CONFLICTUL porţii din centrul oraşului Galaţi continuă: Suspendarea DEMOLĂRII, decisă după... demolare!
Foto: Foto Bogdan Codrescu

CONFLICTUL porţii din centrul oraşului Galaţi continuă: Suspendarea DEMOLĂRII, decisă după... demolare!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După cum vă informam recent, pe 8 mai Primăria a demolat o poartă de pe strada Bălcescu nr. 5 pe motiv că aceasta nu avea autorizaţie de construcţie. Familia Damian susţinea atunci că Primăria a distrus un bun proprietate privată, în mod abuziv, înainte ca Tribunalul să ofere un răspuns contestaţiei pe care familia o făcuse împotriva dispoziţiei de demolare, emisă de primar pe 24 martie 2015. Pe 11 mai, Tribunalul Galaţi a hotărât suspendarea dispoziţiei primarului de demolare a porţii de pe Bălcescu 5, până la pronunţarea instanţei de fond cu privire la anularea actului administrativ, asta după ce Primăria demolase deja poarta.

„În mod normal, Primăria trebuia să aştepte până când Instanţa soluţiona conflictul. Plus că exista şi o adresă a primarului către noi, care spune că, întrucat am sesizat instanţa de judecată, până nu se rezolvă conflictul, nu se poate interveni. Am dat Primăria în judecată pentru a-mi recupera daunele pentru poartă. Am pus un lanţ, mi l-au tăiat şi pe acela”, ne-a explicat Dumitru Damian.

Totodată, Dumitru Damian s-a adresat Primăriei să pună în executare dispoziţia sentinţei şi să suspende executarea dispoziţiei primarului Marius Stan de demolare.

Primăria va ataca cu recurs decizia Tribunalului

Chiar dacă familia Damian susţine că este proprietara casei de pe Bălcescu 5, cu tot cu alee de acces şi poarta proaspăt demolată, Primăria susţine că poarta era pe domeniul public, iar instituţia îşi menţine punctul de vedere privind dispoziţia de demolare a construcţiei. Totodată, Primăria va ataca cu recurs hotărârea Tribunalului.

„La momentul în care a fost desfiinţată construcţia ilegală, neautorizată şi care îngrădeşte accesul copropietarilor în imobil, adică pe data de 8 mai 2015, nu exista nici o hotărâre de instanţă care să suspende executarea actului administrativ. În plus, decizia Tribunalului Galaţi din 11 mai 2015 nu este definitivă, iar Primăria municipiului Galaţi o va ataca cu recurs. În plus, vom continua procesul pe fond, pentru a demonstra că respectiva construcţie aflată în litigiu a fost ridicată ilegal, fără autorizaţie, încălcând dreptul de proprietate al altor persoane şi încălcând legislaţia în domeniul disciplinei în construcţii”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 4015 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.