Negocieri avansate pentru o revenire spectaculoasă la OȚELUL | Achiziţie răsunătoare pentru Liga a III-a

Negocieri avansate pentru o revenire spectaculoasă la OȚELUL | Achiziţie răsunătoare pentru Liga a III-a
Henrique a jucat 37 de meciuri în Liga I şi a marcat 10 goluri
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi, renăscută de suporteri prin noul club care a început reconstrucţia în urmă cu un an, de jos, din Liga a IV-a, a urcat deja un eşalon şi are planuri mari pentru sezonul următor: încă o promovare, cea în Liga a II-a.

Pregătirile sunt cât se poate de serioase, după cum se conturează a fi startul campaniei de transferuri. Prima achiziţie pregătită este o surpriză de proporţii, una răsunătoare pentru nivelul Ligii a III-a: atacantul Bernardo Henrique, care este pe punctul de a reveni, după trei ani, la Oţelul.

Fotbalistul în vârstă de 30 de ani este în acest moment acasă, în Brazilia, liber de contract, el confirmându-ne negocierile cu Oţelul. Surse din cadrul clubului ne-au dezvăluit că lucrurile sunt foarte avansate, în linii mari s-a ajuns la un acord şi că mai este de făcut un singur pas, cumpărarea biletelor de avion pentru venirea jucătorului din Brazilia.

Henrique a jucat pentru prima dată în România la Oţelul, pentru care a evoluat în Liga I în sezonul 2013-2014, cu 20 de meciuri în care a înscris opt goluri. Apoi, a semnat cu Viitorul Constanţa şi de acolo a ajuns la ASA Tg. Mureş, având un bilanţ total de 37 de meciuri jucate în Liga I şi 10 goluri marcate.

Încă un campion pe listă

O altă lovitură de imagine şi nu numai ar putea fi revenirea la Oţelul a încă unuia dintre jucătorii care au devenit campioni ai României cu echipa gălăţeană în 2011, Adrian Sălăgeanu, acum în vârstă de 34 de ani. Fotbalistul de flanc stâng este cea mai proaspătă apariţie pe lista posibilelor achiziţii a celor din conducerea clubului, după ce recent a revenit cu domiciliul în Galaţi. Deocamdată, nu s-a ajuns la o discuţie directă cu cei din club, situaţie în care Sălăgeanu ne-a răspuns cu diplomaţie: "Deocamdată, a fost o simplă discuție cu un vechi prieten, atât. Ce va fi pe viitor, nu ştiu, sunt foarte mulţi factori de care depinde un răspuns clar".

În acest moment, Oţelul are în lot un jucător care a fost campion în 2011, pe Silviu Ilie.

Revin şi alţi jucători cu trecut în Liga I

Alţi trei foşti fotbalişti ai Oţelului, toţi având în palmares meciuri jucate în Liga I, sunt în negocieri pentru a reveni în tricoul roş-alb-albastru: mijlocaşul Ciprian Milea, fundaşul Marian Cârjă - ambii la Metalosport (Liga a III-a) sezonul trecut - şi mijlocajul Cosmin Stoian.

Milea (va împlini 33 de ani peste câteva zile) a jucat în 34 de meciuri pentru Oţelul în Liga I (2013-2015). Tot în prima ligă a mai evoluat pentru Politehnica (CSMS) Iaşi şi Petrolul Ploieşti.

Cârjă (30 de ani) are jucate 30 de meciuri în prima ligă cu Oţelul (2008-2010 şi 2012-2013), iar Stoian are 10 partide în Liga I, tot la Oţelul (2014-2015).

Citit 12831 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.