Se pregăteşte o nouă investiţie în ZONA LIBERĂ
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

Se pregăteşte o nouă investiţie în ZONA LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aleşii locali s-au întrunit, pentru prima dată, acasă, în propria sală de şedinţe a Consiliului Local, din noul sediu al administraţiei locale, pentru a aproba o serie de decizii patrimoniale care nu sufereau amânare, necesare pentru atragerea fondurilor europene nerambursabile. Este vorba de extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi de realizarea unei investiţii de aproape două milioane de euro în Zona Liberă.

Cele mai importante decizii votate vineri de aleşi au vizat dezmembrarea în două loturi a unui teren situat în Micro 19, şi transferul unei suprafeţe de 707 mp din domeniul public al oraşului în domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. Camelia Epure, reprezentanţa CJ, a explicat că măsurile sunt necesare pentru pregătirea unui proiect care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii Primiri Urgenţe Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, proiect pentru care se doreşte finanţare europeană. „Fără transferul acesta de teren nu putem demara procedura de achiziţie pentru realizarea documentaţiei tehnice aferente acestui proiect. Pentru a nu risca să rămânem fără finanţare am solicitat să se adopte această hotărâre, astfel încât să putem demara pregătirea proiectului. Pe spaţiul aferent extinderii va fi realizat şi montat un computer tomograf ce va intra pe circuitul funcţional de cod roşu şi o rampă acoperită pentru ambulanţe”, a precizat Camelia Epure.

Investiţie în Zona Liberă

Aleşii locali au fost de acord şi cu dezmembrarea în două loturi a terenului proprietatea publică a municipiului Galaţi, în suprafaţă de 90.313 mp, situat în Zona Liberă, Tarlaua 223, Platforma 2. „Săptămâna aceasta unul dintre clienţii Zonei Libere au venit cu această cerere de dezmembrare a lotului pentru a fi cadastrat separat şi astfel să devină eligibil pentru a atrage fonduri europene”, a precizat primarul Ionuţ Pucheanu. Conform documentaţiei proiectului, Bonvit Agro Port SRL doreşte să realizeze acolo o investiţie de aproximativ 2.000.000 de euro ce constă în construirea de silozuri cereale, investiţie prin care estimează că va crea aproximativ 40 de locuri de muncă. O parte din finanţare va fi asigurată de societate, iar pentru cealaltă parte se doreşte un ajutor nereambursabil în cadrul submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2. La finalul şedinţei, primarul Ionuţ Pucheanu şi-a exprimat speranţa că în noua sală vor fi adoptate „cât mai multe proiecte benefice pentru gălăţeni şi pentru Galaţi”.

Citit 6372 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.