UPDATE | Gălăţeanca Alexandra Penciu, semifinalistă la EUROVISION
Foto: În imagine, Alexandra Penciu | Foto Simona Andrei

UPDATE | Gălăţeanca Alexandra Penciu, semifinalistă la EUROVISION
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE, 12 februarie | Gălăţeanca Alexandra Penciu, devenită Zanga, este una dintre „Aleşii” Eurovision, adică una dintre cei 15 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale pentru vocea, şi implicit piesa, care va reprezenta România la Kiev.

Numele Alexandrei Penciu, interpreta şi compozitoarea piesei „Două sticle”, a fost anunţat în această seară, de către Monica Anghel şi Marcel Pavel, în cadrul unui spectacol de excepţie transmis în direct la TVR2, o primă gală din cadrul Selecţiei Naţionale pentru Eurovision intitulată sugestiv „Aleşii”.

„Deci ce era în sticlele alea măi Alexandra Penciu, zisă Zanga?”, a ţinut să afle Monica Anghel. „Iubire şi timp!”, i-a răspuns Zanga.

„Sunt convinsă că atunci când o vom asculta pe Alexandra Penciu, respectiv pe Zanga, ne vom îmbăta cu iubirea transmisă de ea!”, a spus, cu convingere, Monica Anghel.

Trebuie spus că semifinaliştii au fost aleşi de un juriu format din Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu, Paula Seling şi Andrei Tudor, în urma audiţiilor care au avut loc la finalul lunii ianuarie. În semifinala din 26 februarie, membrii juriului vor alege cele zece piese finaliste, pe data de 5 martie, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de către public, prin televot.

Felicitări Alexandra!


Alexandra Penciu, încă o gălăţeancă la EUROVISION | „Să spargem o sticlă cu timp ca să ne putem îmbăta cu... iubire. În fuga noastră zilnică spre "fericire" aceasta va fi singura soluţie”, este mesajul profund şi tulburător care prefaţează piesa „Două sticle” cu care gălăţeanca Alexandra Penciu a intrat în competiţia pentru Eurovision.

Cunoscută de la „Vocea României”, de când avea doar 16 ani, Alexandra Penciu este studentă la Compoziţie Jazz-Muzică Pop la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, şi tocmai a devenit „Zanga” - numele cu care s-a înscris în concursul Eurovision. „Zanga vine de la verişorul meu care, în urmă cu un an, nu putea să pronunţe Alexandra şi mi-a spus «AleZanga»", ne-a mărturisit tânăra artistă.

Rezonanţa „Zanga” se potriveşte de minune cu piesa atipică pentru stilul obişnuit de la Eurovision, în care clapele pianului sunt „condimentate” cu... cioburi, în trecerea către energia refrenului rock.

Sursa video: YouTube

Piesa nu a fost gândită pentru Eurovision, cu toate că "Zanga" îşi dorea de anul trecut să participe: „Am compus acest cântec prin primăvara anului trecut, într-un moment al vieţii în care eram un pic dezamăgită (de mine, poate şi de lumea în care trăim) şi în care mă săturasem să-mi pierd curajul. Primele versuri le-am scris pornind de la mine, ceea ce-mi doream şi ceea ce simţeam. Dar pe măsură ce scriam, mi-am dat seama că nu mai este despre mine, toţi suntem în situaţia asta, alergăm în fiecare zi «să ne permitem să cumpărăm fericire», şi gonim pe această autostradă a cărei destinaţie de fapt, este iubirea. Este un cântec despre oameni, despre cum am perceput lumea în aceşti trei ani de când am plecat de acasă”, ne-a spus compozitoarea care îşi doreşte să transmită mesaje cu această piesă.

De ce „Două sticle”?

Şi de unde o sticlă cu timp? „Cred că după timp şi iubire tânjim cu toţii. E subiectiv, am doar 21 de ani, aproape 22, şi nu am trăit foarte mult, mă mai uit la ceilalţi. De aceea m-am oprit la aceste două sticle, aveam nevoie de ele. Sticle, deoarece suntem fragili «câte sticle se sparg cu sentimente...». Timpul nu ştiu de unde îl luăm. Am şi eu semne de întrebare... Mesajul piesei ar fi să iubim mai mult”, spune Alexandra.

Alexandra Penciu, a doua gălăţeancă înscrisă la Eurovision,

după Maria Magdalena Dănăilă

În opinia ei, muzica nu ar trebui să aibă termen de valabilitate cât un sezon, ci cât ţine sentimentul din noi, atunci când ne-am regăsit în el. "Iar dacă un segment de public se va regăsi şi va înţelege, sunt foarte fericită".

Maria Magdalena Dănăilă, pentru a treia oară la EUROVISION - CLICK AICI PENTRU DETALII

Postare 27 ianuarie 2017

Citit 12702 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.