Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii


UPDATE, joi, 20 aprilie | Primăria municipiului Galaţi anunţă că, potrivit datelor furnizate de Administrația Naţională de Meteorologie, oraşul va intra sub cod portocaliu de vreme rea, începând din această după-amiază, ora 15,00, până mâine, ora 9,00.

Din acest motiv, Primăria Municipiului Galaţi a dispus luarea măsurilor de siguranţă pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea pe raza oraşului Galaţi.

„Serviciul Public Ecosal are pregătite pentru intervenţie cele 12 tractoare care sunt echipate cu perie şi lamă, două sărăriţe care vor acţiona imediat dacă situaţia o impune. Alte cinci sărăriţe vor fi echipate şi încărcate şi vor fi în aşteptare până când se va da ordinul de intervenţie.

În depozitele Serviciului Public Ecosal au mai rămas peste 1.500 de tone de sare”, precizează municipalitatea.

Un fel de ninsoare, în aprilie (Galați, 20 aprilie):

Potrivit ANM, fenomenele vizate în intervalul 20 aprilie, ora 15,00 - 21 aprilie, ora 9,00 sunt: precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei şi a Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

„În cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor cumula local 50…60 l/mp . La începutul intervalului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar din cursul nopţii de joi/vineri (20/21 aprilie) vor  predomina ninsorile şi  se va depune strat de zăpadă. În  cea mai mare parte a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50…65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h”, precizează avertizarea ANM.

(Anca Melinte)

Iată cum va fi vremea, vineri, la Galați


Vineri, 21 aprilie, potrivit meteorologilor, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Șansele de precipitații sunt de 80 la sută. Temperatura va atinge valoarea maximă de 4 grade Celsius, iar pe timpul nopţii mercurul în termometre va coborî până la -1 grad Celsius. Va bate şi vântul, cu o viteză de până la 26 de kilometri pe oră. (Informaţii preluate din surse online)


19 aprilie. Galațiul, sub COD GALBEN de precipitații și lapoviță | COD GALBEN pentru intervalul 19 aprilie, ora 18,00 - 21 aprilie, ora 10,00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, şi în noaptea de joi spre vineri, 20 spre 21 aprilie, aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50...60 l/mp.

La munte, va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi, 19 spre 20 aprilie, în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50...60 km/h.

Potrivit ANM, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile țării.

Totodată, pentru intervalul 19 aprilie, ora 18,00 - 21 aprilie, ora 6,00, a fost emisă și o atenționare de COD PORTOCALIU de ninsori abundente şi local viscolite în zona montană. Zone afectate: Carpaţii Meridionali şi Orientali. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60...70 km/h şi peste 80...90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

Iată cum va fi vremea la Galați


Joi, 20 aprilie, conform prognozei meteo, sunt şanse foarte mari să plouă, de aproape 100 la sută. Potrivit meteorologilor, va fi şi ploaie torenţială. Temperatura va atinge valoarea maximă de 6 grade Celsius, iar pe timpul nopţii mercurul în termometre va coborî până la circa 1 grad Celsius. Va bate şi vântul, cu o viteză de până la 25 de kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 758 mm coloană de mercur, iar umiditatea va ajunge la 99 la sută.

Vineri, 21 aprilie, potrivit meteorologilor, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Șansele de precipitații sunt de 80 la sută. Temperatura va atinge valoarea maximă de 5 grade Celsius, iar pe timpul nopţii mercurul în termometre va coborî până la zero grade Celsius. Va bate şi vântul, cu o viteză de până la 26 de kilometri pe oră.

(Informaţii preluate din surse online)

Citit 38556 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2017 17:34

2 comentarii

 • postat de mai bine stati o zi acasa Joi, 20 Aprilie 2017 17:36 89.136.187.*** Link la comentariu
  0
  0

  rog politia rutiera sa-si faca datoria. deja in zone din carosabil trebuie conform legii cauciucuri de iarna. pe sindicatelor, coborire spre dogariei mi-a facut unu o pirueta in fata la o frina. noroc ca nu m-a lovit. numai chef de service-uri nu am.

  Raportează
 • postat de carmen Miercuri, 19 Aprilie 2017 14:11 86.125.3.*** Link la comentariu
  12
  29

  Sa dam drumul la caldura taiata de consilieri si primari. Bucurestiul citeste informarile meteo di reporneste caldura, noi facem Frstivalul Dcrumbiei si ne gandom la plaja.....RUsine!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.