Nouă gălăţeni au fost aleşi voluntari pentru Armată

Nouă gălăţeni au fost aleşi voluntari pentru Armată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prima sesiune de recrutare a voluntarilor pentru Armată derulată în acest an la Galaţi a avut loc în perioada 10 iulie - 18 august. Au fost puse la bătaie 23 de locuri, mai puţin de jumătate fiind ocupate în urma selectării şi parcurgerii probelor preliminare. Selecţia de civili pentru Armată va continua şi în lunile următoare. 

Vestea recrutării de civili care să lucreze ca voluntari în Armata Română nu i-a lăsat chiar indiferenţi pe gălăţenii care au avut posibilitatea să se înscrie pe locurile puse la bătaie pentru persoane de toate genurile, categoriile sociale şi cu vârsta de până la 50 de ani. În toiul verii, cei care au considerat că pot face faţă pregătirii militare şi pot fi de folos într-o cazarmă, s-au prezentat la Centrul Militar Judeţean ca să-şi joace şansa. Două femei şi şapte bărbaţi au trecut cu bine de toate probele şi au fost admişi ca voluntari.

"Galaţiul a avut alocate 23 de locuri, din care s-au ocupat, în urma sesiunii din vară, nouă locuri. Restul de locuri neocupate vor fi puse din nou la dispoziţia publicului într-o serie de sesiuni viitoare, care este posibil să se deruleze până la finele acestui an", ne-a precizat lt. col. Dorin Ţigănaşu, comandantul Centrului Militar Galaţi. 

Gălăţenii recrutaţi ca voluntari în această vară sunt de vârste medii şi nu toţi au stagiul militar satisfăcut. Conform legii, ei vor parcurge două săptămâni de instrucţie şi vor încheia contracte cu Ministerul Apărării Naţionale pentru a putea activa în cadrul unei unităţi subordonate. Recrutarea civililor în Armată se face la nivel naţional, în baza Legii 270/2015, privind Statutul rezerviştilor voluntari şi are ca scop aducerea în structurile militare a unei categorii de personal care să poată răspunde cerinţelor unităţilor în funcţie de necesităţile operative.

Citit 4887 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.