Halterofil mort în accident de motocicletă

Halterofil mort în accident de motocicletă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sportivul basarabean Alex Arabadji, care practica halterele în Galaţi şi era legitimat la CS Universitatea, a decedat, miercuri seara, în urma unui cumplit accident de motocicletă.

În vârstă de 19 ani, Alex Arabadji fusese miercuri, în Galaţi, de unde plecase fericit. Avea şi cetăţenie română şi îşi văzuse împlinită o dorinţă aprigă, tocmai primise aici permisul de conducere pentru motociclete. Era din Republica Moldova, de aproape, de la Giurgiuleşti. Conform publicaţiilor din Cahul, se deplasa spre punctul vamal  Giurgiuleşti - Galaţi cu "motorul", model Viper, însă lipsa de experienţă i-a fost fatală. Posibil pe fondul vitezei prea mari, a pierdut controlul motocicletei şi a intrat violent în spatele semiremorcii unui autocamion model DAF, care staţiona lângă o benzinărie de la marginea Giurgiuleştiului. Impactul a fost atât de violent, încât tânărul halterofil s-a stins la faţa locului, înainte de venirea ambulanţei. Accidentul a avut loc în jurul orei 21:40.

Costel Dimofte, antrenorul lui Alex Arabadji, era atât de afectat de tragedie, încât nu-şi mai amintea când îl văzuse ultima dată: "Nici nu mai sunt în stare să-mi amintesc dacă a fost ieri (n.r. - miercuri) la antrenament. Şi-a dorit atât de mult permisul şi iată că i-a fost fatal, chiar în ziua în care îl ridicase. Abia ieri primise acest permis şi după câteva ore…".

Cu bicicleta sau autostopul, pentru antrenamente

Alex Arabadji absolvise o clasă cu profil sportiv la Liceul "Mihai Sadoveanu" din Giurgiuleşti şi trecuse cu bine de admiterea la Facultatea de Educaţiei Fizică şi Sport din Galaţi, unde urma să-şi înceapă peste câteva zile perioada de studenţie. La Galaţi a ajuns ca sportiv în urmă cu aproximativ trei ani. Îşi dorea mult să ajungă la marea performanţă şi locul cel mai apropiat unde găsise condiţiile necesare a fost sala din strada Mihai Bravu, la "Arena de Box". "Avea calităţi, perspective frumoase, cu mare pasiune şi devotament pentru haltere. Venea la antrenamente chiar dacă asta însemna deseori să facă drumul de la Giurgiuleşti cu bicicleta sau să se chinuie facând autostopul", a mai spus tehnicianul Costel Dimofte.

 

Citit 11298 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.