Scandal la Calorgal, după înfiinţarea unui nou post de director | Organigramă cu "scântei"

Scandal la Calorgal, după înfiinţarea unui nou post de director | Organigramă cu "scântei"
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

* Consilierul personal al şefului Calorgal a devenit director de dezvoltare, iar unii dintre angajaţi acuză conducerea societăţii că le-a redus salariile pentru ca noul director să poată fi remunerat.

Un scandal de proporţii a izbucnit, ieri după-amiază, la Calorgal, din cauza unei noi organigrame promovate de conducerea societăţii, prin care s-a înfiinţat un nou post de director, „cu dedicaţie”, spun unii dintre salariaţi. Mai mulţi angajaţi ai Calorgal ne-au spus că, potrivit noii organigrame promovate de directorul general Marian Alexandru, în cadrul societăţii de termoficare a luat naştere un post de director de Dezvoltare, care este ocupat de consilierul personal al şefului Calorgal, Liviu Enacache. Nemulţumirea oamenilor nu se opreşte însă aici, ei plângându-se că, pentru ca noul director să fie remunerat, conducerea societăţii a decis reducerea salariilor unora dintre angajaţi, prin „retrogradarea” acestora în grila de salarizare.

"Societatea asta o să ajungă la fel ca Apaterm, în faliment. Într-acolo se îndreaptă. Directorul general nu s-a consultat cu nimeni când a făcut noua organigramă, a venit cu ea direct în Consiliul de Administraţie, care a aprobat-o. Sindicatul nu ştia nimic, căci a apărut peste noapte. Noi stăm rău din toate punctele de vedere, dar creăm posturi de director. Asistăm la devastarea sistemului de termoficare", ne-a declarat unul dintre salariaţi.

Numirea lui Liviu Enacache în funcţia de director de Dezvoltare ne-a fost confirmată chiar de către acesta, care ne-a declarat că „vrem să ne dezvoltăm, să ne extindem pe parte de lucrări. Avem proiecte în derulare, urmează să ne implicăm şi în multe altele”, ne-a spus noul director de Dezvoltare, făcând referire, printre altele, la planurile municipalităţii de restructurare şi modernizare a sistemului de termoficare.

"Nu dau socoteală nimănui"

Directorul general Marian Alexandru, care a uitat, se pare, că manageriază o societate publică, s-a rezumat doar la a ne spune că „nu trebuie să dau socoteală nimănui” şi că „sindicatul să îşi vadă de treaba lui”, întrebat fiind despre noua organigramă. Chestionat cu privire la noul post de director, şeful Calorgal ne-a spus că nu mai poate continua convorbirea telefonică şi ne-a „sfătuit” să apelăm la purtătorul de cuvânt al societăţii.

Conform noii organigrame, Calorgal, societate cu aproximativ 500 de angajaţi, este condusă de patru directori: Marian Alexandru (director general), Geta Langa (director economic), Mircea Ispas (director tehnic) şi Liviu Enacache (director de dezvoltare).

Citit 12508 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.