Hotărârea de CONSTITUIRE a Consiliului Judeţean Galați, ANULATĂ! Justiţia îi dă dreptate fostului primar MARIUS STAN

Hotărârea de CONSTITUIRE a Consiliului Judeţean Galați, ANULATĂ! Justiţia îi dă dreptate fostului primar MARIUS STAN
Evaluaţi acest articol
(238 voturi)

Marius Stan va putea depune jurământul de ales * Urmează plângeri penale împotriva celor care l-au "executat politic"


Magistraţii Tribunalului Galaţi dau de pământ cu politicienii locali, care au decis să interpreteze democraţia şi legea după bunul lor plac şi să se opună validării mandatului de ales al fostului primar Marius Stan, obţinut în urma alegerilor din data de 5 iunie, prin votul gălăţenilor.

Ieri, 10 august, instanţa nu doar că a admis contestaţia formulată de fostul edil-şef şi a obligat Consiliul să-i valideze mandatul în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei, dar a anulat, prin decizie definitivă, întreaga hotărâre de constituire a Consiliului Judeţean, ceea ce înseamnă că forul legislativ judeţean nu a fost constituit legal. Tot ieri, magistraţii au anulat şi hotărârile prin care au fost aleşi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, în persoana lui Costel Fotea (PSD), respectiv Gigel Istudor (PSD) şi Florinel-Petru Gasparotti (ALDE). Consiliul Judeţean poate face recurs la Curtea de Apel Galaţi, însă doar pentru a ataca decizia instanţei cu privire la alegerea şefilor Consiliului Judeţean.

Pe lângă acestea, Consiliul Judeţean va trebui să-i plătească cheltuieli de judecată, din bani publici, lui Marius Stan în sumă de 1.350 de lei, din cauza unor orgolii politice, care ajung în final să fie decontate de către gălăţeni.

Informaţia privind hotărârea de ieri a magistraţilor ne-a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, preşedintele acestei instanţe, judecătorul Robert George Florea.

Mai mult decât atât, există posibilitatea ca toate hotărârile adoptate de aleşii judeţeni, de la constituire şi până în prezent, să fie declarate nule şi astfel să fie supuse din nou votului, numai că de data aceasta într-un Consiliu legal constituit.

Cum configuraţia politică s-a schimbat, după fuziunea PMP-UNPR, este posibil ca PSD să fie blocat în Consiliu, alături de ALDE, din lipsă de aliaţi, astfel că este posibil să asistăm la surprize în ceea ce priveşte majoritatea politică în noul Consiliu Judeţean, precum şi în ceea ce priveşte şefii acestuia.

O decizie care dă fibrilaţii partidelor


Hotărârea magistraţilor i-a lăsat fără grai pe politicienii locali, inclusiv pe preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, care a recunoscut că nu se aştepta la o astfel de decizie. „Nu mă aşteptam la această decizie a instanţei. Probabil va trebui să atacăm hotărârea... Nu ştiu ce să vă spun acum. Vom vedea ce este de făcut, după ce vom primi motivarea. Probabil Consiliul Judeţean va trebui să se constituie din nou”, ne-a declarat, vădit surprins, şeful Consiliului Judeţean.

Urmează plângeri penale


Contactat telefonic, fostul primar al municipiului Galaţi ne-a declarat: „S-a făcut dreptate, pentru că ceea ce mi s-a întâmplat, la comanda lui Dan Nica, împreună cu Durbacă şi Chebac, este o crasă ilegalitate, din dorinţa de a mă umili. Iată că în final ei sunt cei umiliţi şi trebuie să plătească”. Marius Stan a precizat că aşteaptă să se finalizeze şi procesul îndreptat împotriva Consiliului Local, cu termen pe data de 24 august, tot la Tribunal, după care va face o serie de plângeri penale. „Va fi şi o urmare în penal, pentru că ceea ce au făcut ei este abuz în exercitarea unei funcţii alese, cu obţinerea de foloase necuvenite pentru terţi”, ne-a declarat fostul edil-şef.

