Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Majorarea preţului la combustibili de vineri, 15 septembrie, a fost resimţită de gălăţenii care au plecat spre Capitală cu maxi-taxi. Preţul unui bilet a fost mărit cu patru lei, aceasta fiind, deocamdată, singura majorare aplicată de operatorii gălăţeni.

Un prim efect al supraacizării combustibililor s-a resimţit încă din prima zi: scumpirea biletelor de călătorie cu microbuzele care fac curse Galaţi-Bucureşti, gălăţenii care au ales acest mijloc de transport trebuind, de vineri, 15 septembrie, să scoată din buzunar 50 de lei pentru un drum, în loc de 46 de lei. Cel puţin, deocamdată, conform unor surse din rândul operatorilor, aceasta a fost singura majorare aplicată preţului biletelor la transportul de persoane, operatorii care fac curse spre alte judeţe sau în interiorul judeţului Galaţi păstrând tarifele practicate anterior intrării în vigoare a majorării.

Scumpire în două tranşe

Creşterea preţului carburanţilor la pompă cu 0,16 lei pe litru în două tranşe, de la 15 septembrie şi respectiv 1 octombrie, ar putea duce, în următoarea perioadă, la o majorare generală a tarifelor practicate de transportatori, consecinţă de altfel anticipată de guvernanţi. La momentul adoptării de către Executiv a acestei hotărâri, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat că majorarea va fi aplicată pentru toate tipurile de carburanţi, respectiv benzină cu plumb, fără plumb şi motorină. „Această majorare se produce în etape, pentru a nu crea un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat”, a precizat oficialul.

Citit 2567 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2017 23:21

2 comentarii

 • postat de adrian Duminică, 17 Septembrie 2017 19:57 Link la comentariu
  0
  3

  15 bani la litru x 20 litri cat consuma maxim magaoaia aia egal 3 lei deci din 2 bilete au scos banii restul profit pentru " afaceristi " vina tot a psd ului e .

  Raportează
 • postat de aLEX Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 23:13 Link la comentariu
  1
  5

  Nu le merge transportatorilor! Omul lui Dracnea, dupa ce-si "administreaza doza euforizarii" SIGUR va iesi la sosea si-i va pedepsi aspru pe acesti raufacatori, care au uitat Programul PSD.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.