pentru că Galaţiul a aşteptat prea multă vreme o echipă care chiar să îl pună pe o direcţie bună. Cred că, în momentul de faţă, această echipă s-a format, sunt extrem de încrezător. Prima chestiune pe care încercăm să o rezolvăm şi sunt sigur că vom reuşi, problema apei calde, care, pe 1 iulie, dacă nu ajungem la un acord cu CET, poate fi suspendată. Prin urmare, discuţiile trebuie reluate imediat şi cred că până la sfârşitul săptămânii s-ar putea să avem chiar o şedinţă de consiliu de îndată, pentru alocarea de noi fonduri pentru acest serviciu.

Voi încerca să duc la bun sfârşit toate proiectele care au fost începute, şi sunt viabile, de către fosta administraţie, pentru că nu putem să ştergem cu buretele tot ce s-a făcut, nu putem fi într-un continuu start-up. În rest, voi începe să implementez marea majoritate a măsurilor pe care, în campania electorală, am promis că le voi lua. Şi dl primar Stan a preluat în urma unui audit, şi eu voi prelua activitatea în urma unui audit, pentru că e normal să ştii exact de unde pleci şi încotro te îndrepţi", a declarat Pucheanu, promiţând că îl va invita pe Stan la inaugurarea investiţiilor pe care le-a început.

Cine este Cristian-Sorin Enache


Cristian-Sorin Enache a fost ales viceprimar al municipiului Galaţi cu 18 voturi "pentru" şi şase abţineri, la vot fiind prezenţi 24 de consilieri. Enache are 48 de ani, este inginer metalurg şi se află la al doilea mandat de consilier local. Se mândreşte că a trecut prin toate etapele: muncitor la ICMRS, şef de echipă, maistru, inginer şef, preşedinte CA şi director general la SC Inconfren SA, a fost director executiv la Gospodărirea Apelor, iar în prezent are propria firmă de reparaţii şi întreţinere nave, cu 21 de angajaţi.

"Mi-ar plăcea foarte mult să mă ocup de partea de gospodărire a oraşului, este o activitate care a fost lăsată de-o parte, toţi primarii s-au axat pe proiecte mari, iar oraşul aţi văzut cum arată: parcurile au iarba până peste bănci, pe trotuare îţi rupi picioarele, Plaja "Dunărea" nu mai spun ce probleme are. Dar cea mai mare ghiulea care ne atârnă de picior este cea a încălzirii. În afară de două strategii, nu avem, practic, nimic concret, nici măcar un inventar real al consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat", a declarat noul viceprimar.

Cine este Picu Apostol Roman


Picu Apostol Roman a fost ales viceprimar cu 15 voturi "pentru" şi nouă nule. Are 48 de ani, este jurist şi se află la al treilea mandat de consilier local. A fost director la Protecţia Plantelor, apoi la Administraţia Domeniului Public şi Privat al Consiliului Judeţean, iar de mai bine de trei ani conduce Cantina de Ajutor Social. "După opt ani de Consiliu Local, membru şi preşedinte al Comisiei de Servicii Publice, aproape 12 ani de directorat, cred că funcţia de viceprimar nu mă prinde pe picior greşit. Cred că pot gestiona această funcţie. Îmi doresc să intrăm în cartiere, în zonele unde oamenii îşi plimbă copiii, unde sunt deranjaţi de trotuarele sfărâmate, unde este nevoie de o mână de gospodar. Eu cred că, în mine, CL are un ochi avizat, care să vadă şi soluţia unor probleme", a declarat noul viceprimar.

Citit 11981 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2016 21:06

12 comentarii

 • postat de Cetateanul care a fost la vot
  Miercuri, 29 Iunie 2016 13:27
  82.137.13.***
  Cati dintre voi cei ce ati comentat ati fost la vot??? Daca nu ai stikerul de la sectia de votare , TACI! Media de varsta de la sectia de votare unde am participat a fost de 55 de ani intr-un cartier tanar , M19. TACI daca nu ai votat !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ada
  Marți, 28 Iunie 2016 20:33
  89.136.186.***
  n-am cuvinte..vreau sa vad ca si in galati macar acum la inceput asa cum o vad pe Firea la Bucuresti , se apuca cineva si de munca. Pana acum vad doar jonglerii de partid, interese ale sefilor de partide. Vreau sa-l vad pe nou primar ca ne anunta o data cu ce incepe treaba in Galati. Hai primare, esti tanar, arata ce poti..daca esti in stare de ceva. !!!!!!!!!!!!!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 28 Iunie 2016 17:01
  85.195.225.***
  E adevarat ca mai toata clasa politica din RO e corupta si sunt foarte putini politicieni din RO sa fi reusit sa aiba realizari pentru comunitatea care i-a ales. Totusi PSD e de departe cel mai corupt partid care nu are nici o realizare majora la nivel national sau local, au numai oameni slab pregatiti, numai oportunisti corupti, fosti comunisti, si multi naivi in special de varsta a treia care nu au asteptari de la viata. E normal sa vorbim de PSD aici mai mult pentru ca ei sunt la putere si tot ei au condus orasul asta vreme de 26 de ani cu mici exceptii. Daca PSD nu e partid de hoti, prosti, incompetenti si oportunisti de ce atunci ca partid de STANGA care reprezinta "clasa muncitoare" nu-i aresteaza pe cei din PDL, PNL, etc. si mai mereu blocheaza justitia in combaterea coruptiei? Cum e posibil ca liderul acestui partid condamnat penal sa fie ales fara alegeri libere si la vedere? Cum e posibil ca liderul unui partid de stanga sa aiba asa multa avere intr-o tara asa saraca? In Marea Britanie liderul laburistilor (partid muncitoresc de stanga) circula cu bicicleta nu cu Mercedes si nu locuieste la vila. PSD a produs deloc plus valoare in aceasta tara, a furat tot ce se putea fura, a facut trafic de posturi cheie in administratia publica, etc. Atata timp cat PSD exista in Romania, tara nus e poate dezvolta rapid. Diferenta dintre PSD si PNL...e ca si cum comparam Galati (PSD) cu Timisoara (PNL) sau Cluj. Si acolo e coruptie mare, inca se fura dar totusi orasele sau dezvoltat altfel. DATI un exemplu de oras dezvoltat economic cat de cat in RO care sa nu fie condus aproape numai de PSD ca Galati????
  Romania trebuie sa scape de raul cel mare numit PSD apoi PDL si PNL in aceasta ordine sau reformarea completa a acestor partide ceia ce mi se pare imposibil!!!