Dacă magistraţii vor da o soluţie identică şi în procesul îndreptat împotriva Consiliului Local, forul legislativ local va trebui de asemenea să reia şedinţa de constituire, la fel cum va trebui reluată procedura şi pentru alegerea celor doi viceprimari. Bineînţeles că în aceste situaţii, politicienii locali nu se vor mai putea opune validării mandatelor de ales ale lui Marius Stan. Fostul edil-şef va putea depune jurământul atât în Consiliul Judeţean, cât şi în cel Local, iar în final va trebui să opteze pentru unul din cele două mandate.

Reamintim că fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, a fost lăsat, pe data de 27 iunie, de către PSD, ALDE şi fostul UNPR, pe tuşa Consiliilor Judeţean şi Local, deşi îşi câştigase, prin voturile gălăţenilor, câte un mandat în ambele foruri legislative. Marius Stan a declarat încă de atunci că va ataca în instanţă hotărârile adoptate „pentru că este absolut ilegal ceea ce au făcut. Nu pentru că ţin cu orice preţ să fiu consilier, pur şi simplu vorbim de democraţie! Ce i se întâmplă lui Stan i se poate întâmpla oricui!”.

Fostul primar al Galațiului MARIUS STAN, ”executat” politic - CLICK AICI pentru detalii

Voinţa alegătorilor, aruncată la gunoi - PENTRU DETALII, CLICK AICI

Citit 16484 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 00:10

25 comentarii

 • postat de Florin
  Marți, 16 August 2016 20:31
  77.247.181.***
  Si PNL-ul i-a invalidat abuziv mandatele lui Stan, chiar daca nu au facut-o pe fatza, sigur au facut-o pe ascuns, prin interpusi, prin relatiile pe care le au prin celelalte partide au facut-o incercand sa-i invalideze abuziv mandatele de consilier local si consilier judetean castigate de Stan la urne, prin voturile galatenilor, in mod democratic. Asa ca si PNL-ul e responsabil pentru invalidarea abuziva, ilegala, nedemocratica a mandatelor de consilier local si consilier judetean castigate de Marius Stan la urne prin voturile galatenilor. Dobre si Ciumacenco au platit si ei niste polite desi se afisau cu moaca lor de neprihaniti.

  Asa ca vorbe de ocara trebuie aruncate si asupra PNL-istilor, fiindca Dobre si Ciumacenco nu sunt usa de biserica si nu sunt straini de aceasta invalidare abuziva, ilegala, nedemocratica a mandatelor de consilier castigate de Stan la urne. Iar acum justitia a facut dreptate.

  La cate afaceri au astia, politicienii, in comun, cu siguranta ca si PNL-ul si PSD-ul si restul au incercat sa-i invalideze abuziv mandatele de consilier local si judetean castigate de Stan la urne.
  Dobre si Ciumacenco degeaba afiseaza moaca de poker face, ei mimand a fi aparatorii lui Stan, fiindca sunt la fel de vinovati ca si ceilalti pentru invalidarea abuziva, ilegala, nedemocratica a mandatelor de consilier local si judetean castigate de Stan la urne, prin voturile galatenilor.
  1
  20
  Raportează
 • postat de Lore
  Luni, 15 August 2016 19:27
  176.126.252.***
  Nu mai vorbiti prostii cum ca Stan a fost lasat abuziv fara mandate (de consilier local si judetean castigate la urne prin vot) doar de catre PSD, ALDE si fostul UNPR pentru ca nu e asa. Adevarul e ca tot interesatii astia cu afaceri de prin PNL, PSD, ALDE, UNPR i-au invalidat abuziv mandatele de consilier local si judetean castigate de Stan la urne, prin voturile galatenilor. A fost o intreaga alianta a interesatilor cu afaceri de prin PNL, PSD, UNPR, ALDE care ii invalidasera abuziv mandatele castigate la urne de Stan. Si cei din PNL s-au impotrivit mandatelor lui Stan sau credeti ca Victor Paul Dobre, Ciumacenco erau de partea lui, dupa ce tot mandatul lui Stan de primar Ciumacenco brat la brat cu Dobre l-au umplut de laturi. Daca voi credeti ca Victor Paul Dobre si Ciumacenco erau de partea lui Stan sunteti mai ceva decat niste copii mici de varsta de 2 ani.
  0
  22
  Raportează
 • postat de Galateanul mocangiu, pomanagiu din nastere
  Sâmbătă, 13 August 2016 15:47
  195.154.165.***
  Mai "Un Prieten"

