ABERAȚII în Strategia de dezvoltare a oraşului. Echipa de fotbal OȚELUL Galaţi joacă în Liga I!

ABERAȚII în Strategia de dezvoltare a oraşului. Echipa de fotbal OȚELUL Galaţi joacă în Liga I!
Oţelul a jucat cândva în Liga I, ba chiar şi în Champions League
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu e o glumă proastă, aşa scrie, negru pe alb, în "Strategia de dezvoltare a municipiului Galaţi 2016-2025", aflată în consultare publică. Concret, la pagina 45, tabelul cu "echipele care participă la întreceri sportive sunt următoarele" începe cu "Oţelul Galaţi", despre care aflăm că "joacă regulat în Liga 1". Din aceeaşi pagină, aflăm că "de-a lungul vremii în Galaţi, şi-au făcut apariţia cluburile sportive, deservind multe ramuri sportive: fotbal, rugby, baschet, volei, handbal, hochei, popice, canotaj(!), judo, înot, alte sporturi, dar şi că în municipiu există şapte(!) stadioane de fotbal!

Pe lângă asemenea gogomănii, faptul că SC Gospodărire Urbană a devenit, în Strategie "Gospodărire Comunală", ori că oraşul are o "poziţie excentrică" în ceea ce priveşte transportul par deja "licenţe poetice".

Mai grav ni se pare faptul că toate datele statistice care stau la baza strategiei sunt din 2013, deci foarte vechi!

Şi pare de-a dreptul ciudat că, atunci când cursorul atinge stema Galaţiului de pe prima pagină a strategiei, explicaţia fotografiei este "stema-botosani1". Ce treabă are Strategia Galaţiului cu Botoşaniul (în afara unor pasaje copiate) vom afla, poate, în 2025! Când poate şi Oţelul va ajunge să joace din nou în Liga I.

Strategia de dezvoltare a oraşului, în dezbatere publică

Până pe 25 aprilie 2017, Primăria municipiului Galaţi supune consultării şi dezbaterii publice „Strategia de dezvoltare a municipiului Galaţi 2016 - 2025”. Documentul poate fi accesat pe pagina de internet a Primăriei municipiului Galaţi www.primariagalati.ro, iar informaţii şi clarificări pot fi solicitate la telefonul 0236323136 sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., persoană de contact fiind Paula Buhosu.

Pe 25 aprilie, de la ora 11,00, la Parcul de Tehnologia Informaţiei, Primăria invită persoanele fizice şi juridice interesate să participe la  dezbaterea strategiei. Potrivit municipalităţii, "scopul întâlnirii este acela de a consolida direcţiile de dezvoltare şi programele prioritare generatoare de acţiuni integrate, precum şi de a analiza impactul asupra dezvoltării economice, educaţionale, culturale şi sociale gălăţene".

Citit 12298 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.