Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii


Casa Judeţeană de Pensii Galaţi a dat startul distribuirii primelor bilete de tratament. Prima serie din acest an a început vineri, 10 martie, şi le-a oferit vârstnicilor 110 bilete, în şapte staţiuni: Covasna, Amara, Lacu Sărat, Nicolina, Pucioasa, Sărata Monteoru şi Geoagiu Băi.

Pentru anul 2017, tariful maxim acceptat este de 1.388 lei pe bilet la categoria două stele şi 1.452 la trei şi patru stele. Durata unei serii este de 16 zile, iar preţul biletului de tratament balnear va cuprinde tariful pentru 12 zile de tratament.

Pensionarii vor achita însă doar 50 la sută din pensia brută, nu netă, cum a fost până în 2015. Mai mult decât atât, pensionarii care lucrează cu contract de muncă vor plăti şi 50 la sută din salariul brut pe care îl câştigă la locul de muncă.

De asemenea, se percep tarife diferite pentru însoţitorii persoanelor bolnave, care până acum beneficiau de gratuitate. Astfel, "în cazul persoanelor care nu sunt asigurate sau pensionari ai sistemului unitar de pensii publice, dar însoţesc titularul în calitate de soţ/soţie sau copil, se achită preţul integral al biletului de tratament balnear".

Cine poate primi bilete gratuite


De gratuitate se bucură doar pensionarii de invaliditate, veteranii de război, pensionarii care au fost persecutaţi politic, persoanele cu handicap, dar şi persoanele care au suferit accidente de muncă şi li s-au recomandat cure balneare.

Beneficiarii de bilete de tratament balnear, la prezentarea în staţiune, trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate activat la medicul de familie şi să cunoască codul pin. Pacienţii asiguraţi care nu posedă card de sănătate se vor prezenta cu trimitere de la medicul de familie, precum şi cu adeverinţa eliberată de către Casa Judeţeană de Sănătate.

Pentru a beneficia de un bilet de tratament, pensionarii trebuie să depună la Casa Judeţeană  de Pensii: cerere tip; copie după actul de identitate, talonul de plată a pensiei, în original sau copie; biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie şi original).

Citit 8667 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 10:25

2 comentarii

 • postat de oprisan mihai Luni, 03 Aprilie 2017 15:29 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  1

  daca sunte-ti interesat(ca autor articol) rog sa fiu contactat la telefon 0747969407 ca beneficiar al unui bilet de tratament si modul cum suntem tratati la destinatari
  lumea nu vrea sa vorbeasca pe motiv ca nu vor mai primi bilet dar eu am dovezi care le voi trimite la corpul de control al primului ministru ,ministerul sanatatii si oriunde va fi nevoie pentru a nu mai fi bataia de joc a unor baroni care au pus stapinire pe statiuni la preturi discutabile.
  daca sunte-ti interesat astept sa fiu contactat
  va multumesc anticipat

  Raportează
 • postat de ariciul Luni, 13 Martie 2017 08:20 82.78.253.*** Link la comentariu
  0
  4

  A-ti omis un lucru si anume daca ,pensionarul are card de sanatate in regula,si talonul de pensie ii mai trebuie,semnatura primarului,din localitatea de resedinta,consimtamantul parintilor si bunicilor precum istoricul bolilor acestora de la vracii lor de familie din timpul cand traiau acestia.Abia dupa aceia nr,de tilifon al controlorului di tren precum si poza lui cu pensionarul care sa confirme ca acesta ,ci cinste a fosolit talonul de gratuitate pe tren fara a fi tras in piept de CFR,la Injumatatirea pretului beletului,unde o jiumatate de multe ori e mai mare oleaca dicat cealalta.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.