Hotărârea de CONSTITUIRE a Consiliului Judeţean Galați, ANULATĂ! Justiţia îi dă dreptate fostului primar MARIUS STAN

Hotărârea de CONSTITUIRE a Consiliului Judeţean Galați, ANULATĂ! Justiţia îi dă dreptate fostului primar MARIUS STAN
Evaluaţi acest articol
(238 voturi)

Marius Stan va putea depune jurământul de ales * Urmează plângeri penale împotriva celor care l-au "executat politic"


Magistraţii Tribunalului Galaţi dau de pământ cu politicienii locali, care au decis să interpreteze democraţia şi legea după bunul lor plac şi să se opună validării mandatului de ales al fostului primar Marius Stan, obţinut în urma alegerilor din data de 5 iunie, prin votul gălăţenilor.

Ieri, 10 august, instanţa nu doar că a admis contestaţia formulată de fostul edil-şef şi a obligat Consiliul să-i valideze mandatul în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei, dar a anulat, prin decizie definitivă, întreaga hotărâre de constituire a Consiliului Judeţean, ceea ce înseamnă că forul legislativ judeţean nu a fost constituit legal. Tot ieri, magistraţii au anulat şi hotărârile prin care au fost aleşi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, în persoana lui Costel Fotea (PSD), respectiv Gigel Istudor (PSD) şi Florinel-Petru Gasparotti (ALDE). Consiliul Judeţean poate face recurs la Curtea de Apel Galaţi, însă doar pentru a ataca decizia instanţei cu privire la alegerea şefilor Consiliului Judeţean.

Pe lângă acestea, Consiliul Judeţean va trebui să-i plătească cheltuieli de judecată, din bani publici, lui Marius Stan în sumă de 1.350 de lei, din cauza unor orgolii politice, care ajung în final să fie decontate de către gălăţeni.

Informaţia privind hotărârea de ieri a magistraţilor ne-a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, preşedintele acestei instanţe, judecătorul Robert George Florea.

Mai mult decât atât, există posibilitatea ca toate hotărârile adoptate de aleşii judeţeni, de la constituire şi până în prezent, să fie declarate nule şi astfel să fie supuse din nou votului, numai că de data aceasta într-un Consiliu legal constituit.

Cum configuraţia politică s-a schimbat, după fuziunea PMP-UNPR, este posibil ca PSD să fie blocat în Consiliu, alături de ALDE, din lipsă de aliaţi, astfel că este posibil să asistăm la surprize în ceea ce priveşte majoritatea politică în noul Consiliu Judeţean, precum şi în ceea ce priveşte şefii acestuia.

O decizie care dă fibrilaţii partidelor

Hotărârea magistraţilor i-a lăsat fără grai pe politicienii locali, inclusiv pe preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, care a recunoscut că nu se aştepta la o astfel de decizie. „Nu mă aşteptam la această decizie a instanţei. Probabil va trebui să atacăm hotărârea... Nu ştiu ce să vă spun acum. Vom vedea ce este de făcut, după ce vom primi motivarea. Probabil Consiliul Judeţean va trebui să se constituie din nou”, ne-a declarat, vădit surprins, şeful Consiliului Judeţean.

Urmează plângeri penale

Contactat telefonic, fostul primar al municipiului Galaţi ne-a declarat: „S-a făcut dreptate, pentru că ceea ce mi s-a întâmplat, la comanda lui Dan Nica, împreună cu Durbacă şi Chebac, este o crasă ilegalitate, din dorinţa de a mă umili. Iată că în final ei sunt cei umiliţi şi trebuie să plătească”. Marius Stan a precizat că aşteaptă să se finalizeze şi procesul îndreptat împotriva Consiliului Local, cu termen pe data de 24 august, tot la Tribunal, după care va face o serie de plângeri penale. „Va fi şi o urmare în penal, pentru că ceea ce au făcut ei este abuz în exercitarea unei funcţii alese, cu obţinerea de foloase necuvenite pentru terţi”, ne-a declarat fostul edil-şef.

Dacă magistraţii vor da o soluţie identică şi în procesul îndreptat împotriva Consiliului Local, forul legislativ local va trebui de asemenea să reia şedinţa de constituire, la fel cum va trebui reluată procedura şi pentru alegerea celor doi viceprimari. Bineînţeles că în aceste situaţii, politicienii locali nu se vor mai putea opune validării mandatelor de ales ale lui Marius Stan. Fostul edil-şef va putea depune jurământul atât în Consiliul Judeţean, cât şi în cel Local, iar în final va trebui să opteze pentru unul din cele două mandate.

Reamintim că fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, a fost lăsat, pe data de 27 iunie, de către PSD, ALDE şi fostul UNPR, pe tuşa Consiliilor Judeţean şi Local, deşi îşi câştigase, prin voturile gălăţenilor, câte un mandat în ambele foruri legislative. Marius Stan a declarat încă de atunci că va ataca în instanţă hotărârile adoptate „pentru că este absolut ilegal ceea ce au făcut. Nu pentru că ţin cu orice preţ să fiu consilier, pur şi simplu vorbim de democraţie! Ce i se întâmplă lui Stan i se poate întâmpla oricui!”.

Fostul primar al Galațiului MARIUS STAN, ”executat” politic - CLICK AICI pentru detalii

Voinţa alegătorilor, aruncată la gunoi - PENTRU DETALII, CLICK AICI

Citit 16866 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.