Se pregăteşte o nouă investiţie în ZONA LIBERĂ

Se pregăteşte o nouă investiţie în ZONA LIBERĂ

”Viața liberă”, Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
2 comentarii

Aleşii locali s-au întrunit, pentru prima dată, acasă, în propria sală de şedinţe a Consiliului Local, din noul sediu al administraţiei locale, pentru a aproba o serie de decizii patrimoniale care nu sufereau amânare, necesare pentru atragerea fondurilor europene nerambursabile. Este vorba de extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi de realizarea unei investiţii de aproape două milioane de euro în Zona Liberă.

Cele mai importante decizii votate vineri de aleşi au vizat dezmembrarea în două loturi a unui teren situat în Micro 19, şi transferul unei suprafeţe de 707 mp din domeniul public al oraşului în domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. Camelia Epure, reprezentanţa CJ, a explicat că măsurile sunt necesare pentru pregătirea unui proiect care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii Primiri Urgenţe Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, proiect pentru care se doreşte finanţare europeană. „Fără transferul acesta de teren nu putem demara procedura de achiziţie pentru realizarea documentaţiei tehnice aferente acestui proiect. Pentru a nu risca să rămânem fără finanţare am solicitat să se adopte această hotărâre, astfel încât să putem demara pregătirea proiectului. Pe spaţiul aferent extinderii va fi realizat şi montat un computer tomograf ce va intra pe circuitul funcţional de cod roşu şi o rampă acoperită pentru ambulanţe”, a precizat Camelia Epure.

Investiţie în Zona Liberă

Aleşii locali au fost de acord şi cu dezmembrarea în două loturi a terenului proprietatea publică a municipiului Galaţi, în suprafaţă de 90.313 mp, situat în Zona Liberă, Tarlaua 223, Platforma 2. „Săptămâna aceasta unul dintre clienţii Zonei Libere au venit cu această cerere de dezmembrare a lotului pentru a fi cadastrat separat şi astfel să devină eligibil pentru a atrage fonduri europene”, a precizat primarul Ionuţ Pucheanu. Conform documentaţiei proiectului, Bonvit Agro Port SRL doreşte să realizeze acolo o investiţie de aproximativ 2.000.000 de euro ce constă în construirea de silozuri cereale, investiţie prin care estimează că va crea aproximativ 40 de locuri de muncă. O parte din finanţare va fi asigurată de societate, iar pentru cealaltă parte se doreşte un ajutor nereambursabil în cadrul submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2. La finalul şedinţei, primarul Ionuţ Pucheanu şi-a exprimat speranţa că în noua sală vor fi adoptate „cât mai multe proiecte benefice pentru gălăţeni şi pentru Galaţi”.

Citit 4875 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2017 18:06

2 comentarii

 • postat de Terente Luni, 18 Septembrie 2017 15:20 86.34.180.*** Link la comentariu
  0
  8

  Ce titlu bombastic: "se pregateste o noua investitie in zona libera". Voi vorbiti serios: cum sa faci referire la o noua investitie, cand nu avem o alta anterior celei anuntate? In afara de caini vagabonzi nu este nimic acolo. Cred ca insasi denumirea de zona libera, cadreaza perfect cu goliciunea ei...

  Raportează
 • postat de Ca veni vorba : Luni, 18 Septembrie 2017 12:28 89.137.225.*** Link la comentariu
  0
  7

  Scandal penal la Parcul Industrial. Cum a reuşit o „fantomă” ucraineană, cu capital de 400 de lei, să blocheze un patrimoniu public de 8,5 milioane de euro

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.