  Mai desteptule strazile acelea pe care le ceri tu le puteam avea demult, dar ce sa vezi...altii nu au facut nici strazi si nici proiecte. De aceea nu am avut niciodata nimic la Galati, pentru ca de cum incerca cineva sa faca ceva bun pentru oras sareau cativa descreierati din astia ca tine care tipau ca "nu ne trebuie proiectele cutare, ca nu avem nevoie...noua sa ni se deie apa calda si caldura moca pe cheltuiala celorlalti". Banii oricum se cheltuiau pe alte prostii (asa cum a fost din '89 incoace), iar daca nu venea si nu va veni nimeni, niciodata sa ia taurul de coarne si sa munceasca naibii ca sa realizeze proiectele si sa avem si noi si traversare moderna a Dunarii si aeroport si sosele si autostrazi si prastie si trestie si ce mai vrem noi...atunci orasul asta nu o sa aiba niciodata nimic decat "mizerii scuipate de unii" precum "de ce dati banii pe prostii luati bomboane la copii" ceea ce e echivalentul postacilor la "dati-ne mai bine caldura si apa calda moca din banii buni-platnicilor, ca noua ne place totul moca fara sa achitam nicio factura, ca e mai bine sa traim pe spinarea si pe cheltuiala altora". Oare de ce nu a avut niciodata Galatiul asta nimic bun facut, construit? Fiindca banii erau furati, sustrasi de unii smecheri ori prin Apaterm si mocangii lor, ori prin alte afaceri...iar Galatiul ramanea de fiecare data fara niciun proiect de infrastructura. Dar nu...ca pentru postaci platiti e mai bine sa tipe la comanda ca nu avem nevoie de nimic altceva construit pentru Galati, decat sa avem noi apa calda si caldura MOCA.

  Sunteti niste postaci de partid pusi "caraitori" la orice se vrea a face in Galati.
  1
  22
  Raportează
 • postat de Nelu C.
  Sâmbătă, 13 August 2016 12:24
  5.13.148.***
  - Are dreptate ,,postat de Ene'' ca si Marius Stan a abuzat din prostie si a boicotat la sedintele C.L si Consiliu judetean.
  - Crede Stan ca daca a castigat in instanta v-a fi primit cu flori, de C.L. sau C. judetean
  sau o sa-i cante ,,osanale'' ?
  - Pentru ca nu este un tip prea destept si conciliant, care sa stie sa ,,intoarca friptura
  cand se arde'' si pe de alta parte nu stie nici sa piarda, sau cum sa piarda.
  - Are dreptate si ,,postat un Prieten'', ca daca repara mai multe strazi i-l votau mai multi alegatori si era si acum ,,primar-ul Marius Stan''.
  19
  0
  Raportează
 • postat de Ene
  Vineri, 12 August 2016 22:11
  86.122.214.***
  "Este abuz in exercitarea unei functii alese" ? Dar faptul ca Marius Stan, in calitate de consilier ales de catre galateni, a boicotat sedintele CL intrunite pentru ca primarul sa depuna juramantul,, nu este tot un abuz ?
  18
  2
  Raportează
 • postat de Un Prieten
  Vineri, 12 August 2016 17:06
  79.116.105.***
  - Daca fostul primar Marius Stan nu cheltuia mereu bani pe studii de pre-fezabilitate si fezabilitate pentru ,,gaura'' de sub Dunare si repara mai multe STRAZI, era primar si acum, fara atata scandal politic.
  19
  1
  Raportează
 • postat de dana
  Joi, 11 August 2016 21:58
  185.53.252.***
  FELICITARI , d-le Stan, sper sa deveniti din nou primarul orasului !!!
  1
  19
  Raportează
 • postat de Adutzu
  Joi, 11 August 2016 13:19
  82.208.137.***
  Probabil instanta are dreptate, insa esenta ar fi alta. De foarte multi ani de zile, politica la Galat se face astfel.Toti se acuza reciproc, cu incalcari mai multe sau mai putine ale legii si galatenii si orasul Galati este unde se afla astazi, adica pe chituci. A fi politician inseamna multe, inseamna printre altele sa lase orgoliile la o parte si interesele si sa judece inspre binele urbei. Bineinteles cetatenii nu vad decat ca politicienii se acuza, etc.si Galatiul stagneaza , sta pe loc. In primul rand, Galatiul dispare de pe orice harta a economiei, a intereselor regionale, etc. Asta este important , iar daca Dl.Stan sau cum s-o numi el, nici nu mai conteaza, nu reuseste sa coaguleze in jurul lor "interese" comune pentru oras, ma lasa rece restul. Restul este gargara de politician si politicianism ieftin
  20
  13
  Raportează
 • postat de Radu
  Joi, 11 August 2016 12:29
  185.100.86.***
  O decizie dreapta, corecta. Ca altfel de ce am mai veni la vot daca unii ne-ar putea apoi "invalida" voturile in niste csedinte de consiliu local si judetean.
  Eu daca vreau sa votez PNL, PSD, ALDE, PP, UNPR, PMP sau orice alt partid sau om nu are dreptul nimeni apoi sa-mi invalideze votul in sedintele respective fiindca altfel de ce am mai veni la vot. Felicitari pentru Justitie.
  2
  38
  Raportează
 • postat de Dreptate
  Joi, 11 August 2016 11:33
  185.80.222.***
  Bravo. Felicitari.

