SUPRAACCIZA scumpeşte drumul spre Bucureşti | Mărirea preţului la combustibili, taxată de transportatori

SUPRAACCIZA scumpeşte drumul spre Bucureşti | Mărirea preţului la combustibili, taxată de transportatori
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Majorarea preţului la combustibili de vineri, 15 septembrie, a fost resimţită de gălăţenii care au plecat spre Capitală cu maxi-taxi. Preţul unui bilet a fost mărit cu patru lei, aceasta fiind, deocamdată, singura majorare aplicată de operatorii gălăţeni.

Un prim efect al supraacizării combustibililor s-a resimţit încă din prima zi: scumpirea biletelor de călătorie cu microbuzele care fac curse Galaţi-Bucureşti, gălăţenii care au ales acest mijloc de transport trebuind, de vineri, 15 septembrie, să scoată din buzunar 50 de lei pentru un drum, în loc de 46 de lei. Cel puţin, deocamdată, conform unor surse din rândul operatorilor, aceasta a fost singura majorare aplicată preţului biletelor la transportul de persoane, operatorii care fac curse spre alte judeţe sau în interiorul judeţului Galaţi păstrând tarifele practicate anterior intrării în vigoare a majorării.

Scumpire în două tranşe

Creşterea preţului carburanţilor la pompă cu 0,16 lei pe litru în două tranşe, de la 15 septembrie şi respectiv 1 octombrie, ar putea duce, în următoarea perioadă, la o majorare generală a tarifelor practicate de transportatori, consecinţă de altfel anticipată de guvernanţi. La momentul adoptării de către Executiv a acestei hotărâri, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat că majorarea va fi aplicată pentru toate tipurile de carburanţi, respectiv benzină cu plumb, fără plumb şi motorină. „Această majorare se produce în etape, pentru a nu crea un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat”, a precizat oficialul.

Citit 2904 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.