ABSURD, dar foarte posibil! Şi cu ajutor financiar, şi cu termoficare la iarnă

ABSURD, dar foarte posibil! Şi cu ajutor financiar, şi cu termoficare la iarnă
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Chiar dacă Primăria acordă ajutoare financiare pentru ca gălăţenii să-şi pună la punct sisteme individuale de încălzire şi apă caldă, nu este exclus ca la iarnă să se distribuie totuşi agent termic în sistem centralizat.

Deşi pare absurd, autorităţile iau, de ceva vreme, în calcul şi această posibilitate, iar discuţii au fost purtate, la începutul săptămânii trecute, la Ministerul Energiei, cu primarul Ionuţ Pucheanu şi directorul general al Electrocentrale (CET), Sinan Mustafa. Scenariul ar putea să devină realitate în cazul în care reprezentanţii Primăriei vor constata că numărul celor care nu au reuşit (din diverse motive) să-şi monteze echipamente de încălzire este de ordinul miilor. Informaţia a fost confirmată, chiar dacă nu explicit, de către primarul Ionuţ Pucheanu, la o zi după ce prefectul de Galaţi a cerut în instanţă anularea hotărârii Consiliului Local prin care s-a decis îngroparea termoficării.

„A rămas să monitorizăm câte dosare avem, timp de o lună, o lună jumătate. Să vedem cum decurge acest proces şi, dacă se va dovedi că rata nu este una într-atât de mare, este posibil, să vedem ce soluţie găsim pentru ca nici cei rămaşi în sistem să nu sufere", a afirmat Ionuţ Pucheanu.

CET vrea un contract avantajos

Conducerea CET ne-a declarat că „luăm în calcul orice posibilitate, dar să fie avantajos din punct de vedere economic. Electrocentrale nu va porni centrala în orice condiţii, mai ales dacă am putea înregistra pierderi. Este clar că debranşările vor continua în perioada următoare, iar numărul consumatorilor va fi destul de mic, raportat la cel dinaintea deciziei din data de 12 aprilie a Consiliului Local”, ne-a spus Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al CET. Reprezentantul producătorului de agent termic primar a afirmat că, la acest moment, „facem o analiză privind viitorul societăţii pe termen mediu şi lung” şi sunt luate în calcul disponibilizări.

În perioada 2 - 12 mai, au fost înregistrate 1.009 cereri de ajutor financiar. Deocamdată, nu a fost făcută vreo plată.

Citit 18577 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.