  In sfarsit se face dreptate...fiindca nu era corect ca indiferent ce partid ar avea majoritate in Consiliu (ca te numesti PSD, ca te numesti PNL, ca esti PDL, ca esi partidul Mama Omida care are majoritate in Consiliu) sa poti invalida abuziv mandatele unui om ce a fost votat si si-a castigat prin vot acele mandate. Bravo domnului Stan si nu numai lui pentru ca este o victorie pentru Democratie, fiindca votul oamenilor trebuie respectat, nu batjocorit de un partid sau altul ce are majoritate in Consiliile Locale si Judetene.

  Felicitari instantei pentru o decizie dreapta, corecta. Fiindca ganditi-va ca daca ar fi dat alta decizie/solutie atunci votul oamenilor si-ar fi pierdut importanta/esenta fiindca de ce ai mai vieni la vot daca ai sti ca indiferent cum ai vota partidul/partidele majoritare din Consilii ti-ar putea invalida votul.

  Bravo. Felicitari. Asta este o victorie pentru DEMOCRATIE fiindca votul oamenilor trebuie respectat, indiferent din ce partid ar fi cel nedreptatit. Nu te poti defeca pe voturile oamenilor. Asta nu este numai o palma pentru PSD ci este o palma si pentru PNL, PDL, PMP, Xpartid, Ypartid care se cred mai presus de votul oamenilor.

  Indiferent de ce culoare politica ar fi omul politic, ca e PSD, ca e PNL, ca e PDL, ca e PMP sau Xpartid, Ypartid, daca el e votat de oameni atunci nu poti si nu ai dreptul sa-i invalidezi tu mandatul. In cazul de fata PSD-UNPR au primit o palma meritata.

  Politicianul nu poate fi mai presus de lege, mai presus de Democratie si mai ales mai presus de bunul simt. De acum inainte indeferent de culoarea politica a omul ce se va afla in aceeasi situatie, partidele sa stie ca nu-i vor putea invalida mandatele daca omul respectiv a fost votat la urne.

  VOTULUI EXPRIMAT DEMOCRATIC TREBUIE SA I SE DEA IMPORTANTA CARE I SE CUVINE.

  Nu poti sa-mi invalidezi mie votul exprimat democratic tu partid(oricare ai fi) ce ai majoritate in Consilii.
  3
  47
  Raportează
 • postat de Google
  Joi, 11 August 2016 11:32
  109.102.62.***
  Si uite asa, dintr-o prostie crasa Nica l-a transformat pe Stan in erou local.
  Bravo Stane, fa-le cat mai mult rau poti, ca si ei ne-au facut de atatia ani.
  3
  42
  Raportează
 • postat de Mutulica si Alba ca zapada
  Joi, 11 August 2016 11:21
  31.17.250.***
  ... ne bucuram ca se poate!!...
  Nu sunt fan Dl Stan nici anti Stan dar ma bucur pentru actul de Justitie in sine!
  Felicitari dle Stan!

