Trenul cu trei locomotive şi trei ore de întârziere / Lupte grele la Mărăşeşti
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Trenul cu trei locomotive şi trei ore de întârziere / Lupte grele la Mărăşeşti
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La Mărăşeşti se pare că nu s-au dat lupte grele numai în Primul Război Mondial, ci şi duminică, 2 aprilie 2017, când CFR-ul s-a "războit" cu nişte locomotive mai căpoase, care se încăpăţânau să nu pornească.

Gălăţeanul Misilim Weiss ne-a spus că, duminică, trenul Regio 7573 a întârziat aproape 3 ore pe ruta Mărăşeşti - Galaţi, ajungând la destinaţie la ora 21,22, în loc de 18,40. "După ce că am plecat cu 10 minute întârziere din Mărăşeşti, am mai stat 2 ore şi jumătate pe drum, în câmp. Locomotiva mergea câte 100 de metri, apoi se oprea... Şi tot aşa. Când am întrebat la început de ce am plecat cu întârziere din Mărăşeşti, conductorul ne-a răspuns ironic: "Hai, dom’le!..." Apoi, nu ne-a dat nimeni nicio explicaţie pentru faptul că am ajuns la Galaţi cu aproape 3 ore mai târziu", ne-a spus gălăţeanul.

Surse din cadrul CFR ne-au confirmat că au fost probleme nu cu una, ci cu două locomotive. Prima a fost înlocuită chiar la Mărăşeşti, motiv pentru plecarea întârziată cu 10 minute. A doua s-a defectat pe drum şi a fost nevoie de a treia locomotivă, care să vină şi să aducă, în cele din urmă, trenul la Galaţi. După aproape 3 ore!

Renumiţi pentru punctualitatea transporturilor pe calea ferată, japonezii probabil că şi-ar face seppuku, nu doar şi-ar da demisia după o asemenea întârziere în condiţii normale de trafic - nici viscol, nici caniculă!

Citit 4262 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.