  PSD a distrus Galati-ul si zona Moldovei & Olteniei in general.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Marți, 28 Iunie 2016 15:05
  5.13.222.***
  Niste combinatori ordinari protapiti in fruntea orasului gratie lipsei de discernamant a asa-zisilor galateni adusi de comunisti sa construiasca combinatul.Spor la furat baieti ca la asta va pricepeti cel mai bine! Si nu uitati de beizadeaua lui Pintea, dati-i si lui o functie sa manance si gura lui ceva!
  1
  11
  Raportează
 • postat de eugenia
  Marți, 28 Iunie 2016 14:51
  5.2.209.***
  A-ti introdus deja o nouă taxa d-l primar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de PNL = PDL partid mafiot
  Marți, 28 Iunie 2016 13:28
  77.247.181.***
  Bai Pucheanule pune mana si demoleaza in continuare dughenele si maghernitele pe care unii le numesc "garaje". Astia nu au autoturisme ce naiba nu intelegi? Au impanzit orasul mizeriile astea de dughene, sunt pe trotuare, pe spatiile verzi, in parcuri, peste locurile de joaca... Pune mana si demoleaza dughenele si ca sa nu zica lumea cine stie ce...VINO SI INCEPE DEMOLAND GARAJUL MEU. ITI DAU SI EU O MANA DE AJUTOR, DAR NUMAI CU CONDITIA SA FACI LOCURI DE PARCARE, PARC SAU LOCURI DE JOACA, DAR NU SA LE LASI RUINE.

  AS FI MULT MAI MULTUMIT SA VAD O RECONDITIONARE, O MODERNIZARE A ORASULUI VAZAND DEMOLATE TOATE GARAJELE SI PUS ALTCEVA IN LOC.

  CE NU INTELEGI CA ORASUL ASTA TREBUIE AERISIT URGENT.


  @ Ionescu

  Daca PSD = partid de hoti si prosti atunci PNL-ul care ii are pe PDL-istii ce taiau salarii, pensii, inchideau spitalele si indatorau tara la FMI pentru n generatii ce sunt?

  PNL(PDL) = partid de MAFIOTI ORDINARI, MAMA HOTILOR SI MAMA PROSTILOR.


  =========
  Viata Libera cand naiba o sa invatati sa postati toate comentariile oamenilor si mai ales asa cum sunt, fiindca asta este opinia lor liber exprimata, democratica.
  9
  16
  Raportează
 • postat de Ionescu
  Marți, 28 Iunie 2016 11:55
  85.195.225.***
  Cand vezi cine a ajuns sa conduca din nou orasul Galati, noi cei care am plecat...ne face fortat sa nu ne mai dorim sa ne intoarcem vre-o data?! Nu exista oras in tara condus de reprezentanti PSD care sa nu fie la polul saraciei, mizeriei, coruptiei extrem de ridicate, etc.
  Acest primar si echipa lui din spate nu au obiective bine definite in special economice in sprijinul populatiei, nu au nimic care sa ne dea vre-o speranta. PSD = partid de HOTI & PROSTI!!!
  9
  17
  Raportează
 • postat de Lus
  Marți, 28 Iunie 2016 11:36
  89.137.230.***
  Promisiunile sunt frumoase . Sa vedem indeplinirea lor si veti fi alesi mereu la 4 ani . Deci la treaba domnilor !
  7
  3
  Raportează
 • postat de diego
  Marți, 28 Iunie 2016 11:16
  89.137.231.***
  Dl.Picu Roman putea sa faca aceste lucruri si in mandatul lui Marius Stan pentru ca in permanenta a fost trena lui si l-a laudat. In campania electorala i-a ridicat numai osanale.
  1
  16
  Raportează
 • postat de Misu
  Marți, 28 Iunie 2016 10:44
  193.230.156.***
  Am sperat mai multe de la noul Primar, dar dupa ce echipa si-a format, ori il manevreaza papusarii de partid ori nu stie sa-si aleaga oamenii. Picu Roman viceprimar ?!
  1
  22
  Raportează
 • postat de Cetățean
  Marți, 28 Iunie 2016 07:12
  89.136.231.***
  Și cânii aflați pe străzi mă deranjează.
  2
  17
  Raportează
 • postat de Valeu mama...
  Marți, 28 Iunie 2016 07:05
  108.245.201.***
  Rasu' plansu'......vai s-amar v-asteapta ....
  2
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.