  Dle Picu cum comentati decizia instantei?
  1
  43
  Raportează
 • postat de Magda / Este incredibil de buna , dreptatea!
  Joi, 11 August 2016 10:25
  5.13.170.***
  Reprezentativitatea unui om ales in CJ sau CL este evidenta prin procentajul obtinut la alegeri.
  Validarea este o recunoastere, iar invalidarea cu rea intentie trebuie corectata si chiar PEDEPSITA prin aceste hotarari judecatoresti.
  Chiar ma bucura sa vad ca judecatorii stiu , pot si vor sa indrepte situatiile politice ilegale, si daunatoare intregii comunitati galatene (in acest caz). Nu putem construi nimic pe decizii INCORECTE.
  As dori sa aud ca s-a luat si o masura legala EXEMPLARA impotriva deciziilor ilegale din CJ si CL, pentru a intelege si sustinatorii, si clasa politica de rea credinta ca nu te joci cu legea dupa bunul plac.
  1
  43
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 11 August 2016 10:19
  81.12.148.***
  Justitia doar a aplicat legea. Lege care trebuia cunoscuta de consilierii locali si judeteni.
  Comisia de validare verifica legalitatea alegerii fiecarui consilier si poate propune invalidarea daca au fost incalcate conditiile de eligibilitate sau daca alegerea s-a realizat prin frauda electorala constatata de biroul electoral. Daca acea comisie nu propune invalidarea consilierului inseamna ca nu exista frauda electorala, deci consilierul este validat in functie.
  Dar cum "partidul e in tot si-n toate" ce rost mai are sa citesti legea ! Doar ridici sau nu manuta. Ca robotul.
  Bravo Marius Stan !
  2
  39
  Raportează
 • postat de Felicitari!
  Joi, 11 August 2016 10:00
  109.103.162.***
  Felicitari! Nu sunt un fan al lui Stan, nu am votat cu el, dar sa ignori votul cetatenilor nu este permis intr-un stat civilizat.
  1
  44
  Raportează
 • postat de t.t.
  Joi, 11 August 2016 09:39
  5.13.193.***
  Doamne am trait sa mai vad o minune,felicitari celor din justitie care au avut acest curaj sa aplice legea in literea ei,felicitari domnului Stan ca nu s-a lasat prada acestor hiene politice care au confiscat democratia asa fragila cum e ea,ar mai trebui insa ceva de facut mai departe ,ca justitia sa se autosesizeze din oficiu ca aici ar fi vorba de constituire a unui grup infractional in vederea obtinerii unor foloase materiale necuvenite si neconstitutionale prin incalcarea legii electorale iar cei vinovati sa traga consecintele.Acesti indivizi in afara de a sfida legea si-au batut joc de intreg electoratul galatean.Onor justitiei galatene si celor care i-au facut cinste.Mult succes pe mai departe.
  0
  35
  Raportează
 • postat de nici azi
  Joi, 11 August 2016 09:15
  86.127.209.***
  Ups, Si uite asa clanul Nica-Durbaca incaseaza o lovitura puternica.
  Asa a facut PSD-ul mereu, si-a impus "baronii" mai prin toate institutiile pentru ca mai apoi sa controleze ei tot ... uite ca acum cel putin in privinta consiliului judetian au un ghimpe in coasta, iar daca actualul primar va fi supus celor mentionati anterior nu il vad bine deloc.
  4
  28
  Raportează
 • postat de Dellu
  Joi, 11 August 2016 09:02
  79.116.106.***
  Stan 2.0.1- upcycling
  E un viciu, îl validează la CJ, spune pa la CL, nu se poate la amândouă, e un termen de 15 zile de renunțare, dar poate fi considerat expirat.
  Hotărârile, ședințele, plățile se anulează? Sunt două aspecte și mai multe efecte.
  Primul, justiția s-a mișcat încet, bine că nu a dat termen ca la un divorț.
  Al doilea, orgoliul și interesul personal, mult mai mare decât interesul electoratului, practic asistăm la un duel ca în Vestul Sălbatic.
