Săgeţi misterioase pe bordurile Galaţiului

Săgeţi misterioase pe bordurile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Ironica replică "Să-ţi desenez, ca să te prinzi" are o corespondenţă inedită la Galaţi, unde autorităţile au găsit o modalitate nouă pentru a-i pune pe angajaţi la muncă. O serie de marcaje care au fost deja desenate pe unele străzi se vor înmulţi în viitorul apropiat, scopul declarat fiind un oraş mai curat.

Probabil sunt destul de mulţi cei care au remarcat, în diferite zone din oraş, săgeţelele albe sau galbene, desenate pe borduri, în ambele sensuri. Apariţia bizarelor semne a dat naştere, în rândul celor cu un spirit de observaţie mai dezvoltat, unor întrebări de genul "de ce" şi "pentru ce" au fost desenate săgeţile: indică sensul de deplasare pe trotuar, au vreun rol orientare a traficului auto sau poate vreo semnificaţie mistică? Or fi de la gaze, apă sau de la Electrica? Sau poate ne arată încotro să fugim în caz de oarece? Nu-i vorba despre niciuna dintre aceste variante, ne asigură reprezentanţii municipalităţii, care dau o explicaţie pe de o parte simplă şi banală, pe de o parte inedită pentru noile marcaje de pe borduri.

"Săgeţile au fost deocamdată desenate pe străzile şi aleile unde au fost înlocuite bordurile cu scopul de a-i ghida pe angajaţii Ecosal către zonele unde trebuie să intervină pentru curăţenie. Experienţele trecute au demonstrat că mai ales în cartiere, pe străzile şi aleile mici nu se ajungea întotdeauna, dar acum, în baza unui grafic de intervenţie, fiecare lucrător va şti cum să îşi acopere zona, care este formată şi din străzi principale, dar şi secundare", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Conform sursei citate, săgeţelele vor împânzi oraşul într-un viitor nu se ştie cât de îndepărtat, astfel ca angajaţii Ecosal să nu mai aibă scuza că nu au ştiut pe unde să o apuce ca să cureţe temeinic toate cotloanele.

Rămâne de văzut dacă marcarea cu indicatoare a străzilor şi aleilor va fi precedată de o amplă operaţiune de înlocuire a tuturor bordurilor sau doar de cosmetizarea acestora, în aşa fel încât săgeţile să poată fi desenate şi observate.

Citit 12428 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.