  Credeam că votăm politicieni, pentru binele viitorului nostru, nu băiețași de cartier, umflați ca niște cocoși.
  16
  6
  Raportează
 • postat de un votant bucuros
  Joi, 11 August 2016 08:50
  82.78.255.***
  Prostia si ingamfarea consilierilor se platesc. Daca-i validau mandatul lui Marius Stan, era totul in regula. Asa si-au facut-o cu mana lor. Ce-as rade sa fie aleasa alta conducere la CJG si alti viceprimari. Ha, ha.!
  Felicitari judecatorului care a fost impartial si a facut dreptate.
  2
  29
  Raportează
 • postat de ruxi
  Joi, 11 August 2016 08:12
  194.105.20.***
  O palma data cu furie mafiei pesediste. D-le Stan, ramaneti aproape, cred ca sunteti singura sansa sa schimbati politica la Galati.
  Cu certitudine sunteti singurul in stare sa lupte cu penalii psd si cu mamutii cu picioare de lut din pnl
  5
  30
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Joi, 11 August 2016 08:11
  193.230.156.***
  NESIMTITI TOTI , ptr. ca aceste ambitii se fac pe banii nostri si pentru ca nici unul nu a facut ceva anume pentru galateni. ESTE ADEVARAT CA PSD NU ESTE INTRECUT DE NIMENI CAND ESTE VORBA DE MINCIUNA SI NESIMTIRE. SFIDEAZA LEGEA(MARTEA NEAGRA ETC), CETATEANUL, DOVADA FIIND TOT CEEA CE FAC PENALII ACESTUI PARTID.
  6
  22
  Raportează
 • postat de galatean
  Joi, 11 August 2016 06:21
  5.13.144.***
  Nu sunt un fan al lui Marius Stan, dimpotriva, insa in acest caz ii apreciez perseverenta si rezultatul ei, anume aceasta decizie a justitiei.
  Ce bine ar fi fost daca alaturi de aceasta perseverenta, Stan ar fi manifestat mai multa empatie cu cetatenii Galatiului. Probabil azi era in continuare primar. Insa din pacate (sau din fericire) M. S. a decontat politic aroganta, pompierismul si ignorarea glasului cetatii.
  4
  22
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 11 August 2016 03:19
  95.76.32.***
  de rasu' curcilor toata tiganiada care se intampla in politicul galatean plin de pensionari si nu o sa le planga nimeni de mila daca asa cred cum nici ei nu au plans impreuna cu galateanul de rand la o audienta ori baie de multime ca nu are ce pune in farfurie la copii. Oricum cu salarii si bonificatii impresionante si conturi de zeci de mii de euro plus investitii s-au aranjat pe viata plus inca 7 generatii.
  Acastigat cineva ceva de drept inapoi ceea ce i se cuvine ? foarte bine asa si e corect indiferent cine e si de unde provine.
  dar oricum au dat dovada inca o data majoritatea ce podoabe sunt, iar batalia pentru ciolan nu va inceta niciodata la galati. E ca si cum arunci un os la 10 maidanezi flamanzi inchisi in cusca si cel mai tare maraie la toti. Remanierea politica in toata tara incepand cu PSD prin desfiintarea lui, ar rezolva multe nu toate dar multe si mandatul politic in Romania are trebui schimbat la doar 1 AN nu mai mult.
  6
  15
  Raportează
 • postat de D
  Joi, 11 August 2016 00:54
  209.31.153.***
  Felicitari domnului Stan ca nu s-a lasat calcat in picioare de politicienii, de o viata , ai orasului nostru. Felicitari judecatorului care a avut "curajul" sa pronunte hotararea ( decizia este legala si temeinica) dar nu toti ar fi hotarat astfel. Cred ca a venit timpul sa ne trezim, pentru ca, iata se poate.
  10
  117
  Raportează
 • postat de Justiţia învinge PSD-ul gălăţean. Deocamdată...
  Joi, 11 August 2016 00:32
  5.13.151.***
  Încet, încet justiţia devine independentă. Adică, revine în litera Constituţiei care legiferează separarea puterilor în stat. E o realizare pentru care justiţia gălăţeană trebuie apreciată!
  10
  117
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.